HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Ocak 2018 Cumartesi Saat: 09:40

AKPINAR: HEDEFİMİZ CHP’Yİ İKTİDARA TAŞIMAK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Altınordu İlçe Başkanı Bülent Akpınar, yapılan il ve ilçe kongrelerinin ardından partisinin Ordu’da ki rotası hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Gazetemiz muhabiri Mehmet Keskin’e verdiği röportajda 2019
AKPINAR: HEDEFİMİZ CHP’Yİ İKTİDARA TAŞIMAK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Altınordu İlçe Başkanı Bülent Akpınar, yapılan il ve ilçe kongrelerinin ardından partisinin Ordu’da ki rotası hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Gazetemiz muhabiri Mehmet Keskin’e verdiği röportajda 2019 seçimleri ve OHAL uygulamalarına da dikkat çeken Akpınar, partililerine önemli mesajlar vererek bir takım da uyarılarda bulundu.

Mehmet KESKİN: Sayın Bülent Akpınar, haftanın röportajı sayfamıza hoş geldiniz. CHP olarak il ve ilçe kongrelerinizi tamamladınız. 19 İlçede nasıl bir CHP bulacağız?

Bülent AKPINAR: Hoşbulduk sayın Keskin. Bizim mevzumuz Cumhuriyet Halk Partisi değil bizim mevzumuz bu ülkenin yarınları bize oy veren vermeyen her kim olursa olsun siyasi görüşü bu ülkede çok sesliliği savunan insanlar. İlk hedefimiz Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşımak ama iktidara taşırken de hiçbir şekilde ötekileştirmeden bugün siyasi iktidarı ne acı ki 15 yıldır getirdiği vaziyeti hepimiz net bir şekilde biliyoruz. Sokaktaki vatandaşlarımız, kamuda çalışan, taşeron olarak çalışan, bu topraklarda yaşayan herkes bugün üzerindeki korkuyu biliyor bu bilinçle yaşıyor. Biz insanlarımızın daha rahat yaşaması için hedefimiz Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşımak.

Mehmet KESKİN: Altınordu ve Büyükşehirde aday belirlerken Temayül yoklaması yapacak mısınız?

Bülent AKPINAR: Hem il örgütümüz olarak hem ilçe örgütümüz olarak hem genel merkez nezdinde nasıl bir politika izleneceğine dair bir ortak akılla hareket edilecek. Seyit Torun’un sokağa çıktığı zaman halka kaynaşması, Altınordu Belediyemizde de aynı şekilde Seyit Torun ve ondan daha mükemmel insanları halkın önüne getireceğiz.

Mehmet KESKİN: Hem iktidar belediyesi hem iktidar Milletvekilleri, seçim taahhütleri çerçevesinde nerede bize konuşuyorlar?

Bülent AKPINAR: Ben Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı yalan konuşuyor diye bir iddiam olmadı. Sadece kendisinin çarşaf çarşaf gazetelerdeki haberleri ben bir algı yönetimi olduğun düşünüyorum o da siyasetçidir gayet saygıyla karşılıyorum kendisini. Ama bir Ordulu vatandaş olarak da sormam gerekiyor 72 proje yapmışta ben bu projelerin ne olduğunu öğrenmek istiyorum.  

Mehmet KESKİN: CHP tek başına mı hareket edecek?

Bülent AKPINAR: Bizim bir kere sol, sağ diye bir derdimiz yok. Bu ülkeyi yöneten iktidar sayın cumhurbaşkanı gibi bu ülkeye bizim bakış açımız da yok. Kimsenin bizden böyle bir beklentisi de olmasın. Biz bu ülkede çok seslilere inan insanlarız siyasi düşüncemiz olarak dünya görüşümüz olarak biz sizinle aynı düşünmüyor olabiliriz. Ama bu şu anlama gelmez ben sizin düşüncenizi söyleme ya da dinleme nezaketsizliği içinde bulunamam. Aynı yoldan yürümüyor olabiliriz. Ama sizin yürüdüğünüz yolu biz dikkate almak zorundayız. Çünkü biz bu ülkede yaşıyoruz.    

Bizim Saadet, CHP, AKP, MHP gibi bir şey yok bizim yaşayabileceğimiz ortak bir vatan var. Bizim söylemlerimiz doğru demiyoruz ama biz reel gerçeklerden devam ediyoruz. Bugün AKP gibi popülist politikalarla uğraşmıyoruz.

Bugün Suriye’nin vaziyetini görüyorsunuz bugün Irak’ın vaziyetini görüyorsunuz. Libya’nın, Afganistan’ın, Mısır’ın yani etrafımızdaki coğrafyanın tamamına baktığımızda Müslüman Müslümanı katlediyor. Biz bu ülkenin kurucu değerleriyiz, kurucu değerleriz derken saadet partisinin içindeki yönetici büyükleri de bu ülkenin kurucu değerleri MHP’nin içindeki de AKP’nin içindeki de bu ülkenin kurucu değerleri bizim bu ülkeye karşı bir sorumluluğumuz var.

Mehmet KESKİN: OHAL’in noktalanmasında neler düşünüyorsunuz? Türkiye OHAL’le birlikte seçime girerse ne olur?

Bülent AKPINAR: Bunu sıkıntılarını ön görmek çok zor bir şey yani en son işte kanun hükmünde çıkardıkları kararname ortada yani nasıl bir hesap içindeler nasıl bir düşünce içindeler. En son eski Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Bey de söyledi bu kararnameler de bir muallaklık var. Bu sizin içinde bizim içinde iktidarın bekası içinde bunu getirmiştir götürmüştür. Bunu zaman gösterecek ama şu bir gerçek ki OHAL’le girilen seçimin ne kadar güvencesi olacak ya da sonuçlarının ne getirip ne götüreceği konusunda hiçbirimizin her anlamıyla kesin hüküm verme sansı yok.

 Ama görünen o ki gittiğimiz her mevzuatta en az 6 ay daha belki daha fazla belki 30 Mart seçimlerine OHAL’le gireceğiz. Çünkü iktidar bugün mecliste haftalarca aylarca kanun tartışıp da yaşlaştırmak yerine Sayın Cumhurbaşkanın iki dudağının arasından çıkan bir cümleyle bugün istediğini yapıyorlar, atıyorlar, kesiyorlar. Hukuk çerçevesinde hiçbir şey değil bugün Türkiye’nin her tarafında AKP’li belediyelerin yaptığı, ortaya döktüğü daha doğrusu ispat edemiyorsun, ispat edilecek tabii ki bunların hesabını soracağız.

Mehmet KESKİN: Sandık güvenliğini elden bırakmamak için sizce ne yapılmalı?

Bülent AKPINAR: Altınordu da orduda bütün sandıklarımız da geçirdiğimiz kendi şehrimiz açısından biz sandık güvenliğimizi her anlamda sağlıyoruz. Ama şöyle bir şey var YSK’yı hesap edemiyoruz, problem var. İste yaşadığımız referandum sonuçları ortada bugün mühürsüz 3,5 milyona yakın kullanılan oyun meşru olduğuna dair seçim kurulunun verdiği karar ortada. Bugün sayın genel başkanımız YSK yaşadığımız referandum sonucunda bu ülkedeki insanlara deseydi ki vakur davrandı kendisi oylar çalınmıştır, gasp edilmiştir.

Ama eğer dediğim gibi halkı sokağa davet etmiş olsaydı ki yaşadığımız 15 Temmuzdan memleketin her selametiyle kavuşamamasından farklı sonuçlara meyil verebilecek dış güçlerinde çok daha rahat hareket edebileceği belki bir ortama meyil verebilirdik. CHP sandığına sahip çıkacaktır ama bu şu demek değildir her vatandaşımız bugün bu topraklarda yarın özgürce yaşamak isteyen iktidarın tamamen ötekileştirdiği bir toplum halinden bir daha sağlıklı birbirlerini ötekileştirmeden toplumu arzu ediyorsan her vatandaşımız bulunduğu sandığa gidecek o sandığın başında yarınları için çeliğinin çocuğunu bekası için orada duracak. 

Mehmet KESKİN: Nasıl bir şablon ortaya çıkardınız yaptığınız ziyaretler sonucunda?

Bülent AKPINAR: Bizim millette gördüğümüz iktidar da bunu biliyor zaten bunu sizde biliyorsunuz basın mensupları olarak bugün iktidar zaten kendini %50’nin üzerinde görmüş olsa bugün önümüze baskın seçimi getirecek. İktidarın ne oranda olduğunu biz biliyoruz ama toplumumuzda bir korku var bugün devlet dairesine de gidin valiye de gidin belediyeye de gidin herkes her şeyin farkında bu millet gereğini yapacaktır. Sadece yürekli olsunlar dik dursunlar ve bu korku toplumuna karşı elinden gelen her türlü mücadeleyi göstersinler.

Mehmet KESKİN: Sayın Akpınar, verdiğiniz bilgi ve değerlendirmeler için teşekkür ediyor, bundan sonraki süreçte çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Bülent AKPINAR: Sayın Keskin, bende başta şahsınıza ve Ordu Yeni Haber Gazetesi ailesine, bana ve partim adına bu şansı verdiğiniz için teşekkür ediyor, meslek ve yayın hayatınızda başarılarınızın devamını diliyorum.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız