HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Şubat 2018 Çarşamba Saat: 08:24

“TECRÜBELERİMİ ORDU İÇİN KULLANMAK İSTİYORUM”

Yerel Yönetimler Uzmanı Ulaş Tepe, Ordu’da sürdürülen yerel yönetim faaliyetleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Gazetemiz Muhabiri Mehmet Keskin’e verdiği röportajda önemli konulara dikkat çeken Tepe, geleceğe yönelik hedeflerini
“TECRÜBELERİMİ ORDU İÇİN KULLANMAK İSTİYORUM”

Yerel Yönetimler Uzmanı Ulaş Tepe, Ordu’da sürdürülen yerel yönetim faaliyetleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Gazetemiz Muhabiri Mehmet Keskin’e verdiği röportajda önemli konulara dikkat çeken Tepe, geleceğe yönelik hedeflerini de anlattı.

Yerel Yönetimler Uzmanı Yüksek Lisansını alan Ordulu Ulaş Tepe uzmanlık alanında edindiği bilgi ve tecrübeyi, Ordu şehri için kullanmak istediğini söyledi.

Siyaset uzun soluklu bir yarış. Tabi bu birdenbire olan bir şey değil hayallerinizin bu yönde olması ilerideki yaşamınızı bu şekilde kurmak isteyince aslında bir yerden sonra emeğinizi karşılığınızı aldığınızı düşünüyorum.

Mehmet KESKİN: Sayın Tepe, haftanın röportajı sayfamıza hoşgeldiniz. Yerel Yönetimler Uzmanı Yüksek Lisansınız öncelikle hayırlı ve uğurlu olsun. Evet kısa bir ekonomi değerlendirmesi ile başlamak istiyorum. Ordunun genel ekonomi yapısı nasıldır nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ulaş TEPE: İşsizlik had safhada bunun yanında gençlerin üniversiteden mezun olduktan sonra iş bulma olanakları zor Ordu’da daha da zor. Ordu’nun ekonomisi çoğunlukla fındığa bağlı tabi yan ürünler ve alternatif ürünlerde mevcut. Fındığın iç piyasada yada dış piyasada tüketiminin artırılması lazım. biz 12 milyar dolarlık fındık veriyoruz Almanya’ya 120 milyar dolara onlar bize çikolata yaparak geri satıyorlar. Bizde her şey milattan önce milattan sonra fındıktan önce fındıktan sonra. Ordu ekonomisi bugün gezdiğim noktada da aynı şeyi yaşıyoruz. Gerçekten bir umutsuzluk hakim esnafımız da gerek iş verende gerek işçimizde ama bu kötü günlerin geçeceğine inanıyorum. Çünkü biz bunu hak etmiyoruz çünkü bu güzel şehirde sağlıkla sıhhatle ekonomik özgürlüğümüzle yaşamayı hak ediyoruz.

Mehmet KESKİN: Yerel yönetimler uzmanı lisansınızı nasıl aldınız?

Ulaş TEPE: Ön lisans alanımda benim yerel yönetimlerdi 4 yıl kamu yönetimi eğitimi aldım. 1 Şubat itibarıyla artık Yerel yönetimler uzmanı yüksek lisansından mezunum. Yüksek lisans alanı bizim için 2 buçuk 3 yıllık bir süreç. İleri ki süreçte doktora olur mu bilemem ama bunun mutluluğunu yaşıyorum. Edindiğim bilgi ve tecrübeyi de Ordu için kullanırız faydalı oluruz.

Mehmet KESKİN: Siyasete okul için ara verdiniz ama partinizden kopmadınız bu anlamda kendini hiç boşlukta hissettin mi?

Ulaş TEPE: Hiç boşluk hissetmedim çünkü sürekli bir koşturma serüvenimiz var. Acaba ne durumdayım diye sormadım. Siyaset hayatın bir gerekliliği ama ben hep hayatım boyunca şunu hissettim benim için siyaset bir amaç için bu kente hizmet etmek için bir araç. Amacımız bu kente hizmet etmek ben sivil toplum çalışmalarım da da ülkeme hizmet ettiğimi düşünüyorum. Siyaset olmazsa olmazımız değil ama ülkemiz şehrimiz olmazsa olmazımız.
Mehmet KESKİN: Belediyenin şehir içi çalışmalarından bir çok insan şikayetçi baktığımızda süreç baya uzadı bu konuda neler söylemek istersiniz?

Ulaş TEPE: Kentin bir hizmete ihtiyacı var bu kaçınılmaz. Süleyman Felek Caddesi için galiba en çok şikayet. Süleyman Felek Caddesinin trafiğe kapatılması kesinlikle doğru bir karar. Ben bu kararı destekliyorum. Ama Süleyman Felek Caddesine döşenen taşı bu taşın Ordu’ya değil, Paris’e veya Newyork’a döşenebileceğini düşünüyorum. Çünkü yağışın az olduğu insanların kayma riskinin az olduğu yerlere döşenmesi gerekir. Şimdi daha bitmeden bile insanlar kayıyorlar düşüyorlar.

Birde onun akabinde dikkat ederseniz yılan gibi zikzaklar var onlar insanın yön duygusunu kaybettiğinden sonra yapılmaması gereken şeyler. O taş oraya olmadı. Sadece bir caddeyi sağlıklı bir alana kavuşturup Ordu da bir makyaj yapmak akıllıca bir belediye taktiğidir. Ama bu şehrin bir arka sokağı var. Süleyman Felek Caddesinde bir film oynanacak ama arka taraflarda durum farklı olacak.

Mehmet KESKİN: Hızlı tren konusunda neler söylemek istersiniz?

Ulaş TEPE: Bu bir hayaldir. Gerçekleştirilmesi tabi ki gereklidir. Seçim zamanı 5 senede bir gelir bir vaatte bulunurken o hayalinizi 4 yılda ya da 5 yılda tamamlayacağınız şeyleri hayal etmeniz onların vaadini vermeniz gerekir. Ben hızlı trenini Ordu’ya en az 30 yıl daha ihtiyaç olmadığını kanaatindeyim ama 30 yıl sonra bugünden bir alt yapı çalışması kesinlikle yapılmalıdır. Şu an Ordu yürünebilen bir şehir olmalı araçların değil yayaların şehri olması gerekir diye düşünüyorum. Zaten yasada buna izin vermiyor nüfusun 1 milyon üzerine çıkması gerekli.

Mehmet KESKİN: Botanik parkın başlaması doğru muydu kapatılması doğru muydu oraya hastane yapılması kararı doğru mu?

Ulaş TEPE: Bugün dünya şunu konuşuyor. Bütün gelişmiş kentlerin hepsinin öne çıkmasının nedeni şu diyorlar ki bizim yeşil alan miktarımız 10 metrekare 18 metrekare. kişi başına düşen yeşil alan sayışımız fazla diyor gelişmiş kentler. Ama biz Türkiye’de betonu zenginlik olarak gören bir toplumuz. Oranın bir botanik bahçe olarak kalması çok doğru. Oraya harcanan para bugün fındığa şehre harcansaydı daha farklı şeyler olurdu.

Oraya aktarılan paranın bugün çöpe gitmesi doğru bir şey değil. Sağlık tabi ki de ihtiyaçtır. Hastane tabi ki ihtiyaçtır ama yeşil alandan kar ederek oradaki alanı büyük bir hastane yaparak o alanı öldürmek gerçekten akıllıca bir çalışma değildir. Ben bu yanlıştan dönüleceğini umuyorum.

Mehmet KESKİN: Durugöl Belde Otel ve sosyal tesisleri değerlendirir misiniz?

Ulaş TEPE: Kent gelişiyor değişiyor bunun yanında bir alt yapı gerekli. Mahalleye adını veren gölün olduğu yere konut yapıyorsunuz. Ama o cadde üzerinde bunu kaldırmayacak durum söz konusu. Bunun yanında o gök Karadeniz’e en yakın tatlı su gölü tatlı suyun olduğu yere kesinlikle sosyal donatı alanı yapılmalı insanların çay kahve içebilecekleri kahvaltı yapabilecekleri büyükşehre ait bir sosyal donatı alanı yapılmalı.

Belde otel içinde aynı şey geçerli oradaki her şeyin kamuya insanlara açılması gerektiğini düşünenlerdenim ama bunlar yapılmıyor. Bugün Karapınar mahallesinin de aynı şey geçerli eskiden kent park olan bir yerde bugünde konut yapılması gündemde. Biz konut yapılmasına karşı değiliz tabi ki konut yapılmalı ama şehri akıllıca yönetmek gerekir.

İnsan nüfusunu akıllıca yönetmek gerekir ben böyle olduğunu düşünmüyorum. Bugün Boztepe’den Ordu’ya baktığımızda yeşil alan olarak gördüğümüz tek yer stadyum. Bunu vebalini bugüne kadar gelen belediye başkanlarının ödemesi gerekir bundan sonrakilerde bu vebale ortak olmasınlar. Bu şehir bizim çocuklarımıza torunlarımıza bırakacağımız bir şehir.

Şehir bunlarla gelişmez büyümez kimse bize kaç metrekare asfalt döktüğümüzü sormaz kaldı ki 752 km asfalt döktük iddiası var. Tabi ki dökülsün ama gerekli olan yere dökülsün şehrin iki tane ana arteri var. Bunlar bitmedi duruyor. Bu asfaltlar nereye döküldü. Ben Ordu’yu geziyorum ama bu asfaltlar nereye döküldü bilmiyorum.

Mehmet KESKİN: Afrin operasyonu ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

Ulaş TEPE: Şehitlerimize Allah rahmet eylesin bizde bunun acısını yaşıyoruz tabi ki. TSK bunun üstesinden gelecektir. Dualarımız onlarla bizim Mehmetçik sevgimizi daha çocuk yaşlarda başladı. Umuyorum ve diliyorum ki inşallah son olur bu ülkede huzur içinde yaşarız.

Mehmet KESKİN: Ordu büyükşehirde umduğunu buldu mu?

Ulaş TEPE: Ben bulduğunu düşünmüyorum bugün 53 tane belde kapatıldı. En kötü belediye belediyesizlikten iyidir. 20tane belediye var Ordu’da. Gülyalı’nın Kestane köyüyle Akkuş salman arası 4 buçuk saat. Büyükşehrin iki yere de hizmet etmesini bekliyorsunuz ama edemiyor. Köylere belediyenin tek yatırımı çöp bidonu koymak. Başka bir yatırım yok. Benim Bucak, Akyazı mahallesindeki aldığım hizmeti bu vatandaşlarında alması gerekir. Çünkü iller bankasından belediyeye kişi başı para gelir. Diğer vatandaşlar yeterince yararlanamıyorsa bunda bir adaletsizlik vardır.

Mehmet KESKİN: Toplu taşımada fiyatlara zam yapılması tepki gördü siz bu konuda neler söylemek istersiniz?
Ulaş TEPE:
Bu konuda büyükşehir belediyesinin kararını destekliyorum. Hep yermekte ziyade yapılan işi de doğru olanı da söylemek gerekir. Dünyanın her yerinde toplu taşıma sistemi vardır. ORDUM kart tabi insanlar diyor ki ben karta neden para vereyim. Şehirde yaşamanın bir bedeli var bu bedel 12 liraysa 12 lira. Bence bu durum Ordu’nun menfaatinedir. Bu sisteme kesinlikle geçilmeliydi.

Öğrenci biletleri daha ucuz yapılabilirdi hatta aktarımlarda yapılmalı diye düşünüyorum. Üniversite öğrencilerine indirim sağlanmalı.

Mehmet KESKİN: Bu şehre 3 tane acil bir şey yapılması gerekseydi ne yapardınız?

Ulaş TEPE: En acil ihtiyaç yeşil alan. Gerçekten hayalim güzel bir park. Engelli vatandaşlarında çok rahat gezeceği bir park. İkincisi deniz ulaşımına geçmemiz lazım. Karadeniz’e yüzümüzü dönmemiz lazım. Gerek turizm gerek taşımacılık anlamında yüzümüzü dönmeliyiz. İnsanlar Yalıköy iskelesine köfte yemeye gitmeli. Medreseönü’ne çay içmeye gitmeli Gülyalı’ya balık yemeye gitmeli. Bunun önünü açmalıyız.

Üçüncüsü de Rüsumat no: 4 bu benim gerçekten ilgimi çeken ve hak ettiği değeri bulmadığını düşündüğüm değerlerden bir yerlerden bir tanesi kesinlikle bir geminin ilk adım anıtına gelmesi ve oranın oraya göre ayarlanması. Her Ordulunun anlatması gereken muhteşem bir eser muhteşem bir destan olarak görüyorum.

Mehmet KESKİN: Ulaş Tepe’nin siyasetteki hedefi nedir?

Ulaş TEPE: Ben hedefimi aslında ortaokuldayken koymuştum. İlkokulda bize form vermişlerdi büyüyünce ne olmak istersin diye sordular. Bende orda belediye başkanı yazmıştım. Bu benim hayalim idealim. Ve tabi bu benim tek başıma verebileceğim bir karar değil bu bir takdirdir. Olacak yani bugün seçime 414 gün var ben daha önceden söyledim. Bir şeyi bin defa söylersen olurmuş bizde bin defa söyledik.

Mehmet KESKİN: Türklük ibaresinin kaldırılması ile ilgili fikirlerin nelerdir?

Ulaş TEPE: Allah’ın bana verdiği sıfatlardan gurur duyuyorum. Niye bu kadar rahatsızlık var anlamış değilim. Birleştirici gücümüz Türkiye. Türkiye’nin dört bir yanında ekonomik özgürlüğü yok. Ekonomik özgürlüğü olmayan bir insandan ideolojik özgürlüğünü alamazsınız. Bugün insanlar bundan uzaklaştırıldı. Bu tartışmaların ülkeye bir faydası yok zararı var bunların tartışılmasının bile doğru olmadığını düşünmüyorum. Bugün dünya 5g yi konuşuyor bizde bunları konuşmalıyız konuşacağımız şeyler bunlar olmalı. Bizim Ordu’da deniz otobüsünü konuşmamız lazım. Çünkü Türkiye bunları hak ediyor. Ama biz bu ülkeyi seviyoruz “ Ne mutlu Türküm diyene” bizim birleştirici gücümüz.

Mehmet KESKİN: Sayın Tepe, tekrar sayfamıza konuk olduğunuz için teşekkür ediyor, bundan sonra ki süreçte ve hedeflerinizin, başarılarınızın devamını ve önünüzün açık olmasını diliyorum.

Ulaş TEPE: Sayın Keskin, bende davetiniz için çok teşekkür ediyor, şahsınıza ve Ordu Yeni Haber Gazetesi ailesine yayın hayatınızda üstün başarılar diliyorum.

 

 

 

 

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız