HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Ocak 2018 Cumartesi Saat: 09:44

İŞKUR VE KOSGEB YENİ DESTEK PROGRAMLARINI AÇIKLADI

  Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Meclis toplantısına katılan İŞKUR ve KOSGEB İl Müdürlüğü 2018 yılında işverenlere verilecek yeni destek programlarını açıkladı. Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) 2018 yılının ilk meclis to
İŞKUR VE KOSGEB YENİ DESTEK PROGRAMLARINI AÇIKLADI

 

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Meclis toplantısına katılan İŞKUR ve KOSGEB İl Müdürlüğü 2018 yılında işverenlere verilecek yeni destek programlarını açıkladı.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) 2018 yılının ilk meclis toplantısını, Ordu TSO meclis salonunda düzenlenen toplantıyla yaptı. Toplantıya KOSGEB AR-GE ve Yenilik Destekleri Teknoloji Daire Başkanı Ahmet Dursunoğlu, KOSGEB İl Müdürü Sinan Şahin ve Ordu İŞKUR İl Müdürü İsa Kaymak katıldı. Toplantıda konuşan İŞKUR müdürü İsa Kaymak ve KOSGEB Müdürü Sinan Şahin işverenlere yönelik yeni destek programlarını açıklarken, KOSGEB, AR-GE ve Yenilik Destekleri Teknoloji Daire Başkanı Ahmet Dursunoğlu destekler hakkında işverenlere bilgi verdi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Meclis toplantısında işverenlere bilgi vermek için konuşan Ordu İŞ-KUR Müdürü İsa Kaymak; “ İŞKUR destekleri genel olarak bilinen destekler, ancak son dönemde Sayın Cumhur Başkanımızın 14 Aralık tarihi itibari ile bir takım teşvikler var. Bu teşvikler Türkiye Büyük Millet Meclisinde yasalaşarak yürürlüğe girecek, şu anda çalışmalar devam ediyor. Şu anda devam eden İşbaşı Eğitim Programı teşviki var. Bu programda işverenler açısından bir takım teşvik programıdır ve bu teşvikler imalat sektörü ve bilişim sektöründe bu teşvik programı 3 aydan 6 aya yükseltildi. Tabi bilişim sektörü KOSGEB’in de ilgi alanında olduğu gibi İŞKUR’da bu alanda boş durmuyor ve İŞKUR’un bulut yazılım sistemleri ile kodlama sistemleri ile çalışmaları olacak, önümüzdeki günlerde devreye alınacak programlar var. Mesleki Eğitim Kurslarının süresi 8 aya, mesleki eğitim kurslarına katılanların ücretleri günlük 75 TL’ye çıkartılacak.” Dedi.

Müdür Kaymak; “Mesela Ordu’da imalat sektöründe ciddi anlamda eksiklik yaşıyoruz. Bu alanda İşbaşı Eğitim programları biraz daha kaliteli olacak. Bir başka destekleme de genç ve kadın istihdamını destekleyici tedbirler, 18-25 yaş aralığındaki kişileri işe alanlara daha özel teşvikler sunulacak. Daha önceden İŞKUR’un ilgi alanına giremeyen bir veya iki çalışanı olan esnaflar vardı şimdi 3 çalışanın altında olan esnaflara da İŞKUR destek vermeye başlayacak. Bunun da adını bir senden, bir benden sloganlaştıracağız. Mesela bir çalışanı olan kişi ikinci bir çalışanı aldığında çalışanın giderleri bir ay devletten bir ay işverenden olacak, bu da yılın altı ay süresince işverenin bir işçisi İŞ-KUR tarafından desteklenmiş olacağını belirtti.

Son olarak Müdür Kaymak; “Aynı zamanda 2017 yılı içerisinde süresi içinde biten teşvikin süresi 2020 yılına kadar uzatılmış durumdadır. Yaklaşık 12 kalem teşvik var, tabi bu teşvikler çok karmaşık gibi görünse de teşvikin alında orijinal yapısında karmaşıklık var. Bir teşvikin karmaşık yapıda olmasının sebebi her işverenin en azından bir kalemde teşvik edilmesini sağlamak içindir, bu karmaşıklık, yoksa siz sadece işbaşı eğitimden istifade edersiniz. Tabi bu teşviklerin programları ileride Maliye Bakanlığının yayınlayacağı tebliğlerle ve bazı teşviklerinde mecliste yasa ile yürürlüğe girmesi bekleniyor” diye konuştu.

Daha sonra toplantıda KOSGEB tarafından verilen destekler hakkında konuşan Ordu KOSGEB İl Müdürü Sinan Şahin; “Ordu’da şu anda kendi işini kuranların oranı yüzde yirmi seviyelerinde seyretmektedir. Bu da bizi fazlası ile mutlu ediyor. Burada bulunmamızın asıl sebebi KOSGEB’in 2017 yılının sonunda ve 2018 yılının başında çıkardığı iki tane mükemmel bir destek programı var. Bunların bir tanesi stratejik ürün dediğimiz yurt dışına ithal edilen ürünlerin millileştirilmesi, yani bu ürünlerin artık ülkemizde üretilmesi, ikincisi de AR-GE desteği kapsamında ortaya çıkan ürünlerin sanayileşmesi için, ticarileşmesi için, gerekli olan kaynakların aktarılması, tabi bizim endüstriyel uygulama destek programı kapsamında bizim AR-GE desteklerinin ticarileşmesi için bir kaynağımız var, tabi bu kaynak yeterli değil. Bu kaynak 750 bin 800 bin civarındaydı işte başkanlığımız bu kaynağı 5 milyona çıkardı. Dolayısıyla bu bir fırsat, ilimiz içinde bir fırsat, ortada bir pasta var bu pastada çok daha fazla pay almak için bizim sanayicilerimizin, yatırımcılarımızın, girişimcilerimizin bu konuda bilinçlenmesi gerektiğini vurguladı.

Daha sonra KOSGEB AR-GE ve Yenilik Destekleri Teknoloji Daire Başkanı Ahmet Dursunoğlu yeni açılanan KOSGEB Stratejik Ürün Destek Programı ve TEKNO Yatırım Destek Programı hakkında hazırlanan slayt gösterimi ile birlikte, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyelerine ve işverenlere bilgi verdi.

Anahtar Kelimeler : İŞKUR, VE, KOSGEB, YENİ, DESTEK, PROGRAMLARINI, AÇIKLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız