HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Şubat 2018 Cuma Saat: 08:24

YER ALTI SULARI KORUMA ALTINA ALINIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (OSKİ), Yeşilırmak Havzası’nda yer altı sularının miktar ve kalite özelliklerinin ortaya konulup değerlendirilmesiyle ilgili hayata geçirilen projenin toplantısına katıld
YER ALTI SULARI KORUMA ALTINA ALINIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (OSKİ), Yeşilırmak Havzası’nda yer altı sularının miktar ve kalite özelliklerinin ortaya konulup değerlendirilmesiyle ilgili hayata geçirilen projenin toplantısına katıldı.

ÇOK SAYIDA UZMAN VE YETKİLİ KATILDI

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü ve Su Yönetim Dairesi Başkanlığı tarafından Samsun ilinde organize edilen ve birçok uzman, bürokrat ve yetkilinin yer aldığı toplantıya OSKİ heyetinden Genel Müdür Fatih Yürük ve Projeler Dairesi Başkanı Hüseyin Geldi katılım sağladı.

YER ALTI SULARININ KORUNMASI AMAÇLANIYOR

Toplantıda Ordu’nun Mesudiye, Aybastı ve Akkuş gibi güney bölgesinde yer alan ilçelerinin etkilendiği ve faydalandığı Yeşilırmak Havzası’yla ilgili yer altı sularının korunması ve devamlılığının sağlanması gibi konular değerlendirildi. Son yıllarda özellikle yer altı ve kaynak sularının kirletilmesi ve yok olmasının gelecekte su kıtlığına işaret ettiğine ve ciddi tehlikeler oluştuğuna dikkat çekilen toplantıda Türkiye’de ilgili kurum ve kuruluşlar, yer altı sularını korumak ve karakteristik özelliklerini ortaya koymak adına “Yer altı Sularının Kirlenmeye ve Bozulmaya Karşı Korunması” hakkında bir yönetmelik yayınladı.

YÖNETMELİKTE YER ALAN UYGULAMALAR MASAYA YATIRILDI

Yayınlanan yönetmelik çerçevesinde OSKİ heyetinin de davet edildiği açılış toplantısında, Yeşilırmak Havzası’nda yer altı suyunun kirlenmeye ve bozulmaya karşı korunması hakkında yönetmelikte yer alan uygulamalar ve adımların işleyişleri masaya yatırılarak konuşuldu. İlerleyen günlerde, açılışı yapılan projeyle ilgili çalıştay, eğitim ve ilerleme raporları gibi toplantıların da yapılacağı açıklandı.

Anahtar Kelimeler : YER, ALTI, SULARI, KORUMA, ALTINA, ALINIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız