HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Nisan 2016 Cuma Saat: 09:14

GENÇLERE ‘KARİYER’Lİ İŞ İMKANI

7. Kariyer Günleri ve İstihdam Fuarı başladı. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu tarafından düzenlenen “7. Kariyer Günleri ve İstihdam Fuarı” başladı.
GENÇLERE ‘KARİYER’Lİ İŞ İMKANI

7. Kariyer Günleri ve İstihdam Fuarı  başladı. Çalışma ve İş Kurumu İl  Müdürlüğü ve Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu tarafından düzenlenen “7. Kariyer Günleri ve İstihdam Fuarı” başladı.

 

Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu yerleşkesinde gerçekleştirilen “7. Kariyer Günleri ve İstihdam Fuarı” açılış törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu,  ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak, OMYO Müdürü Yrd.Doç.Dr. Mithat Akgün, daire müdürleri, bazı oda başkanları, akademisyenler ve iş adamları katıldı.

 

Alternatif iş fırsatları yaratmak, öğrenciler ile iş dünyasını tanıştırmak, öğrencileri istihdama hazırlamak üzere bu yıl 7. kez düzenlenen kariyer günleri etkinliği açılış töreninde bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Meslek Yüksek Okulundan mezun olan gençlerimiz için son derece güzel bir uygulama ve  7 yıldır da devam ediyor. Okuldan mezun olan gençlerimiz için iş bulmak, toplumda şahsiyet kazanmak  önemli. Belli bir yaşa gelip hala iş güç sahibi olamayan, büyüklerden harçlık almak zorunda olan gençlerimiz bulunuyor. Üniversite tarafından böyle bir uygulamanın  yapılması, gençlerle, işverenin buluşması  son derece olumlu” diye konuştu.

 

ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç yaptığı konuşmada, ”59-60 tane firma buraya geliyor. 7 yıldır bu fuarın olması üniversite adına hakikaten onur verici. Sanayi yönüyle zayıf bir ildeyiz. Bunun herkes farkında. Her gün kapımıza gelen onlarca genç,  boynunu büken aileler ve  ağlayıp giden anneler, babalar. Hepimizin iç yarası, hepimizi üzen sıkıntı. Bunu gençlerimizin kendi yeterliliklerini ortaya koyabilecekleri şekilde iş bulmalarıyla aşarız. Biz burada nitelikli iş gücünü artıracak önlemler almalıyız” şeklinde konuştu.

 

 Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ise konuşmasında, ”Üniversitemizi ve İŞKUR’u tebrik ediyorum. Bir araya gelmek, buluşmak ve buluşma esnasında da ara eleman diye kabul ettiğimiz çalışmamıza önemli bir yön verecek,  becerisi ortada olan arkadaşlarımızı talep edilen yerlere yönlendirme noktasında önemli bir adım atılmış oluyor” derken, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak, İŞKUR olarak mesleki eğitim ve işe yerleştirme noktalarında toplumun yoğun bir şekilde hizmet verme gayreti içerisinde olduklarını ifade etti ve ”En önemli hedefimiz ise istihdam edilebilirliği kolaylaştırarak,  daha çok istihdam yaratacak sektörlerle birlikte çalışmak. Bugün bu amaçla hem iş hayatına yeni atılacak meslek lisesi öğrencilerimiz, hem  de  öğrencilerimiz, üniversiteli arkadaşlarımızla beraber sektörleri, sektördeki firmaların neler yaptığını, insan kaynakları birimleriyle nasıl görüşmeler yapılacağını biraz olsun sahada tecrübe edebilmek” dedi.

 

 “Hayata hazırlamaya çalıştığımız genç öğrencilerimizi bugün ordu ilinde bulunan sanayicilerle tanıştıracağız” diyerek, konuşmasına başlayan  OMYO Müdürü Yrd.Doç.Dr. Mithat Akgün ise, ”Rekabetçi dünyada öğrencilerimiz sadece Ordu’daki insanlarla iş gücüyle değil ülkemizde hatta dünyadaki iş gücüyle rekabet halindedir. Bu rekabeti güçlendirmek ve bölgedeki işletmelerin iş gücü ihtiyacını karşılamak amacıyla bugün burada bulunduk” diyerek, sözlerini tamamladı. (Haber Merkezi)

 

Anahtar Kelimeler : GENÇLERE, ‘KARİYER’Lİ, İŞ, İMKANI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız