HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Şubat 2018 Cuma Saat: 08:26

VALİ YAVUZ, İLÇE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

VALİ YAVUZ, İLÇE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

 

İlçe ziyaretlerini sürdüren Vali Seddar Yavuz, bu kapsamda bugün Aybastı ilçesinde inceleme ve temaslarda bulundu.

 

Beraberinde, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer ve bazı il müdürleri ile birlikte Aybastı ilçesine giden Vali Seddar Yavuz, ilk olarak Aybastı Kaymakamlığını ziyaret etti.

 

Vali Seddar Yavuz, Aybastı Kaymakamlık binası önünde İlçe Kaymakamı Refik Özsoy, Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Yüce,  İlçe Emniyet Amiri Hüseyin Satan ve kurum müdürleri tarafından karşılandı.

 

Kaymakam Refik Özsoy Brifing Verdi

 

Ziyarette, Aybastı Kaymakamı Refik Özsoy tarafından Vali Seddar Yavuz'a ilçenin tarihçesi, coğrafi yapısı, nüfusu, alt yapı hizmetleri, sosyal yaşamı, kültür-turizm, eğitim, tarım, sağlık, SYDV yardımları ve turizm konularında bir brifing sunuldu.

 

Esnaf Ziyaretinde Bulundu

 

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Aybastı ilçesinde esnafları ziyaret ederek, hal ve hatırlarını soran Vali Yavuz, esnaflara bol ve bereketli bir kazanç dileğinde bulundu. Sokaktaki ve kahvehanedeki vatandaşları da selamlayan Vali Yavuz, vatandaşlarla hasbihalde bulundu. 

 

Aybastı Belediye Başkanlığını Ziyaret Etti

 

Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar’ı da makamında ziyaret eden Vali Yavuz, belediyenin hizmetleri, çalışmaları, yatırımları, projeleri ve ihtiyaçları hakkında bilgiler aldı.

 

Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, “Aybastı Belediyesi olarak 21 mahalleye hizmet ediyoruz. 9 yıllık görevimiz döneminde 90 km’lik beton yol, 8 milyon adet parke yol, 15 eski köy okulunu onararak, düğün salonu haline getirdik. 45 caminin çevre düzenlemesini yaptık. Şu an hastane olarak hizmet veren otogar inşaatını, Ordu’nun en güzel hayvan pazarını bitirdik. Bölgede ilk defa hanımlar lokali açarak, kız öğrencilerimize ve hanımlarımıza 7 gün ücretsiz hizmet veren ender belediyelerden bir tanesiyiz.  Perşembe Yaylası’nda imar çalışmalarımız devam ediyor. Kent ormanı yapılmasına vesile olduk. Perşembe yaylasında bulunan Mehmet Güner caminin yapılmasına vesile olduk. İlçemize 3 tane mesire alanı kazandırdık. Şuanda bizler için en önemli yatırımlardan bir tanesi de burayı yurt, vatan edinmemize vesile olan aziz şehitlerimizin hatırasını yaşatmak adına şehitliğe el attık. Üç tane türbemizi o günkü mimari yapısına uygun olarak onarıp, ziyarete açtık. Mayıs-Haziran ayı gibi toplu konut ihalesi de yapılacak” diyerek, Vali Yavuz’a, Aybastı Belediye Başkanlığına yaptığı ziyaret dolayısıyla onur duyduklarını ifade etti.

 

Vali Seddar Yavuz, ”Bütün ekibimizle birlikte Aybastı ilçesini ziyarete geldik. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, son 15 yılda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 3,5 kat büyüdü. Sessiz ve büyük devrim gerçekleştirdi. Türkiye bugün büyük bir sınıf atlamıştır. Sosyal, ekonomik, kültürel açıdan zenginleşmiştir. Sadece bu kalkınma olarak kalmamış, aynı zamanda sosyal devlet uygulamalarına dönüşmüştür. Devletin Ordu’dan aldığı verginin tamamı 800 Milyon TL iken, bunun 340 Milyon TL’sini sosyal yardım ve sosyal hizmet gideri olarak vatandaşımıza dağıtıyor. Bu da sosyal devlet anlayışının güçlendiğini gösteriyor. Biz sadece okullar, yollar, havaalanları yapmıyoruz. Aynı zamanda bize ihtiyacı olan, ekonomik zorluk yaşayan ya da sağlık sorunu yaşayan herkesin elinden tutmaya, Devletin imkanları ölçüsünde devam ediyoruz” diye konuştu.

 

“Hem Devletin, hem de Hükümetin temsilcisi olarak, tüm kamu hizmetlerini yakından takip ediyoruz. Yapılan hizmetlere, ‘Belediye, Valilik hizmeti’ olarak bakmıyoruz. Çünkü, ben bu şehirde Sayın Cumhurbaşkanımızın temsilcisiyim.  Bu sıfatımla, bu şehirde yapılan bütün hizmetleri önemsiyor ve benimsiyoruz. Bütün hizmetleri idarenin bütünlüğü içerisinde görüyor ve öyle koordine etmeye çalışıyoruz” diyen Vali Seddar Yavuz, ”Toplumun tüm kesimleri ile iç içe gönül gönüleyiz. Aybastı’yı da çok önemsiyoruz. Belediye başkanımızın da gayretli çalışmalarını yakından takip ediyorum. Sürekli bize gelerek projelerini anlatıyor, destek istiyor. Biz de elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Aybastı Adliyesi İle İlçe Jandarma Komutanlığını Ziyaret Etti

 

Vali Seddar Yavuz, Aybastı ilçe ziyareti kapsamında, Aybastı Adliyesini de ziyaret etti ve Aybastı Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Türkoğlu’ndan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Ardından, Aybastı İlçe Jandarma Komutanlığını da uğrayarak, bir süre sohbette bulundu.

 

Emniyet Hizmet Binası Yapılması Düşünülen Arazide İncelemelerde Bulundu

 

Aybastı ilçesine yapılması düşünülen yeni Emniyet Müdürlüğü hizmet binası arazisinde de incelemelerde bulunan Vali Yavuz, arazi ile ilgili detaylı bilgi aldı.

 

Kamu Görevlileri, STK Temsilcileri ve Muhtarlarla Toplantı Yaptı

 

Vali Seddar Yavuz, Aybastı ilçesine gerçekleştirdiği ziyaret, inceleme ve temaslar kapsamında ilçe müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, muhtarlar ve din görevlileri ile düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

 

Şehit Ailesini Ziyaret Etti

 

Vali Seddar Yavuz, Aybastı ilçesinde gerçekleştirdiği inceleme ve temaslar kapsamında, 20 Eylül 1995 yılında Van’ın Gürpınar ilçesinde bölücü terör örgütü ile girilen çatışma sırasında şehit düşen Yener Şahin’in ailesini de ziyaret ederek, hal ve hatırlarını sordu.

 

Aybastı Devlet Hastanesi İnşaatında İncelemede Bulundu

 

Vali Seddar Yavuz, Aybastı ilçe ziyareti programı kapsamında, yapımı bitme aşamasına gelen Aybastı Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu. Hastanenin poliklinik, hasta servisleri, yoğun bakım üniteleri, ameliyathane gibi tüm birimlerini gezen ve yakından inceleyen Vali Yavuz, hastane inşaatının son durumu hakkında İl Sağlık Müdürü Ergün Yanmaz’dan bilgi aldı.

 

Hastane binasının çok modern, yapım işinin de kaliteli olduğunu ifade eden Vali Yavuz, hastanenin Aybastı ve çevresine hizmet verebilecek bir donanıma sahip olduğunu söyledi.

 

Hastanenin C Tipi’ne dönüştürülmesi yönündeki taleplerin, Sağlık Bakanlığına iletileceğini belirten Vali Yavuz, hastanenin uzman doktor ihtiyacının karşılanması için de gerekenin yapılacağını kaydetti. 

 

Küçük Sanayi Sitesi İnşaat Alanını İnceledi

 

Aybastı ilçesindeki temas ve incelemelerini sürdüren Vali Yavuz, ilçede yapımına yeni başlanan Aybastı Küçük Sanayi Sitesi alanında da incelemede bulunarak, çalışmalar hakkında Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar’dan bilgi aldı.

 

Hastanede Tedavi Gören Şehit Annesini Ziyaret Etti

 

Vali Seddar Yavuz, Aybastı ilçesi ziyareti esnasında, şehit AdemPantik’in annesi Narin Pantik’in Aybastı Devlet Hastanesinde tedavi gördüğünü öğrenince, şehit annesini tedavi gördüğü hastanede ziyaret ederek, ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulundu. Şehit annesi Narin Pantik’in durumu hakkında eşi İhsan Pantik ve doktorlardan bilgi alan Vali Seddar Yavuz, hastanede tedavi gören diğer hastaları da ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. 

 

Vali Seddar Yavuz, Aybastı Devlet Hastanesindeki hasta ziyareti ile Aybastı programını tamamlayarak, il merkezine döndü.

 

Anahtar Kelimeler : VALİ, YAVUZ, İLÇE, ZİYARETLERİNİ, SÜRDÜRÜYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız