HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Nisan 2016 Perşembe Saat: 09:46

“İstihdam son derece önemli”

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, istihdamın son derece önemli olduğunu ve Ordu’nun Türkiye’de 81 il içerisinde en düşük işsizlik oranına sahip iller arasında yer aldığını söyledi.
“İstihdam son derece önemli”

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, istihdamın son derece önemli olduğunu ve Ordu’nun Türkiye’de 81 il içerisinde en düşük işsizlik oranına sahip iller arasında yer aldığını söyledi.

2016 Yılı Nisan Ayı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında yapıldı.

İstihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulmasını, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmalar yapmak üzere toplanan İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Ünye’de gerçekleştirildi.

Ünye Çimento A.Ş’de düzenlenen toplantıya Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Recep Dizdar, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Zeki Ardahanlıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Aydın Bostancıoğlu, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) Başkanı Durmuş Zor, Ünye Çimento  Genel Müdürü Yıldıray Yıldız,Kadını Güçlendirme Derneği Başkanı Mehtap Mihriban Yuva ve İl İstihdam Kurulu üyeleri katıldı.

2016 yılı  İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Nisan ayı olağan toplantısında bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”İstihdam son derece önemli. istihdamdan kasıt iş gücü piyasasına arz edilen ve iş isteyen insanların iş bulabilmeleridir. Belli bir yaşa gelip, çalışmak isteyip de iş bulamayan insanların hem kendilerine hemde  ailelerine  yaşattıkları travmayı da unutmamak  gerekiyor. Toplum açısından da büyük bir kayıp. İş-kur, artık  nitelikli işçi ile işvereni buluşturan ciddi bir kurum halini aldı. Yeni yapılan çalışmalar neticesinde vasıfsız elemanları, vasıflı hale getirmek için çalışmalar yapılıyor. İş-kur’daki arkadaşlarımız İnsanlar niye işsiz kalır ona çözüm bulmaya çalışıyor. Çeşitli mesleki eğitimler verilerek, nitelik kazandırılıyor” diye konuştu.

“Yeni işyeri açanlar, o mesleğe uygun insanlara, kursunu verme ve istihdam etme noktasında büyük avantaj sağlanıyor. Bazı ticaret odaları da yer temin ediyor. Kurslara katılanların maaşları da İş-Kur tarafından veriliyor” diyen Vali Balkanlıoğlu, ”İş-Kur’un toplum yararına çalışma programı kapsamında  3200 kişi yararlanıyor. Hiç sigortalanmamış ev kadınları, evine hiç para getirmemiş, hiç para kazanmamış hanımlar Bu proje kapsamından yararlanarak sigortalı bir işe girdiler ve  paralarını kazanmaya başladılar. 8-9 ay  süresince  dönem dönem çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

Vali Balkanlıoğlu, ”Bizim kurum olarak insanların iş bulabilmeleri için önünü nasıl açabiliriz? toplantımızda  Onu tartışıyoruz” diyerek, Ordu’nun  % 4.8 ile Türkiye’de 81 il içerisinde en düşük işsizlik oranına sahip vilayetlerin başında geldiğini sözlerine ekledi.

 Toplantı, bir önceki toplantıda alınan kararlar ve yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ve  Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak tarafından yapılan sunumla devam etti.

Mart 2016 itibariyle kayıtlı işsiz sayısının 17.710, istihdam edilen kişi sayısının 1658 olduğunu söyleyen Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak, işsizlik ödeneği alan kişi sayısının mart ayı itibari ile 2.975, işsizlik ödeneği tutarının ise 3.692.026.87 TL olduğunu, işçi şikayetleri konusunda da 154 başvuruda bulunulduğunu, bu şikayetlerden 119’nun  sonuçlandırıldığını, 37  şikayetin ise İL Teftiş Kuruluna gönderildiğini ifade etti. (Haber Merkezi)

 

 

Anahtar Kelimeler : “İstihdam, son, derece, önemli”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız