HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
28 Şubat 2018 Çarşamba Saat: 07:59

“28 ŞUBAT’IN EN BÜYÜK MAĞDURLARI TEKNİKERLERDİR“

Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilciliği İl Başkanı Musa Kıranlı 28 Şubat dönemiyle ilgili basın açıklamasında bulundu.
“28 ŞUBAT’IN EN BÜYÜK MAĞDURLARI TEKNİKERLERDİR“

Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilciliği İl Başkanı Musa Kıranlı 28 Şubat dönemiyle ilgili basın açıklamasında bulundu.

28 Şubat sürecinin en büyük mağdurlarının teknikerler olduğunu ifade eden Başkan Kıranlı, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Türkiye Teknikerler Birliği Genel Merkezi Genel Başkanımız tarafından dönemin Başbakan Yardımcısı Sayın Tansu Çiller ile Türkiye Büyük Millet Meclisinde makamında yapılan görüşmede; Türkiye Tekniker Odaları Birliği’nin kuruluşunun son adımları atılmıştı.

28 Şubat süreci Türkiye Tekniker Odaları Birliğinin kuruluşunu engellemiştir.

O günde bugünde gerek iş adamları gerek sanayiciler gerek yükseköğretim kurumları gerekse siyasiler olarak ağızlarından düşürmediği mesleki eğitim, nitelikli insan meslek lisesi memleket meselesi gibi mesleki ve teknik eğitimin önemsediklerini söyleyenler maalesef ki yıllar geçmesine rağmen bu yıkım halen onarılamamıştır.

Mesleki oda kurulması Anayasamızın 135 maddesi gereğince yasal bir hak olup bugün ülkemizde hemen hemen her mesleğin bir mesleki temsilen bir odası bulunurken bugün sayıları 3 milyon’a ulaşan farklı branşlarda 2 yıl üniversite mesleki teknik eğitim mezunu teknikerleri temsilen mesleki bir odasının olmaması izahı yoktur.

Teknikerlerin Meslek Odasının kurulmasının engellenmesi bir facia yıkımdır.

Dönemin başbakanı Sayın Tansu Çiller tarafından Teknikerler Odalar Birliğinin kurulması için başlatılmış olan toplumun her kesimini ilgilendiren, ülkenin ekonomi ve sanayicisinin sorunlarını çözecek olan işsizliği çözecek olan istihdam ve üretimin artması ile büyük bir kalkınma hamlesi maalesef 28 şubat süreci ile hüsrana uğramış sonuçlanmamıştır. 

28 şubat süreci Ülkenin teknolojik gelişmesine büyük bir sekte vurmuştur.

Teknikerler potansiyeli harekete geçirildiğinde hiç kimsenin bir şüphesi olması ki Ülkemiz bugün ki bulunduğu yerden daha yukarıya çıkacaktır. Allah uzun ömürler versin Sayın Tansu Çiller Hanımefendi hayattadır. Bilgimizin doğruluğu kendilerinden teyit edilebilirsiniz.

Eğer, Tekniker Odaları Birliği kurulmuş olsaydı, bugün; Türkiye her alanda teknolojik gelişimini tamamlayacak, yetişmiş insan gücü ihtiyacını sağlıklı bir şekilde karşılayacaktı.

Nitelikli insanların oluşturduğu toplumların ulaşamayacağı hedef çözemeyeceği sorun yoktur.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Hükümetimizin 15 Temmuz darbe mağdurları için çıkarılan yasa tasarılarının daha önceki darbe ve muhtıra mağdurlarının da kapsam içine alınarak faydalandırılmalarını istiyoruz.

28 Şubat muhtırasında toplumun her kesimini ilgilendiren ülkemizin gelişmesi ve kalkınması sanayinin gelişmesi için olmazsa olmazı TEKNİKERLER mağdur edilmiştir. Darbe girişimi mağdurları sorunlarını çözüme kavuşturmak için yapılacak olan yasa taslaklarında daha önceki darbe girişimlerinde ki mağdurlarında sorunlarına çözüm aranmalıdır.

Ülkemizde teknikerler, 10-15 günlük çıraklık eğitim, halk eğitim ve Ormek Belediye Meslek Edindirme Kursu mezunlarıyla aynı kategoride tutularak yoğun bir baskı altında tutulmaktadır. Bu baskının mutlaka kaldırılması gerekir. Eğer kendi okullarında yetiştirdiğin teknik nitelikli kişilerin aldıkları eğitimi beğenmiyor yerini çıraklık eğitim kursları ile doldurmaya çalışıyorsanız. Pahallı eğitim olan Mesleki teknik eğitim veren lise ve MYO ları kapatılmalı yada işin doğrusu yapılması gereken MYO ları teknoloji fakültelerine dönüştürülmelidir. Mezuniyet sonrası istihdam edilmeleri sağlanmalıdır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın teknikerlerin uzattıkları eli tutmasını sorunlarımıza el atmasını arzu ediyoruz.

Zararın neresinden dönülürse kardır. Bugüne kadar gidilmedik dosya verilmedik mevki makam kalmamıştır. Hükümet yetkililerinden sorunlarımızın çözülmesini talep ediyoruz.  Çözüm olarak ilk atılacak somut adım Türkiye Tekniker Odaları Birliğinin kurulmasıdır. Teknikerler sahadan uzaklaştırılmamalı yetkisizleştirilmemelidir…

Asla ve asla, nereden gelirse gelsin, kim yaparsa yapmaya kalkışırsa Milletin iradesine, Demokrasiye yapılan saldırı Darbe girişimlerini kabul etmiyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yılar önce söylediği söz “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” bu söz yıllar önce söylenmiş olup bugünde yarında ilelebet geçerliliğini koruyacaktır. Atatürk’ün ilke ve devrimleri  ile yolumuz, geleceğimiz aydınlık olacak, hiçbir güç ülkemizin ilerlemesi önünde engel olamayacaktır.

Şehit kanları ile sulanmış bu topraklar bu vatan hepimizindir. Diyerek; Edirne’den Kars’a memleketimin her yerinde bir şekilde bayrağının dalgalanması için vatanın bağımsızlığı ve vatandaşlarımızın güvenliği için görev yapanlara şükranlarımızı sunuyorum. Şehitlerimizi minnetle anıyoruz.  

Tarihimize baktığımızda Dünya’da tıp alanında, bilim alanında, mimari alanda, teknoloji alanda Dünya’nın en önemli insanları Türk’tür. Bu nedenle memleketin vatanın gelişmesi ve vatandaşların yaşam seviyelerinin yükselmesi için her alanda hizmet eden kurum kuruluş yada temsilciliklerin başlarında TÜRK yada TÜRKİYE yazılması kadar doğru ve toparlayıcı olan başka yakışan bir ibare yoktur. Tabipler birliğine, Mimar mühendisler odalar birliğine buna benzer kamu yada iktisadi kuruluşların başına TÜRK yada TÜRKİYE ibaresi yakıştığı gibi fazlasıyla TÜRKİYE Teknikerler Odalar Birliği de yakışmaktadır.

Anayasamızın 135 maddesi gereği her mesleğin bir mesleki denetim, kontrol sistemi, mesleki odası varsa aynen 3 milyon teknikerleri denetleyen, kontrol eden TÜRKİYE Teknikerler Odalar Birliği kurulmalıdır.

Doğduğun memleketine, birlikte yaşadığın topluma ve kente sahip çıkmak, medeni insan olmanın göstergesidir. Tüm engellemelere rağmen memleketimize ve topluma hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerimizle sesimizi duyan herkese sevgi ve saygılarımızı sunuyor, uzattığımız eli tutmalarını bekliyoruz. Nitelikli toplumların çözemeyecekleri sorun ulaşamayacakları hedef yoktur. Teknikerler sahada yerlerini alacak, sanayide üretecek, ülkemiz gelişecek ve Dünya ile yarışır hale gelecektir. Çünkü Nitelikli insanların oluşturduğu toplumların ulaşamayacağı hedef çözemeyeceği sorun yoktur.

Toplumun her kesimine müjdeler veren çözümler üreten sahip çıkan sayın cumhurbaşkanımızın teknikerlere de sahip çıkacağından, mesleki odasının kurulması ve sahadaki görevlerini çalışmalarının önündeki engellerin kaldırılacağından şüphemiz yoktur, inancımız tamdır” (Ordu Yeni Haber)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız