HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Şubat 2018 Pazar Saat: 12:10

OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİNE ORDU’DAN DESTEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan tarafından yurt genelinde başlatılan okuma yazma seferberliğine Ordu Büyükşehir Belediyesinden tam destek geldi. ORMEK bünyesinde açılan 1. kademe okuma yazma kursuna katılanlar, ilk
OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİNE ORDU’DAN DESTEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan tarafından yurt genelinde başlatılan okuma yazma seferberliğine Ordu Büyükşehir Belediyesinden tam destek geldi. ORMEK bünyesinde açılan 1. kademe okuma yazma kursuna katılanlar, ilk defa okuma ve yazmaya başlamanın heyecanını yaşadı.

 

ORMEK’TE OKUMA YAZMA KURSU AÇILDI

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, tüm vatandaşların okuma yazma öğrenebilmesini sağlamak amacıyla başlatılan kampanyaya ORMEK vasıtasıyla destek verdiklerini belirterek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan tarafından yurt genelinde okuma yazma seferberliği başlatıldı. Bizler de Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak, Ünye ORMEK şubemizde açtığımız 1. kademe okuma yazma kursu ile bu kampanyaya destek veriyoruz. Şu anda 17 vatandaşımız, bu kursumuzda okuma yazma öğreniyor. 12 Şubat’ta başlayan ve 20 Nisan’a kadar devam edecek olan kurs süresince 120 saat eğitim verilecek. Altınordu ve Fatsa ilçelerimizde açacağımız okuma yazma kursu için de kayıtlarımız devam ediyor. Okuma yazma bilmeyen tüm vatandaşlarımızı ORMEK şubelerimize bekliyoruz” dedi.

 

KURSİYERLER ÇOK AZİMLİLER

 

Kursiyerlere okuma yazma eğitimi veren Kurs Öğretmeni Kübra Gürbüz, “Kurslarımız yeni başlamasına rağmen, şu an için her şey çok güzel gidiyor. Kursiyerlerimiz harfleri tanımaya ve yavaş yavaş hecelere geçmeye başladı. Beklediğimizin çok üzerinde bir azim gösteriyorlar. Bir an önce bütün harfleri öğrenerek okuyup yazmak istiyorlar. Bu şekilde devam ettikleri takdirde tüm kursiyerlerimiz, inşallah en kısa zamanda okuma yazma öğrenecek” diye konuştu.

 

OKUMAK ÇOK GÜZEL, İNSAN HUZUR BULUYOR

 

1. kademe okuma yazma kursunun açılmasından duydukları memnuniyeti ifade eden kursiyerlerden Hayriye Sekmen, “Hayatımda ilk defa okula gidiyorum. Okumak çok güzel bir şey, insan huzur buluyor. Devletimize ve Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Fatma Işık, “Okumam yazmam yoktu. Bir süreden beri 1. kademe okuma yazma kursuna geliyorum. Daha önce a’yı, b’yi bilmiyordum. Şimdi ise bütün harfleri okumayı ve yazmayı öğreniyorum” şeklinde konuştu.

 

Süleyman Dural, “ORMEK’te okuma yazma kursu açıldığını duyunca hemen geldim ve kaydımı yaptırdım. Şu an her şey çok güzel gidiyor. Kursa geliyorum, okuma yazma öğreniyorum. Bu imkânı bize tanıyan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Gülen Baş, “Okuma yazmayı hiç bilmiyordum. Babam rahmetli olduktan sonra annem bizi okula gönderemediği için okuyamadık. Bu kursu açanlardan Allah razı olsun. Bu vesileyle şimdi okuyup yazmayı öğreniyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler : OKUMA, YAZMA, SEFERBERLİĞİNE, ORDU’DAN, DESTEK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız