HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Şubat 2018 Salı Saat: 09:25

“UMRE YALNIZCA BİR SEYAHAT DEĞİLDİR...”

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile umreye giden yüz doksan üç kişilik kafile dualarla kutsal topraklara uğurlandılar.
“UMRE YALNIZCA BİR SEYAHAT DEĞİLDİR...”

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile umreye giden yüz doksan üç kişilik kafile dualarla kutsal topraklara uğurlandılar.

Umreciler için İl Müftülüğü bahçesinde bir program düzenlendi. Düzenlenen programa il müftüsü Mürsel Öztürk, il müftü Yardımcısı Seyfullah Çakır, Müftülük görevlileri, umreciler ve onları uğurlamak üzere gelen çok sayıda yakını katıldı.

Kur’an-ı kerim tilaveti ile başlayan uğurlama programında il müftüsü Mürsel Öztürk umrecilere hitaben bir konuşma yaptı.

Konuşmasına “umre yalnızca bir seyahat değildir. Umre birçoğunuz için belki de ömrünüzde bir defa yapabileceğiniz çok önemli bir ibadettir” diyerek başlayan Öztürk, umre yolculuğuna çıkacaklara bazı tavsiyelerde bulundu.

Bu günleriniz altın değerindedir, sizde bu günlerinizi altın günleriniz olarak değerlendirmelisiniz diyen il müftüsü Öztürk, ülkemiz, ordumuz, milletimiz ve İslam âlemi için umrecilerden dua etmelerini isteyerek şunları ifade etti:

“Kendinize, yakınlarınıza, İslam âlemine, memleketimize, milletimize, özellikle şu anda ülkemizin dışında ülkemizin güvenliği, milletimizin selameti için harekât düzenleyen ordumuz için sizlerden dua bekliyoruz. Otellerinizde sadece dinlenmek için kalın, bunun dışındaki zamanınızın tamamını ibadete ayırın. Rabbim inşallah kutsal topraklara salimen gitmeyi ve manevi kazançlarla oradan gânimen zengin bir şekilde manevi yüklerle, salimen ülkemize dönmeyi hepinize nasip eylesin.”

Müftü Öztürk’ün konuşmasının ardından İl Müftü Yardımcısı Seyfullah Çakır tarafından yapılan dua ile umreciler kutsal yolculuğa uğurlandılar.

Yüz doksan üç kişiden oluşan umreci kafilesi ordu-Giresun havalimanından direk uçuş ile Mekke’ye hareket edecekler. 24 gün umre için kutsal topraklarda kalacak umreciler 15 Mart tarihinde ülkeye dönüş yapacaklar.

Anahtar Kelimeler : “UMRE, YALNIZCA, BİR, SEYAHAT, DEĞİLDİR...”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız