HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Ocak 2018 Pazartesi Saat: 08:00

“TÜRKİYE'Yİ İTİBARSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Kültür Turizm Bakanı ve AKP Ordu Milletvekili Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin gücü arttıkça, dünyadaki itibarının ve sözünün kıymetinin de arttığını belirtti.
“TÜRKİYE'Yİ İTİBARSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR”



Kültür Turizm Bakanı ve AKP Ordu Milletvekili Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin gücü arttıkça, dünyadaki itibarının ve sözünün kıymetinin de arttığını belirtti.

Bakan Kurtulmuş, Türkiye’nin dış politikada rol belirleyen ülke haline gelmeye çalıştığını, bu anlamda çevresindeki gelişmelere karşı sözünü söyleyen ve bunun sonucunu alan bir ülke olduğunu vurguladı.

2017’deki Türkiye’nin kalkınma hızının hayati önem taşıdığına dikkat çeken Bakan Kurtulmuş, Türkiye’nin gelişen, zenginleşen, imkanlarını halkıyla paylaşan bir ülke olduğunu aktardı.

Türkiye'nin dünyanın her yerinde gönül coğrafyasındaki insanlara karşı sorumluluğu olduğunu ifade eden Bakan Numan Kurtulmuş, “Türkiye sadece bugünkü vatan topraklarından ibaret değildir. Türkiye’nin dünyadaki mazlum milletlere karşı sorumluluğu vardır.” dedi.

Türkiye'nin başının bir türlü sıkıntılardan kurtulmamasının, dünyada oluşturulmaya çalışılan olumsuz Türkiye algısının sebebinin, ülkenin güçlü olmasını engellemek olduğunun altını çizen Bakan Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin ileriye gitmesini engellemek için kısa tarihinde beş darbe olduğunu, sağ sol çatışmasının çıkarıldığını, PKK'nın ülkenin başına bela edildiğini hatırlattı.

“Türkiye’nin DAEŞ ve diğer terör örgütleriyle mücadele etmek zorunda bırakılmasının nedeni Türkiye’nin ayaklarına pranga vurmak ve yolunu kesmek içindir.” diyen Bakan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

“Bize karşı bu kadar müttefiklik ilişkimize rağmen meşru bir şekilde istediğimiz silahları vermekte tereddüt edenlerin hatta vermeyenlerin, PYD, YPG gibi örgütlere hem de alenen dört bini aşkın tırla beraber silahları sağlamalarının temel nedeni budur. Türkiye’nin bu bölgede terör örgütleriyle meşgul edilerek, dünyaya nizam veren bir ülke olmasını önlemek için terörü de bir alet olarak, maşa olarak kullanıyorlar. Bir sürü terör örgütleriyle Türkiye'yi hareket edemez hale getirmek istiyorlar. Bunu da aşan bir iradeyi ortaya koyuyoruz. Çok şükür terör örgütlerine karşı verilen mücadeleyi de kim desteklerse desteklesin eninde sonunda aziz milletimiz kazanacak ve terör örgütleri diz çökecektir.”

Milletin arasına sızan, yıllarca Allah laflarıyla milleti kandırarak, iliklerini sömürmek, devleti de içi boşaltılmış hale getirmek isteyen FETÖ’nün ülkenin başına musallat edildiğini anlatan Bakan Numan Kurtulmuş, “Milletin cesareti ve kararlılığıyla o darbe teşebbüsü bertaraf edildi. Ama vazgeçmiyorlar, şimdi aynı örgüt üzerinden hem içeride hem dışarıda algı operasyonuyla Türkiye'yi itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar.” diye konuştu.

Bakan Kurtulmuş, daha sonra Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Camii’nin açılışını gerçekleştirdi. Burada da ilimin ve bilginin önemini anlatan Bakan Kurtulmuş, fakülte ziyaretinin ardından, cuma namazını burada kıldı.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız