HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Ocak 2018 Cumartesi Saat: 09:44

STAJYER MALİ MÜŞAVİRLER BİRARAYA GELDİ

Ordu SMMM Odası TESMER Şubesi ve Staj Komisyonu ile birlikte Vona Otel’de stajyerler ile sabah kahvaltısında, 10:30-12:30 saatleri arasında ise Ordu SMMM Odası Toplantı Salonunda “Zorunlu Stajyer Eğitim” semineri programı düzenledi. Prog
STAJYER MALİ MÜŞAVİRLER BİRARAYA GELDİ

Ordu SMMM Odası TESMER Şubesi ve Staj Komisyonu ile birlikte Vona Otel’de stajyerler ile sabah kahvaltısında, 10:30-12:30 saatleri arasında ise Ordu SMMM Odası Toplantı Salonunda “Zorunlu Stajyer Eğitim” semineri programı düzenledi.

Programa Ordu SMMM Odasında Mali Müşavirlik stajı yapan 46 stajyer ile Oda Başkanı Bahadır Baş, Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel, Disiplin Kurulu Başkanı Murat Başaran Sağra, Denetleme Kurulu Başkanı Tuncay Uzunçakmak, TESMER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tuğrul Odabaş,  TESMER Yönetim Kurulu Sekreteri Mehmet Ender Sönmez, Eğitim Komisyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nedim Dikmen, Staj Komisyonu Üyesi Erdem Bektaş ve Özleyen Akyol katıldı.

Düzenlenen kahvaltıda açıklama yapan Oda Başkanı Baş; ‘‘Önümüzdeki 3 yıl içerisinde mali müşavir olacak stajlarını bürolarda, şirketlerde yapan arkadaşlarımızla kahvaltıda bir araya geldik. 3 tane değerli hocamız stajyer arkadaşlarımıza Ordu Mali Müşavirler Odası’nda bilgilendirme toplantısı yapacak.

Meslek etiği, çalışma usul ve esasları, staj yönetmeliğini anlatan bir toplantı düzenleyeceğiz. Ünye’den, Fatsa’dan, Gölköy’den gelen arkadaşlarımız var. 46 tane stajyerimiz var buda 46 tane mali müşavir aramıza katılacak demektir. Bizim için onların bu mesleğe girmesi önemlidir. Çünkü bu mesleğin geleceği stajyerlerimizdir.’’ dedi.

Kahvaltı sonrası düzenlenen Zorunlu Stajyer Eğitim Toplantısında açılış konuşması yapan Oda Başkanı Bahadır Baş; ‘‘Bu eğitimlere ne kadar zorunlu eğitim demiş olsakta stajını bitiren bütün arkadaşlarımızla sınav öncesi bir görüşme gerçekleştiriyoruz. Bu görüşmelerde yaptıkları açıklamalarda belki zorunlu olarak gelmiş olsakta eğitimlerimiz verimli geçti ve güzel şeyler öğrendik diye samimi düşüncelerini alıyoruz.

Muhasebe mesleğinde önemli bir değişim yaşanıyor. Defter tutma, kayıt girme gibi işimiz artık zamanla e-Defter, e-Beyanname ve portal sistemiyle beraber farklı bir sisteme taşınıyor. Önümüzdeki 20 yıl içerisinde yaptığımız işleri %94’ü ortadan kalkacaktır. Bugün yeni başlayan ilkokul öğrencisinin 20 yıl sonra hiç duymadığımız meslekleri yapacaklardır. Bu meslekleri yakalaması gereken en önemli grup sizlersiniz.

Bugün Ordu Odası’nın 400 üyesi, 46 stajyeri ve 150 de staja giriş sınavına katılan kişi var. Önemli bir kuşak geliyor. Bizler bugün bu kuşağın gelişmesi, onların meslek camiasına kazandırılması, bu değişime ayak uydurmaları için bu toplantıları düzenliyoruz. Bizim işletme danışmanlığı yapmamız, işletmelere yol göstermemiz gerekiyor. 5 sene öncesini düşündüğümüzde hangimizin hayatında e-Defter vardı, hangimizin yaşantısında e-Arşiv kelimeleri vardı. 5 sene sonra bugün burada bilmediğimiz konuşmadığımız konuları konuşacağız. Muhasebe mesleğinde vergi odaklı muhasebe anlayışından uzaklaşmalıyız.

Stajını bitiren belgesini alan bir arkadaşımız için büro açmak çok kolaydır. Mali müşavirlik bürolarında tek başına krallık dönemi bitmek üzeredir. Birlikte çalışma ve kurumsallaşma konusunda adımlar atmalıyız. Yanımızdaki stajyerleri ortak yapmalıyız. Siz eğer stajınızı fiilen yapmıyor, mali müşavirlik bürosunda veya şirketler çalışmıyorsanız belgeyi aldığınız da bu işi yapamazsınız. Kendi kalitenizi kendinizin belirlemesi gerekiyor. Bilmek, üretmek çalışmak ve çabalamak gerekiyor’’ diye konuştu.

Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel, ise yaptığı konuşmada; ‘‘Bizler bu mesleğin en eski jenerasyonuyuz. Yevmiye, Kebir Defterini yazan, bir elimizde kırmızı kalem, bir elimizde mavi kalemle daktilo dilekçe yazan bir nesilden geliyoruz.  Üç kuşak bir aradayız. Ben yaşlı beyaz saçlı kuşak, arkadaşlarımız orta kuşak, sizlerde genç kuşaksınız. Bu mesleğin bu ülkenin geleceği olan gençlersiniz.

Her şey değişti. Nasıl ırmağın akışını, yağmurun yağışını değiştiremiyorsak dijital sistemin gelmesine de mani olamıyoruz. Bu anlamda yapılacak tek şey bu sisteme uymaktır. Bu sisteme uyabilen, kendini geliştiren bu sisteme adapte olanlar bu mesleği sürdürecek, olamayanlarda bu mesleği bırakacaklardır. Bu anlamda kendinizi geleceğe hazırlamanız gerekiyor.  Bu meslekte artık tecrübe diye bir şey kalmadı. Şuan iki ayda, altı ayda yasalar değişiyor. Bu değişimlere hepiniz açık olmalısınız. Bu mesleğin kıymetini bileceğiz, her birlikte ilerleyeceğiz.’’ Dedi.

Toplantının devamında Eğitim Komisyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nedim Dikmen Muhasebe Mesleğinde Etik İlkeler Hakkında Bilgilendirme, SMMM Tuğrul Odabaş Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Staj Yönetmeliği Hakkında Bilgilendirmeler konulu sunumunu gerçekleştirdi. Oda Sekreteri Mehmet Ender Sönmez ve Oda Personeli Lale Felek Gözükan Staj yaparken dikkat edilecek hususlar konusunda bilgiler sundular. Toplantı sonrasında toplantıya katılan stajyerlere katılım sertifikası verildi. (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : STAJYER, MALİ, MÜŞAVİRLER, BİRARAYA, GELDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız