HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
3 Mart 2018 Cumartesi Saat: 09:33

HEM ÖĞRENİYORLAR HEM PARA KAZANIYORLAR

  Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) bünyesinde açılan tel kırma ve dantel anglez kurslarına katılanlar, hem el sanatlarının inceliklerini öğreniyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor.
HEM ÖĞRENİYORLAR HEM PARA KAZANIYORLAR

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) bünyesinde açılan tel kırma ve dantel anglez kurslarına katılanlar, hem el sanatlarının inceliklerini öğreniyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor.

 

Kursiyerlerin altın ve gümüş telleri kırarak tüller üzerinde oluşturduğu birbirinden güzel motiflere sahip ürünler ile dantel anglez tekniği kullanılarak yapılan çalışmalar büyük beğeni topluyor. Kursiyerler tarafından üretilen ürünlere eş dost çevresinden alıcılar olduğu gibi El Emeği Çarşısı’nda da satışı yapılabiliyor.

 

275 KURSİYER EĞİTİM GÖRÜYOR

 

ORMEK şubelerinde açılan tel kırma, dantel anglez ve basit nakış iğne teknikleri kursları, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Tel kırma tekniği üzerine 232 saat, dantel anglez ve basit nakış iğne teknikleri üzerine ise 288 saat eğitimin verildiği kurslarda, kasım ayından bu yana 3 grup hâlinde 50 kişi eğitim görerek sertifika almaya hak kazandı. Hafta içi sabah, öğlen ve akşam saatlerinde düzenlenen kurslarda 13 grupta 275 kursiyerin eğitimi ise devam ediyor.

 

KURSİYERLER YETENEKLERİNİ KEŞFEDİYOR

 

Kursiyerlerin zamanla yeteneklerini keşfederek el becerilerini geliştirdiklerini söyleyen Kurs Öğretmeni Neslihan Taşçeşme, “Tel kırma, kanaviçe ve basit iğne nakış teknikleri adı altında bayanlara yönelik açtığımız kursumuza yoğun bir ilgi var. Verdiğimiz eğitimlerle kursiyerlerimizin yeteneklerini keşfetmelerine ve el becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyoruz. Bu vesileyle kursiyerlerimiz, ürettikleri ürünleri kendileri kullanabildikleri gibi satışa sunarak aile bütçelerine katkı sağlıyor” dedi.

 

SİPARİŞLER GELMEYE BAŞLADI

 

Kursiyerlerden Nursel Olğun, ortaya çıkardıkları ürünleri görenlerin sipariş vermeye başladıklarını belirterek, “Uzun zaman önce bir kamu kurumundan emekli olmuş biriyim ve böyle bir kursa ilk defa katılıyorum. Zevkle geldiğim kursta ortaya çok güzel ürünler çıkarıyoruz. Dantel anglez kursunda yaptığımız özel çanta ve ayakkabıları görenler çok beğeniyor ve kendilerine de yapmamızı istiyor. Bu şekilde başta aile fertlerimiz olmak üzere, birçok sipariş aldık. Bize bu imkânı sunan Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

BÜTÜN BAYANLARI BU KURSLARA DAVET EDİYORUM

 

Kurstan çok memnun kaldığını ve bütün bayanları kursa davet ettiğini söyleyen kursiyer Şenay Şentürk Bodur, “Benim için gerçekten çok güzel bir kurs. Boş zamanlarımı bu kursa gelerek değerlendiriyorum. Aslında tel kırma hiç düşünmüyordum ancak kursa katıldıktan sonra çok hoşuma gittiğini gördüm. Şu anda tel kırma yaptığım gibi kanaviçe masa ve havlu kenarı da öğreniyorum. Tel kırma ve dantel anglez kursunu bütün bayanlara tavsiye ediyorum. Bu kursa katılanlar, hem kendileri için güzel şeyler yapabilir hem de ortaya çıkardıkları ürünleri satıp para kazanabilir” şeklinde konuştu.

 

 

Anahtar Kelimeler : HEM, ÖĞRENİYORLAR, PARA, KAZANIYORLAR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız