HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Şubat 2018 Pazartesi Saat: 08:44

“ÇOCUKLARA YÖNELİK CİNSEL SALDIRILAR ASLA KABUL EDİLEMEZ”

HEDEFİNE CHP, HDP, HOLLANDA VE ÇOCUKLARA YÖNELİK CİNSEL SALDIRILARI ALAN BAŞBAKAN YARDIMCISI AKDAĞ’DAN SERT AÇIKLAMALAR:
“ÇOCUKLARA YÖNELİK CİNSEL SALDIRILAR ASLA KABUL EDİLEMEZ”

Türkiye’nin kanayan yaralarından birisi olan çocuklara tecavüz ve cinayet olaylarına Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, geldiği Ordu’da çok sert tepki gösterdi.

Bakan Akdağ, konuyla ilgili olarak; "Çocuklara, masum çocuklara karşı işlenen suçlar, cinsel saldırılar asla vicdanımızın kabul edebileceği işler değildir. Bunların en ağır bir şekilde cezalandırılması gerekir” dedi.

 

Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Recep Akdağ, çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Ordu’ya geldi. Ankara’dan havayoluyla Ordu’ya gelen Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Recep Akdağ’ı, Ordu-Giresun Havalimanında Ordu Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Vali Yardımcısı Bayram Gale, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, AK Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık ve diğer protokol mensupları karşıladı.

 

ORDU VALİLİĞİNİ ZİYARET ETTİ

Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Recep Akdağ, ilk ziyaretini Ordu Valiliği’ne yaptı. Ordu Valiliği’ne gelişinde, Vali Seddar Yavuz, Vali Yardımcıları ve Valilik Birim Müdürleri tarafından karşılanan Başbakan Yardımcısı Akdağ, Şeref Defterini imzaladıktan sonra Valilik Makamına geçti.

Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Recep Akdağ’ın ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Seddar Yavuz, “Zat-ı alinizi Ordu’da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Ziyaretiniz vesilesiyle zat-ı alinize şükranlarımızı arz ediyorum. İlimize yapılan hizmetlerde büyük emekleriniz, katkılarınız var. Şahsım ve tüm Ordulular adına teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da ilimize olan desteklerinizi esirgemeyeceğinize olan inancımız tamdır. Tekrar ilimize hoş geldiniz, şeref verdiniz” dedi. 

Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Recep Akdağ ise yaptığı konuşmada, ”Ordu’nun damadı olarak çok defa Ordu’ya geldim. Ankara’dan Ordu’ya 6-7 saatte ancak geliyorduk. Karadeniz otoyolu yapılınca bu süre kısaldı. Havaalanı ise bunu taçlandıran bir yatırım oldu. Buna benzer birçok yatırım ve hizmette olduğu gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın ileri görüşlülüğünü, Ordu ve Giresun için birlikte hizmet eden havaalanında yaşıyor, görüyoruz. Havaalanının bölgeye büyük bir canlılık getirdiğini biliyorum. Ulaşım son derece önemli bir husus. Ordu, İstanbul gibi birçok ilde çok sayıda insanın yerleştiği bir ilimiz. Havalimanı güzel hizmet oldu” şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Akdağ, ”Bütün Orduluların çevre yolu ile ilgili hassasiyetinin olduğunu biliyoruz. Orada da imkanlar elverdiği ölçüde hızlı çalışma yürütülüyor. Yoldaki bazı fiziksel şartlar sebebiyle istendiği hızda yol inşaatı devam edememişti ama Mart ya da Nisan ayında ilk etabı tamamlanmış olacak” dedi.

 

AK PARTİ’YE ZİYARET

Başbakan Yardımcısı Akdağ, Ordu’nun önemli yatırımlarının son durumu, sorunlar ve ihtiyaçlarla ilgili Vali Seddar Yavuz’dan bilgi aldıktan sonra Ordu Valiliği ziyaretini tamamlayarak, AK Parti Ordu İl Başkanlığına geçti.

 AK Parti Ordu İl Başkanlığı ziyaretinde açıklama yapan Akdağ, son günlerde kamuoyu gündemini meşgul eden ve küçük yaştaki çocuklara yönelik cinsel saldırıları değerlendirdi.

 

“ÇOCUKLARA YÖNELİK CİNSEL SALDIRILAR ASLA KABUL EDİLEMEZ”

Akdağ, son dönemde çocuklara yönelik cinsel saldırıların asla kabul edilemez olduğunu belirterek, "Bu tip suçlular mevcut hukuk sisteminde en ağır cezayı almalıdır" dedi. 

Akdağ, "Çocuklara, masum çocuklara karşı işlenen suçlar, cinsel saldırılar asla vicdanımızın kabul edebileceği işler değildir. Bunların en ağır bir şekilde cezalandırılması gerekir. Mevcut hukuk sistemimiz bu tip suçlara nasıl en ağır cezayı verebilecekse öyle ceza almalıdır. Özellikle yargıya intikal etmiş meselelerde yargının hızlı hareket etmesi ve vermesi gereken en ağır cezayı vermesi gerekir. Toplumun vicdanı her zaman bunu bekler. Hepimiz anne babayız çoluk çocuk sahibiyiz. Olmasak bile değişen bir şey yok. Umut ediyorum ki bu tip suçlara yargı adaleti en hızla şekilde tecelli ettirecektir. Bütün vicdanların beklediği budur" diye konuştu.

 

“HOLLANDA ÖNCE UYUŞTURUCUYA MANİ OLSUN”

Akdağ, burada gazetecilerin de sorularını cevaplandırdı. Hollanda hükümetinin sözde 1915 Ermeni soykırımı iddialarını yasa teklifi haline getirerek kabul etmeye hazırlanmasına yönelik soruyu cevaplandıran Başbakan Yardımcısı Akdağ, Hollanda hükümetine sert tepki gösterdi.

Akdağ, şöyle konuştu: "Hollanda hükümetinden, imal edilerek Türkiye'ye sokulan, Türkiye'ye gönderilen uyuşturucuya mani olmaya çağırıyorum. 1915 olaylarında, bundan 100 yıl öncesinin olaylarıyla suni bir şekilde ilgilenmek ve gündem oluşturmak çabasına girmek yerine, Hollanda bugün gençlerimizi tehdit eden ve bazı gençlerimizin hayatına mal olan bu büyük problemle ilgilenmelidir. Hollanda'da imal edilen ve burada herhangi bir yavrumuzun hayatına mal olan her sentez uyuşturucu için Hollanda hükümetinin sorumluluğu vardır."

 

“CHP, HAREKATIN YANINDA DURMASI LAZIM”

Başbakan Yardımcısı Akdağ, açıklamalarında CHP ve HDYP'ye de yüklendi. Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı'nın yapıldığı bir dönemde CHP'nin "YPG/PYD terör örgütü değildir" şeklindeki açıklamasının çok üzücü olduğunu dile getiren Akdağ, "Ana muhalefet cephesinden YPG/PYD'nin terör örgütü olmadığı, bazen olmayabileceği gibi ifadelerde bulunuyorlar. Herkes biliyor ki, dünya alem biliyor, bunlara destek olan ABD bile biliyor, YPG/PYD, PKK'nın Suriye'de aktif olarak hareket eden kollarıdır. Birbirlerinden bir farkı yoktur.

Ama burada ana muhalefet partisinin bu konudaki duruşu son derece yanlıştır. Ana muhalefet partisinin bu meselede 'ama'lı, 'fakat'lı ifadeleri bir yana bırakarak bu işin (Zeytin Dalı Harekatı'nın) yanında durması Türkiye'nin gücüne güç katar. Bunu Kılıçdaroğlu'nun ve ana muhalefet partisinin görmesi lazım" ifadelerini kullandı.

 

"HDP'DEN MİLLİ BİR DURUŞ BEKLEMİYORUZ"

Akdağ, HDP'nin hiçbir zaman milli bir parti olmadığını da ifade ederek, "HDP'den milli bir duruş beklemiyoruz. Talimatları Kandil'den ya da Kandil'in yerini alan başka odaklardan alan bir partiden ve o partinin üyelerinden bir milli duruş sergilemelerini beklemiyoruz. En son yaptıkları kongrede dostlar alışverişte görsün kabilinden küçük bir Türk bayrağı ile geçiştiren, salonda Türk bayrakları olmayan, milli hiç bir şey kabul edemeyen bir partinin üyelerinin bu noktada sağduyulu davranmalarını bekleyemeyiz" şeklinde konuştu.

 

“AFAD İÇİN GÖNÜLLÜLÜK SİSTEMİMİZİ KUVVETLENDİRİYORUZ”

AK Parti Ordu İl Başkanlığı ziyaretinin ardından, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünü ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Akdağ, burada kurum müdürü Osman Işık’tan brifing aldı.

Brifing öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan Başbakan Yardımcısı Akdağ, AFAD’ın yapısının işlevsel hale getirildiğine dikkat çekerek, “2002 yılında Hükümete geldikten sonra afet, acil durum ya da bir krizin yönetimi konusunu bir çok kere masaya yatırdık, tartıştık. Farklı bakanlıklar bu işi yapıyordu. Dolayısıyla koordinasyon işi zordu. Neticede doğrudan Başbakanlığa bağlı kuruldu. Ve ondan sonra afetlere yaklaşım mantığı tamamen değişti.

Nitekim büyük bir Van depremi yaşadık. AFAD ve UMKE ekipleri Van depreminde çok büyük bir muvaffakiyet gösterdi. Bu sadece Türkiye’deki hadiseler için değil. Yurt dışında da buna benzer bir problem olduğunda ekiplerimiz, çok hızlı ve organize biçimde hareket edebilen ve ihtiyacı yerinde görüp, yerinde teşhis koyup, müdahaleyi de yerinde yapabilen ekiplerdir. Yakın zamanda Kuzey Irak’ta bir deprem oldu. AFAD ekiplerimiz çok hızlı bir biçimde intikal etti.  Böyle bir yapılanmamız var” diye konuştu.

Afetlere müdahalede gönüllülük sistemini kuvvetlendirmek için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Başbakan Yardımcısı Akdağ, “Afetlere müdahale anlamında gücümüzü arttırmak için bu seneden başlayarak gönüllülük sistemimizi kuvvetlendiriyoruz. Türkiye’de büyük bir gönüllüler ordusu kurmak için kollarımızı sıvadık.

Bu anlamda Akut ile de bir işbirliği protokolü imzaladık. Türkiye’de bizim iki bin civarında arama-kurtarma birliği ekibimiz var. 20 bin civarında da itfaiyecimiz var. 20 bin itfaiyeciyi de bu işin içine çok aktif olarak sokmamız gerekiyor. Sadece itfaiyeciler değil, bunun dışında da 100 bin rakamlarını ifade edebileceğimiz sayıda gönüllüyü yetiştirerek bu sisteme geçeceğiz” şeklinde konuştu.

Afet riskini azaltmaya yönelik çalışmalar yürütüldüğünü dile getiren Başbakan Yardımcısı Akdağ, “AFAD’ın vazifesi sadece afetlere müdahale etmek değil. Afet riskini azaltma üzerine ciddi çalışmalar yapıyoruz. Özellikle Karadeniz’deki illerimiz sel ve heyelan meselesi ön plana çıkıyor.

Ordu ve Ordu’ya benzeyen illerden bahsettiğimiz zaman, su baskınları, seller ve heyelanlardan bahsediyor olacağız. Bunlarla ilgili risk haritalarımızı hazırlamış bulunuyoruz. Bu risk haritaları çerçevesinde riski azaltmak için de önemli çalışmalar yapacağız” dedi.

Başbakan Yardımcısı Akdağ, yaptığı açıklamanın ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık’tan kurum çalışmaları ve faaliyetlerine ilişkin kapsamlı bir brifing aldı. (Ordu Yeni Haber)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız