HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Şubat 2018 Perşembe Saat: 09:36

46 BİN KİŞİ TOPLU TAŞIMA KULLANDI

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, Şubat ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Enver Yılmaz’ın yeni toplu ulaşım sistemi ve bazı yatırımlar ile ilgili yaptığı bilgilendirmenin ardından, gündem maddeleri görüşül
46 BİN KİŞİ TOPLU TAŞIMA KULLANDI

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, Şubat ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Enver Yılmaz’ın yeni toplu ulaşım sistemi ve bazı yatırımlar ile ilgili yaptığı bilgilendirmenin ardından, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

BAŞKAN YILMAZ, “KART İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR”

Başkan Yılmaz, geçtiğimiz hafta hizmete alınan yeni toplu ulaşım sistemiyle ilgili yaptığı açıklamada vatandaşların ulaşım kartlarını bir an önce tedarik etmelerini ifade ederek, “65 yaş ve üstü, 60-64 yaş, engelli ve öğrenci kartlarının dağıtımı için Hükümet Caddesi üzerindeki Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası-2 ve Ordu Üniversitesinde seyahat kartları birimleri oluşturuldu.  Altınordu ilçesi genelinde toplam 40 adet bayilikte ise kart satışları yapılıyor. İhtiyaç duyulduğu takdirde bayilikler verilmeye devam edilecek” dedi.

Yeni ulaşım sisteminin kısa bir süre içerisinde daha sağlıklı bir yapıya kavuşacağını söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “12 Şubat itibarıyla hizmet veren araç sayısı 145’e ulaştı. İlerleyen günlerde bu sayı toplam 177 olacak. 3 farklı tipte araç ile hizmet vermeye başlayan yeni topla ulaşım sistemini 12 Şubat tarihiyle birlikte toplam 46 bin kişi kullandı. Yeni toplu taşıma sisteminde faaliyete giren araçlar, engelli binişi ve ayakta yolcu taşımacılığına uygun olup, diğer Büyükşehirlerde olduğu gibi özel halk otobüsü statüsüne geçiş sağlandı” diye konuştu.

“KİMLER İNDİRİMLİ VE ÜCRETSİZ YARARLANIYOR?”

Toplu ulaşım güzergâhları ve sefer saatlerinin Ordu Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesaplarında yayınladığını belirten Başkan Yılmaz, “Öğrenciler ve 60-65 yaş arası vatandaşların indirimli olarak faydalanacağı yeni toplu ulaşım sisteminden engelliler ve engelli refakatçıları, 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız, polis, jandarma, zabıta görevlileri, gazi, eşi ve çocukları, milli sporcular, şehit dul ve yetimleri, Ordu vazife malulleri, pazar günü hariç 07.00-19.00 saatleri arasında resmi kıyafetli olarak hizmet veren posta görevlileri ile sarı basın kartı sahibi basın mensupları ücretsiz olarak yararlanabilecek. Toplu ulaşım güzergâhları el broşürleri, kitapçıklar ve toplu taşıma duraklarındaki tanıtım afişleri ile halkımız bilgilendiriliyor” ifadesini kullandı.

“FATSA CUMHURİYET MEYDANI’NIN İHALESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

İhalesi gerçekleştirilen Fatsa Cumhuriyet Meydanı hakkında da bilgi veren Başkan Enver Yılmaz, “Yaklaşık 6 bin m2lik alanda meydan ve kapalı otopark yapılması için hazırladığımız projenin ihalesini yaptık.  Bu kapsamda 100 araçlık kapalı otopark ve şehrin cazibe merkezi olacak bir meydan tasarlandı. Proje hayata geçtiğinde toplam 11 milyon 500 bin TL’lik bir maliyeti bulacak” dedi.

“MEZARLIK HİZMETLERİ BİNASI YAPILACAK”

Ordu Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü projelerden biri olan “Mezarlık Hizmetleri Binası”nın da ihalesinin yapıldığını ifade eden Başkan Yılmaz, “3 bin 132 m2lik arsa alanı, 1205 m2 de inşaat alanı olan projede karşılama alanı, 6 adet gasilhane, taziye odası, morg, idari birimler ve toplantı odası bulunmaktadır. Projemiz tamamlandığında yaklaşık 3 milyon TL’yi bulacak” diye konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, bir sonraki toplantısını 13 Mart 2018 Salı günü saat 14.00’te yapılacak.

Anahtar Kelimeler : 46, BİN, KİŞİ, TOPLU, TAŞIMA, KULLANDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız