HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Şubat 2018 Pazartesi Saat: 08:40

SENDİKALI OLDULAR, İŞTEN ATILDILAR!

Giresun Bulancak ilçesinde bulunan; Ordu, Piraziz, Bulancak ve Giresun’dan işçilerin çalıştığı Progıda’da Tek Gıda İş örgütlenme çalışması sürdürüyor, işten atmalar başlatıldı.          Progıda’da sendikalı olan
SENDİKALI OLDULAR, İŞTEN ATILDILAR!

Giresun Bulancak ilçesinde bulunan; Ordu, Piraziz, Bulancak ve Giresun’dan işçilerin çalıştığı Progıda’da Tek Gıda İş örgütlenme çalışması sürdürüyor, işten atmalar başlatıldı.

         Progıda’da sendikalı olan işçilerin işten atılmaya başlandığını söyleyen Tek Gıda İş Ordu Şube Başkanı Ali Öner, “Yaklaşık beş aydır Progıda’da işçilerin sendikalı olması için çaba harcıyoruz. İyi bir noktaya geldik. Sendikalı işçi sayısı arttıkça işveren işçi atmaya başladı.

Haksızlığa ve her türlü baskıya karşı mücadelemiz sürecek. Uluslararası bir şirket olan Progıda’nın keyfi tutumuna karşı uluslararası mücadelemiz de olacak. Tek Gıda İş olarak işçi arkadaşlarımızı yalnız bırakmayacağız. İşçi atma gerekçesini ‘küçülme yapıyoruz’ iddiasıyla yaptıklarını söylüyorlar, gerçek başka. Progıda’da işçiler sendikalı olacak” dedi.

“ANAYASAL HAKKI KULLANIYORUZ”

         Tek Gıda İş Genel Teşkilatlanma Sekreteri İbrahim Ören de, “Sendikalaştılar diye yedi işçiyi işten atlar. Bu gözdağı vermek için bir girişim. İşçiler anayasal haklarını kullanıyorlar. Haklarını kullanan işçiler işveren tarafından cezalandırıldı. Sendika olarak işçilerin yanındayız. Yaklaşık 1100 işçi çalışıyor. Singapur şirketi olan Progıda’da sendikalaşma hakkımızı kullanacağız. Üyelerimizin haklarını koruyacağız” diye konuştu.

İŞÇİLER KONUŞTU

         Nazlı Kalafat: “Sendikaya üye olduk, işten atıldık. Sendikamızla birlikte mücadele edeceğiz. İçerideki arkadaşları da birlikte mücadeleye çağırıyoruz.”

         Tolga Türker: “İşten atmayı, işyerini küçültme olarak açıklıyorlar ama asıl gerekçe sendikalı olmamız. Arkadaşlarımızla birlikte mücadelemizi büyüteceğiz.” (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : SENDİKALI, OLDULAR, İŞTEN, ATILDILAR!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız