HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Nisan 2016 Cuma Saat: 09:58

SAHİL DOLGUSUNA MAHKEMEDEN ONAY

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, sahil düzenlemesi çalışmaları adı altında yapımına başlanan dolgu çalışmasına karşı gelen çevrecilere cevabı mahkemenin verdiğini söyledi.
SAHİL DOLGUSUNA MAHKEMEDEN ONAY

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, sahil düzenlemesi çalışmaları adı altında yapımına başlanan dolgu çalışmasına karşı gelen çevrecilere cevabı mahkemenin verdiğini söyledi.

Başkan Yılmaz, çevreciler tarafından mahkemeye yapılan başvurunun esastan ve usulen reddedildiğini ifade etti.

Dolgu alanına kamuoyunun da destek verdiğini belirten Başkan Yılmaz,Çalışma yapılacak olan alanda taş dolgu Ordu-Giresun Havalimanı’nda olduğu gibi düzgün bir şekilde istiflenerek yapılacak.  Sadece taş olan alanda çalışma yürütülecek. Kumsala ise dokunulmayacak. Biz sahili mecburen dolduruyoruz. Çünkü doldurduğumuz alan resmi olarak kamuya ait bir alan. Doldurduğumuz alanı eğer biz bu süre içinde yapmaz isek deniz kaldırımlara, dolayısıyla yola vurmak durumunda kalıyor.

Biz daha önceden Karadeniz Sahil Yolu’nun yapımı esnasında görünen şekliyle doldurulan bu alanı düzeltiyoruz. Karayı denizden muhafaza ediyoruz, aynı zamanda 10 metreyle 8 metre, bazı yerleri 6 metre olmak üzere tamamen taşlık alanı düzeltiyoruz. Hiçbir kumsalı doldurmuyoruz. Yürüyüş alanı halkımızın rahat bir şekilde gidiş geliş yapacağı bisiklet alanı oluşturuyoruz” dedi.

 

Dolgu çalışmalarının bir ay içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini kaydeden Başkan Yılmaz, “Buraya yönelik vatandaşlarımızın bir kısmı duyarlılık gösterip şikayette bulundular. Biz kendilerine anlattık mahkemeye dava açtılar. Mahkeme açılan davayı hem esasta, hem usulden reddetti. Şu an itibariyle yargı süreci bitmiş oldu. Biz bir ay içinde burayı bitirmeyi hedefliyoruz.

Burası Ordu-Giresun Havalimanı’nın dolgusu gibi taşlar istiflenmiş, düzenli yürüyüş alanları, hatta ahşap dekorasyonunda yapılacak. Oturma grupları olacak, tamamen kamuya açık ve belediyeden rıhtımın en uç noktasına kadar denizi en üst seviyede kullanacağımız bir alan haline geliyor” diye konuştu.

Konuya duyarlılık gösteren Ordululara teşekkür ediyorum ama, bu işi ideolojik mahiyette bir eylem haline getirmenin gereği yok diye Başkan Yılmaz, “Çünkü belediyeye talepte bulunmuşsunuz. Yaptığımız işin uygun olduğunu resmi olarak bildirmişiz. Mahkemeye başvurmuşsunuz, mahkeme belediyenin yaptığı işin uygun olduğunu söylemiş. Kamuoyu da bize destek veriyor. Sahil şeridi daha önce projelendirdiğimiz mahiyette dolduruluyor. Bu alan tamamlandığında sahil şeridi daha güzel bir hal alacak” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Anahtar Kelimeler : SAHİL, DOLGUSUNA, MAHKEMEDEN, ONAY

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız