HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Şubat 2018 Salı Saat: 07:57

255 MİLYON PAKET SÜT DAĞITILACAK

İlkokul öğrencilerine süt içme, sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırılması için başlatılan okul sütü programı 7. yılında da devam ediyor. Öğrencilerin daha iyi beslenebilmesi için düzenlenen Okul Sütü Programı k
255 MİLYON PAKET SÜT DAĞITILACAK

 

İlkokul öğrencilerine süt içme, sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırılması için başlatılan okul sütü programı 7. yılında da devam ediyor. Öğrencilerin daha iyi beslenebilmesi için düzenlenen Okul Sütü Programı kapsamında, 32 bin okulda, 6 milyon öğrenciye, 200 mililitre ambalajlı süt dağıtılacak. 

2017-2018 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi başladı. Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Muazzez Karaçay İlkokulu'nda Okul Sütü Programı’nın açılış törenine katıldı. 

Programda konuşan Bakan Demircan, Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatı’nda ve diğer tüm görevlerde hayatını kaybeden şehitlere rahmet, gazilere şifa diledi.

“Süt tüketimine dikkat edeceğiz”

Sütün sağlık için temel bir beslenme maddesi olduğunu belirten Demircan, "Hayata geldiğimiz andan itibaren ilk besinimiz süt, dolayısıyla süt fevkalade önemli. Sütü yeterince tüketirsek sağlıklı beslenmiş oluruz. Sağlıklı beslenme sağlıklı bünye ve sağlıklı nesiller demektir" diye konuştu.

Türkiye’nin bu anlamda çok önemli bir adımı attığını ifade eden Demircan, süt üretiminde gelinen noktayı çocukların da hizmetine sunulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Demircan, "Ülkemizde 17 milyona ulaşan ilk ve orta öğretimdeki öğrenci sayımız bizim için geleceğimizin güvencesi, teminatıdır. Besinler arasında bulunan un, şeker ve tuz gibi beyazlardan uzak durmaya çalışıyoruz. Bir beyaz var ki, süt, onu yeterince tüketmek zorundayız. Süt tüketimine dikkat edeceğiz. Diğer dikkat edilmesi gereken bir diğer alan da sağlıklı beslenme ve hareketli hayat. Bugün dijital ortam oyunları sizleri hareketli hayattan alıkoyabilir. Gençlerimiz üzerinde sağlıklı beslenememenin getirdiği bazı sorunlar var, aşırı kiloya dikkat edeceğiz. Süt bize bu noktada destek verir, süt ve süt ürünleri ile beslenirsek, kilo alma sorunu yaşamayız" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da 7. yılına giren okul sütü programıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Bugün 65 binin üzerinde okulumuzda 18 milyona yakın öğrencimizle ve 1 milyon 71 bin öğretmenimizle yeni öğretim yılının ikinci dönemine başlıyoruz. Okul sütü programını başlatıyoruz, hayırlı olsun. Okul sütü programı ilkokul çağındaki öğrencilerine süt içme sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırılması için başlandı.  Bu program 7. yılına girdi. Bugüne kadar yaklaşık 1 buçuk milyar kutu süt öğrencilerimize dağıtılmıştır. Türkiye geneli resmi, özel okullarda ana okulu, ana sınıfı, uygulama sınıfı ve ilk okulda toplam yaklaşık 6 milyon öğrencimize yaklaşık 255 milyon paket süt dağıtımını gerçekleştireceğiz." 

 

Anahtar Kelimeler : 255, MİLYON, PAKET, SÜT, DAĞITILACAK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız