HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Ocak 2018 Pazartesi Saat: 08:06

“GÖREVİNİZ VATANDAŞIN GÖZYAŞINI SİLMEK”

Ordu Valisi Seddar Yavuz, bütün kurum müdürlerine seslenerek; “Devletin görevi; vatandaşını ezmek değil, gözyaşını silmektir” dedi.
“GÖREVİNİZ VATANDAŞIN GÖZYAŞINI SİLMEK”

Ordu Valisi Seddar Yavuz, bütün kurum müdürlerine seslenerek; “Devletin görevi; vatandaşını ezmek değil, gözyaşını silmektir” dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’da bütün kurum müdürlerine seslenen Vali Seddar Yavuz, devletin görevinin vatandaşını ezmek değil, gözyaşını silmek olduğunun altını çizerek, şunları söyledi: “Bizim anlayışımız, devlet insanı kutsadığı sürece, onu mutlu ettiği sürece değerlidir. Türk Devlet geleneğinde ‘devlet’ çok kıymetlidir. O yüzden bütün dualarımızda “Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin” denir.

Bu dualardan hiçbir zaman vazgeçmemeliyiz. Ama devletin görevi de vatandaşını ezmek değil, vatandaşının gözyaşını silmek, onun yüzündeki bir tebessümün vesilesi olmaktır. O yüzden devlet yöneticilerinin asli ve en önemli fonksiyonu, vatandaşını sevgiyle kucaklamak ve onunla pozitif bir duygusal banka hesabı oluşturmasıdır” şeklinde konuştu.

 “GİDEREK ZENGİNLEŞİYORUZ, AMA İNSANLIĞIMIZI KAYBEDİYORUZ” 

Konuşmasının devamında, kurum yöneticilerine bazı tavsiyelerde bulunan Vali Yavuz, toplumun nezaket ve zarafetten uzaklaştığını belirterek, yöneticilerin eşitleri ile asları arasında pozitif banka hesabı oluşturması gerektiğini vurguladı.

 Pozitif duygusal banka hesabı kabarık olan kişilerin işte ve evinde mutlu olacağını ifade eden Vali Yavuz sözlerini şöyle tamamladı: “Toplumumuzun en çok kaybetmeye başladığı şey; nezaket ve zarafettir. Egoizm, bencillik tavan yapıyor. Dolayısıyla giderek zenginleşiyoruz, ama insanlığımızı kaybediyoruz. O yüzden hepimizin bu insani duyarlılığa dikkat etmesi gerekir.

 

 

Bana deseniz ki, Türkiye Cumhuriyetini tanımlayın, sevgi medeniyeti diye tanımlarım. Pek çok ülkeye gittiğimde, bu topraklardaki insanlığı hiçbir yerde görmedim.

Bizi hayran bıraktıkları batıda, insanlığın i’si olmadığını, orada yaşayanlar daha iyi bilir. Ne varsa bu topraklarda var. Türk milletinde var. Çünkü biz tarih boyunca bizden aman dileyen hiç kimseyi kapımızdan geri çevirmedik. O yüzden bu devletin kıymetini bilelim. Bu devlet de her geçen gün vatandaşını kucaklamayı, daha çok onu sevmeyi bilmeli. Bugün de aslında bunun somut bir adımını hep beraber inşallah atmış olacağız.” (Ordu Yeni Haber)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız