HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Ocak 2018 Cuma Saat: 08:05

ŞEHİTLERİMİZE VEDA

Ordulu şehit yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı ve Hava Pilot Binbaşı Ümit Karamustafa'nın cenazeleri, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.
ŞEHİTLERİMİZE VEDA

Ordulu şehit yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı ve Hava Pilot Binbaşı Ümit Karamustafa'nın cenazeleri, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde eğitim uçuşu sırasında CN-235 CASA tipi uçağın düşmesi sonucundan şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı (34), memleketi Ordu'da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. 
Şehit Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı için Altınordu ilçesi Ulu Cami'de cenaze töreni düzenlendi. Şehidin yakınları tabutun üzerini çiçeklerle donattı. Şehit annesi İnci ile şehit babası Mustafa Şefik Odabaşı oğullarının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehit babası Mustafa Şefik Odabaşı oğlunun tabutunu öperken, cenaze aracına konulana kadar peşinden gitti.
Öğle namazını müteakip Ordu Müftüsü 
Mürsel Öztürk tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından 34 yaşındaki şehit Hv.Plt.Yzb.Ali Şahin Odabaşı'nın cenazesi, Eskipazar'da bulunan Garnizon Şehitliğinde, gözyaşları, dualar ve tekbirler arasında defnedildi.
Öte yandan şehit olan Hava Pilot Binbaşı Ümit Karamustafa'nın cenazesi ise, Ordu'nun Fatsa ilçesinde yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde eğitim uçuşu yapan askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan 3 askerden Hava Pilot Binbaşı Ümit Karamustafa'nın cenazesi, dün ikindi namazı öncesi tören için Fatsa Hükümet Konağı önüne getirildi.

 

 

 

 

Bakan Nurettin Canikli ve Bakan Numan Kurtulmuş, şehidin babası Sebahattin Karamustafa ve ailesine başsağlığı dileğinde bulundu. Şehidin eşi Meryem Karamustafa, kızları Öykü (11) ve Masal (7) Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Şehidin annesi Nezaket Karamustafa da "Oğlum canım yavrum beni bırakıp nereye gidiyorsun?" diye ağıt yakarak ağladı.

İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra şehit Binbaşı Ümit Karamustafa'nın cenazesi, Asri Mezarlık'taki Şehitlik'te gözyaşları arasında toprağa verildi.

Diğer taraftan her iki cenaze törenine, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Ordu Valisi Seddar Yavuz, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak ve Ergün Taşçı, CHP Genel Bakan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, Belediye Başkanları, STK temsilcileri, şehidin ailesi, yakınları, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. (Haber Semra GENÇOSMANOĞLU)

 

 

Anahtar Kelimeler : ŞEHİTLERİMİZE, VEDA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız