HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Şubat 2018 Pazar Saat: 10:18

TARIM SİGORTASI İÇİN SON BAŞVURU 10 MART

Ordu Tarım İl Müdürü Kemal Yılmaz; fındık üreticilerin ürünlerini olumsuz hava koşullarına, özellikle de don afetine karşı sigortalatmaları gerektiği konusunda açıklamada bulundu.
TARIM SİGORTASI İÇİN SON BAŞVURU 10 MART

Ordu Tarım İl Müdürü Kemal Yılmaz; fındık üreticilerin ürünlerini olumsuz hava koşullarına, özellikle de don afetine karşı sigortalatmaları gerektiği konusunda açıklamada bulundu.

Yılmaz yaptığı açıklamada; "Bu yıl üretim sezonunda hava sıcaklığı mevsim normalleri üzerinde seyretmektedir. Bu durum olası bir don olayında fındıkta meydana gelebilecek zarar riskini artırmaktadır. Hava sıcaklığının şubat ayında ani yükseliş gösteriyor olması özellikle sahile yakın kesimlerde ve palaz fındık gibi erkenci çeşitlerde erken uyanmaya sebep olmuştur. Hava sıcaklığının önümüzdeki günlerde de bu şekilde devam etmesi durumunda kara ve yağlı fındık gibi çeşitlerde de erken uyanmaya sebebiyet verecektir. İlimiz tarım alanlarının % 89 unda fındık tarımı yapılmakta olup fındık en önemli geçim kaynağımızdır. Fındıkta meydana gelebilecek bir don afeti üreticilerimiz açısından ciddi maddi kayıplara yol açabilecektir" dedi.

Fındık açısından kritik bir döneme girildiğini söyleyen İl Müdürü Kemal Yılmaz; "Geçmiş yıllara göz attığımızda genelde don olayları Mart ayının sonlarında, Nisan ayının başında yaşanmıştır. Dolayısı ile fındık açısından 45 – 50 günlük kritik bir dönem içerisine girilmiştir. Bu dönem içerisinde erken uyanan fındık bitkisi meydana gelebilecek don olayından olumsuz etkilenecek ve ciddi bir ürün kaybı meydana gelecektir. Bu durumda hem üreticilerimizi hem de bizleri çok üzecektir.  Üreticilerimizin meydana gelebilecek olumsuz hava koşulları sonucunda oluşan zararlarını giderebilmelerinin tek yolu ise tarım sigortası yaptırmalarıdır" dedi.

  Fındık ürününde sigorta için son başvuru tarihinin 10 Mart, ayrıca ülkemiz üretiminde ikinci sırada olduğumuz kivi ürünü için ise sigorta son başvuru tarihinin 21 Şubat olduğunu hatırlatan İl Müdürümüz; "Gerek don afeti, gerekse diğer doğal afetlere karşı belirtilen tarihlere kadar ürünlerini tarım sigortası yaptırmaları konusunda üreticilerimize uyarıda bulunarak" sözlerini noktaladı.

 

 

Anahtar Kelimeler : TARIM, SİGORTASI, İÇİN, SON, BAŞVURU, 10, MART

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız