HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Şubat 2018 Salı Saat: 09:08

TAŞERON İŞÇİLERE HİÇBİR KRİTER KOYMADIK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Karabük il müdürlükleri yeni hizmet binalarının açılışını gerçekleştirdi.
TAŞERON İŞÇİLERE HİÇBİR KRİTER KOYMADIK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Karabük il müdürlükleri yeni hizmet binalarının açılışını gerçekleştirdi.

Açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye olarak çok önemli günlerden geçtiklerini ve tarihi süreçleri yaşadıklarını, buna rağmen başarı hikayeleri yazdıklarını ve hizmetleri arttırarak devam ettiklerini söyledi.

Millete 16 yıldır hizmet etmeye ve başarı hikayeleri yazmaya devam ederken birçok operasyona da maruz kaldıklarını anlatan Sarıeroğlu, Zeytin Dalı Harekatı'na değinerek meşru hakların kullanıldığını ve uluslararası kurallara uyulduğunu dile getirdi. Harekatın başarıyla sonuçlanacağına inanıldığını aktaran Sarıeroğlu, tek bir terör örgütü mensubu kalmayıncaya kadar operasyonların süreceğini ifade etti.

Taşeron işçilerin kadroya alınma konusuna değinen ve ayrıntılarını belirten Bakan Sarıeroğlu, "Biz bir çılgınlık yaptık. Bu bir çılgınlık. Bugüne kadar AK Parti iktidarları döneminde ortaya koyduğumuz iddialarımız vardı. Personel yönetimiyle ilgili olarak. Şu anda kamuda 100 bin kadrolu işçi sayımız var. Bizim yaptığımız düzenlemeyle başvuru yapmış, incelemesi tamamlanmış en son aldığım rakam 715 bini geçmiş durumda. Başvuruların inceleme süreci devam ediyor. Bu gerçekten bir çılgınlık ve devrim niteliğinde bir düzenlemedir. Birileri çok rahatsız oldu bu düzenlemeyi yaptığımızdan. Sürekli olarak algılarla bilgi kirliliği yapıyorlar. Hiçbir kriter koymadık. Direkt, tertemiz kadrolu işçi yapıyoruz." diye konuştu.

İşsizlik oranlarının düştüğünü ve yapılan çalışmalarla daha da düşüreceklerini vurgulayan Sarıeroğlu, meslek edindirme konusunda da imkanlar sağladıklarını aktardı. Sarıeroğlu, boş işlerle uğraşacak zamanlarının olmadığını kaydederek, "İlk defa bu sene esnafımız gençleri işe aldıklarında 18-25 yaş arası, bir ay maaşını, primini, vergisini biz ödeyeceğiz." dedi.

 

 

 

Anahtar Kelimeler : TAŞERON, İŞÇİLERE, HİÇBİR, KRİTER, KOYMADIK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız