HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Şubat 2018 Cumartesi Saat: 10:52

“İNSANLARIN ELİNDEN TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Gölköy ilçesine gerçekleştirdiği ziyaret, inceleme ve temaslar kapsamında ilçe müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, muhtarlar ve din görevlileri ile düzenlenen toplantıda bi
“İNSANLARIN ELİNDEN TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Gölköy ilçesine gerçekleştirdiği ziyaret, inceleme ve temaslar kapsamında ilçe müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, muhtarlar ve din görevlileri ile düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

 “Birlik ve Beraberliğimizi Muhafaza Etmeliyiz”

 Yoğun katılımın olduğu toplantıda bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, ”Herkesin gözünün olduğu ve elde etmek istediği bir coğrafyada yaşıyoruz. Sürekli teyakkuz halinde çalışarak, birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek, dimdik ayakta durmak, güçlü olmak zorundayız” dedi.

 Gölköy’de ilçe müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, muhtarlar ve din görevlileri ile bir araya geldiği toplantıda özellikle risk grubunda bulunan çocuklara yönelik yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Vali Yavuz, ”Risk altındaki çocukların tespiti ve buna ilişkin alınacak tedbirlerle ilgili bir proje geliştirdik ve bu projeyi şu anda Ordu ili genelinde yürütüyoruz. 20'ye yakın müdahale planları hazırlandı.

Bu planlar, gruplandırmak suretiyle uygulanacak. Okul müdürlerimizden, rehberlik öğretmenlerimizden, Sınıf öğretmenlerine kadar herkesin aktif olarak çalışmalarını bekliyoruz. Biz, insanların elinden tutmaya çalışıyoruz.  Eğer çocuğunuz dalgınsa, çocuğunuzda şiddet eğilimi varsa, ya da çocuğunuz da başka sıkıntılar söz konusu ise bunu ilk önce sınıf öğretmeni görebilmeli. Ailelerin bazen tespit edebilme kapasitesinin zaman zaman düşük olduğunu ya da yetersiz olduğunu aklımızdan çıkarmayalım. Bu nedenle projeyi sahiplenmenizi bütün öğretmen arkadaşlarımın gönüllü bir şekilde katılmasını istiyorum” diye konuştu.

 “Ordulu Şehitler” Kitabımızın Çalışmasını Başlattık”

 Ordulu şehitlerin yaşanmışlıklarını, anılarını, hatıralarını ve hayatlarını konu alan “Ordulu Şehitler” kitabının çalışmasını başlattıklarını da anlatan Vali Yavuz, “Bu vatan, bu bayrak, bu din için şahadete koşmuş Aziz Şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak, onları genç nesillere, gelecek kuşaklara aktarmak, yaşadıkları olağandışı hadiseleri hikayeleştirmek, onları hafızalara kazımak ve yaşatmak amacıyla böyle bir projeye başladık. İleride belgesel,  televizyon filmi ya da sinema filmine dönüştürülme imkanı da olabilir.

Bu kitapları okullarımıza, üniversitelerimize, kütüphanelerimize toplumun her kesimine dağıtacağız. Bunun amacı sadece ve sadece, şehitlerimize bir saygıdır ve onların yaşadıklarını anlatmaktır. Şehitler ölümsüzdür ama onların hatıralarını da, düşüncelerini de ölümsüzleştirelim diye bu yola çıktık. Bu projede görev alan Gölköy’deki ve çevredeki bütün öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyor, bu çalışmalara başta Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Okul Müdürlerimizin sahip çıkmasını özellikle bekliyorum” şeklinde konuştu.

 “Çözüm Odaklı Çalışalım”

 Vali Yavuz, ”Ekonomik yoksunluk konusunu çözmüş bir toplum olmalıyız. Okullarımızda giysi eksiği bulunan, giysi alamayan çocuklarımız olmasın. Biz yeterli kaynağa sahip bir Devletiz. Herkesin elinden tutabilecek gücümüz var. Şikayet gelmesin, çözüm odaklı çalışın. Bir yerde eksiklik varsa, bu bizim eksikliğimizdir, devletin eksikliği değildir. Bu konuda çalışmalarımızı, gayretimizi artıralım” dedi.

 “Bu Sene Daha Fazla Kaynak Kullanacağız”

 Konuşmasında altyapı çalışmalarına da değinen Vali Yavuz, ”Ordu gibi ulaşım ağı çok fazla olan şehirlerde, sorunların çözümü noktasında geçen yıldan itibaren KIRDES projesi başlattık. 153 km civarında yolun iyileştirilmesini sağladık. 2018’de de bunu yapmaya devam edeceğiz. Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız birlikte çalışın. Şu an ihtiyaç duyduğumuz yerler nereler varsa bunlarla ilgili çalışmalarınızı yapın ki,  bize kaynak geldiğinde tekrar keşif çıkartmaya, ne yapacağız diye düşünmeye vaktimiz olmasın, elimizde hazır olsun. Bizler de zaman zaman Büyükşehir Belediyesi ile protokol yaparak, zaman zaman ilçe Belediyeleri ile ya da direkt Valilik olarak ihaleye çıkıyoruz. Yaklaşık 15 milyon TL civarında bir para harcadık. Bu sene daha fazla kaynak kullanacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

 “Vatandaşlarımızın Sevinçlerinde ve Üzüntülerinde Yanlarında Bulunun”

 Konuşmasında Muhtarların her zaman yanında olduklarının altını çizen Vali Yavuz, ”Sayın Cumhurbaşkanımız adına buradayım. Hangi kurumla ilgili eksiklik, aksaklık, ne varsa bunları ilgili kurumlara talimat vermek suretiyle hep beraber çözeceğiz. İşbirliğimizi, koordinasyonumuzu artıracağız. Devletin vatandaşını memnun etme noktasında eğer bir eksiğimiz, bir kusurumuz var ise bunları telafi edeceğiz. Değerli muhtarlarımızdan çok yoğun bir randevu talebi oluyor ve bu talepleri karşılamaya çalışıyoruz.

Muhtar arkadaşlarımızı hep beraber alıyorum ki, hep beraber dinleme fırsatı olsun istiyorum. Sizlerle beraber çalışacağız” dedi ve ”Devletin en önemli görevi, hizmet ettiği vatandaşlarının sorunlarını çözmesi, onun refahını, mutluluğunu sağlaması, yüzündeki tebessüme vesile olmasıdır. Eğer varsa üzüntüsü, kederi, gözyaşı onu da silmesi ve gidermesidir.

Temelde Devlet, vatandaşımız üzüldüğünde ve sevindiğinde, etrafına baktığında bizi görmeli. Eğer vatandaşımız üzüldüğünde ve sevindiğinde devletin yöneticilerini etrafında göremiyorsa, orada bir sorun var demektir. O yüzden bütün çalışma arkadaşlarıma, vatandaşlarımızın sevinçlerinde ve üzüntülerinde yanlarında bulunmalarını tavsiye ediyorum. Bizler, Aziz Milletimizin sayesinde dimdik ayaktayız. Hamdolsun ki, ‘Devletimiz sağolsun, milletimiz sağolsun, vatanımız sağolsun’ diyen, evladına kına yakıp cepheye gönderen, bir milletin evladıyız. Böyle büyük bir milletin evladı olmak şereftir, onurdur, haysiyettir bizim için” şeklinde konuştu.

 “Gençlerimizi İyi Eğitirseniz, Milletimizi de Yüceltmiş Olursunuz”

 Okul yöneticilerine ve öğretmenlere de bazı tavsiyelerde bulunan Vali Seddar Yavuz, ”Geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımızı size emanet ediyoruz. Bir insanın en çok değer verdiği şey çocuğudur. Hepimiz çocuklarımız için her türlü fedakarlığa katlanırız. Açlığa, yokluğa ama çocuklarımızın kılına bir zarar gelse bundan büyük bir hüzün duyarız. Çocuklar sadece aile için mi önemli? Değil. Çocuklarımız aynı zamanda Türk Milletinin beşeri sermayesidir. Bu beşeri sermayenin hayata en iyi şekilde hazırlanması, eğitilmesi ve iyi bir birey olarak milletin emrine, hizmetine sunulması da stratejik bir alandır. Eğitim, sadece bireye fayda sağlayan, bireyin gelişimini sağlayan bir süreç değildir. Aynı zamanda ait olduğu milleti, toplumu da yücelten ya da alçaltan bir durumdur.

Dolayısıyla gençlerimizi iyi eğitirseniz, milletimizi de yüceltmiş olursunuz.  Bugün teknolojiyi yakalayanlar, daha iyi bilim üretenler diğerlerine karşı üstünlük sağlıyor. Bağımsız olabilmenin yolu bile bilimden, eğitimden geçiyor. Eğer siz çocuklarınızı iyi eğitmiyor, hayata hazırlamıyorsanız, çağın gerektirdiği teknoloji ile onları buluşturmuyorsanız, o zaman konuştuklarınız hamasetten öteye gidemez. Biz başarıyı ön gördüğümüz kadar, iyi insan olmayı da teşvik etmeliyiz. Eğitimde bizim değerler eğitimini asla göz ardı etmememiz, milli, manevi duyguların en üst seviyede çocuklarımıza verilmesi gerekir.

Milli ve manevi duygulardan uzak, içinde yaşadığı topluma yabancı, hatta düşman, insan sevgisini içselleştirmemiş, menfaatçi ve çıkarcı bir eğitim sistemi, en büyük tehlikelerden bir tanesidir. O yüzden doğruyu söyleyebilecek, hakkın yanında durabilecek cesareti olan bir gençlik inşa etmeliyiz. Sizin özellikle ebeveynlerle kuracağınız iyi ilişkiler, onlarla sık sık bir araya gelmeniz, toplumsal ya da çevreden kaynaklanan olumsuz etkileri de azaltabileceğinizi söylemek istiyorum. Büyük Türk milletine gönülden bağlı, onun değerleri ile barışık, onu savunan yücelten bir anlayışı ortaya koymamız, çok çalışmamız azimli ve kararlı olmamız ve bu ülkeyi yüceltme konusundaki fedakarlığımızı artırmamız gerekiyor” diyerek, sözlerini tamamladı

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız