HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Mart 2018 Pazartesi Saat: 08:47

VALİ YAVUZ; “DEVLETTE YÖNETİM ANLAYIŞI DEĞİŞTİ”

Ordu Valisi Seddar Yavuz, uydudan yayın yapan TV52’nin “Ordu Meydanı” programının canlı yayın konuğu oldu. Vali Seddar Yavuz, Akın Çiçek’in hazırlayıp, sunduğu “Ordu Meydanı” programında, Ordu’da devam eden yatırımların son
VALİ YAVUZ; “DEVLETTE YÖNETİM ANLAYIŞI DEĞİŞTİ”

Ordu Valisi Seddar Yavuz, uydudan yayın yapan TV52’nin “Ordu Meydanı” programının canlı yayın konuğu oldu. Vali Seddar Yavuz, Akın Çiçek’in hazırlayıp, sunduğu “Ordu Meydanı” programında, Ordu’da devam eden yatırımların son durumları, yürütülen sosyal proje ve hizmetler üzerinde önemli açıklamalarda bulundu.

Programdaki söyleşisine, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başlayan Vali Seddar Yavuz, “Hayatımıza anlam katan, hepimizin ilk öğretmeni olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, kendilerine sevgilerimizi, saygılarımız sunuyorum” dedi.

“Ordulularla Aramızda Güçlü Bir Bağ Oluştu”

Vali Seddar Yavuz, program sunucusu Akın Çiçek’in ‘Ordu Valisi olmak nasıl bir duygu?’ şeklindeki sorusuna karşılık verdiği yanıtta, “Valilik unvanı elbette bir lütuftur. Lütuf olduğu kadar da imtihandır. Dolayısıyla görev yaptığımız yerleri, kendi doğup büyüdüğümüz yerlerin çok üstüne koyarız. Çünkü, o şehri temsil ederiz. Ordu şehrinin, Devlet ve Hükümet nezdindeki temsilcisi olan valilerimizin o şehri benimsemesi, sevmesi, içselleştirmesi, olmazsa olmaz şarttır. Bu bizim mesleğimizde, temel ahlaki bir kuraldır.

Ordu’ya ilk atandığımız andan itibaren Ordu için heyecanlandık, kalbimizin atışı değişti. 8 aylık görev süresi içerisinde de Ordululara layık olmaya, her şeyden önce onları koşulsuz sevmeye ve onların gözlerinin içine samimiyetle bakmaya özen gösterdiğimizi düşünüyorum. Tüm sorunlarını çözemezsek de, herkesi dinliyoruz. Sadece makamla sınırlı değil, sokakta da vatandaşlarımızı dinliyorum. Bizim asli, temel görevimiz de budur. Ordulularla aramızda güçlü bir bağ oluştuğunu hissediyorum, görüyorum. Diğer taraftan ailem ve ben, bu şehre çok ısındık. Bu vesileyle, hem Ordu’da yaşayan, hem de Ordu dışında yaşan hemşerilerimizi buradan sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” diye konuştu. 

“İlimize Hizmet Eden Valilerimize Karşı Vefa Borcumuzu Yerine Getireceğiz”

Ordu’da görev yapan ve halen hayatta olan valilere, Orduluların kadirşinaslığını göstermek ve mesleki yönden de ahde vefada bulunmak amacıyla bir mektup ve Ordu’yu hatırlatacak hediyeler göndereceğini ifade eden Vali Yavuz, “Büyük milletlerin en önemli özelliklerinden birisi, vefasıdır. Arkadaşlarıma dedim ki, ‘Ordu il’inde bugüne kadar valilik yapmış, hayatta olan ne kadar valimiz varsa hepsini tespit edelim. Daha sonra da onlara Ordu’ya yaptıkları hizmetler için bir teşekkür mektubu gönderelim.’

Dolayısıyla hayatta olan valilerimize teşekkür mektubu yazdım. Onlara, Ordu’yu hatırlatacak küçük hediyelerle birlikte bu mektubu ulaştıracağız. Böylece, ilimize hizmet eden valilerimize bir vefa borcumuzu yerine getirmiş olacağız. Çünkü, biliyorum ki Ordu’ya hizmet eden herkes bizim için değerlidir. Ordulular da onları unutmadı. Vefamızı her zaman üst seviyede tutmalıyız” şeklinde konuştu. 

“Devlette Yönetim Anlayışı Değişti”

Devlette yönetim anlayışının değiştiğini belirten Vali Yavuz, “Vatandaşla iletişimin doğru kurulması, en önemli konulardan birisidir. Buyuran, emreden, asık suratlı devletten, şefkat gösteren, sevgi gösteren, gönlünü açan devlete doğru geçiyoruz. Aslında, ‘kutsal devletten’, ‘kutsal vatandaşa’ doğru bir geçiş sürecini yaşıyoruz. Bu sürecin çok iyi kavranması ve tüm bürokrasi tarafından, özellikle kamu gücü kullananlar tarafından iyi algılanması gerekir. Fakat, hala daha bu konuda bir direncin olduğunu da görüyoruz. 30 yıldır bu meslekte görev yapan birisi olarak, bununla ilgili sorunlarımızın devam ettiğini görüyorum.

Tüm kamu çalışanlarına, kamu gücünü kullananlara buradan bir kez daha sesleniyorum, lütfen vatandaşlarımızın yerine kendinizi koyun. Empati yapın. Siz, bir işiniz için kamu kurumuna gittiğinizde, nasıl karşılanmak ve nasıl muamele görmek istersiniz? Sihirli soru budur. Siz, nasıl karşılanmak ve muamele görmek istiyorsanız, muhataplarınıza da aynı şekilde davranın. Bizim, öteden buyana kadim bir devlet geleneğimiz var. ‘İnsanı yaşat ki, Devlet yaşasın’ anlayışına sahip bir devlet geleneğimiz var. İnsanı nasıl yaşatacağız? Birincisi, vatandaşımız bize kolay ulaşacak. İkincisi, biz vatandaşımızın ayağına gideceğiz. Üçüncüsü, makamlar ve mevkiler insanlara üstünlük sağlama aracı olarak kullanılmayacak. O yüzden Vali Konağı’nı toplumun her kesimine açma sebebimiz de bu anlayıştır. Burası Vali Konağı değil, Milletin Konağı’dır. Orası, Orduluların evidir.

Dolayısıyla insanlar gelsinler, dertlerini anlatsınlar, çay içsinler, yemek yesinler, kahvelerini yudumlasınlar istedik. Bunu yaparken de toplumun en dezavantajlı kesiminden başladık. Diğer taraftan da Valilikte halk günleri yapıyoruz. Ben, herkesle görüşüyorum. Çok farklı kategorilerde bizlere sorun, şikayet ve talep iletiliyor. Bunların anında karşılanabilmesi bakımından, vatandaşımızı tüm kurum müdürlerimizle birlikte dinliyoruz. Halk günü yapmamızın sebebi budur. Bir de mahalle buluşması yapıyoruz. Mahallelere gidiyoruz, orada vatandaşlarımızı dinliyoruz” diye konuştu.

“EDS, Ordu’da En Kısa Sürede Uygulamaya Koyulacak” 

Ordu’da çalışmaları devam eden EDS sistemi hakkında da açıklamalarda bulunan Vali Yavuz, “Trafik güvenliği, modern toplumların en çok tartıştığı konulardan birisidir. Yapılacak EDS ile trafik güvenliğini sağlayacağız. Diğer taraftan da insanlara ek bir külfet, yükümlülük getirmeyeceğiz.  Bu bir denge işidir. Ordu’da EDS çalışmalarını yürütmek üzere Vali Yardımcımız başkanlığında bir komisyon kurduk. Bu komisyon çalışmalarını yürütüyor.

EDS için karayolu üzerinde işaretlemeler, kalibrasyon çalışmaları yapıldı. Ordu Büyükşehir Belediyesinin uhdesinde olan çalışmalar da tamamlanmak üzere. Bu çalışmalar tamamlanınca, son halini İçişleri Bakanlığı bünyesinde kurulan EDS Komisyonuna göndereceğiz. İçişleri Bakanlığı EDS Komisyonunun vereceği karar doğrultusunda, Ordu’da EDS uygulamasına geçilecek. EDS uygulamasında, anlık hız tespiti değil, belli yerlerde hız koridoru olacak ve ortalama hız dikkate alınacak. Gerekli uyarı ve ikaz işaretlemeleri ise yeterli derecede bulunacak” dedi. 

“Ordu-Giresun Havalimanında, Teknik Cihaz Eksikliği Yoktur”

Programda, Ordu-Giresun Havalimanında olumsuz hava şartlarından dolayı yaşanan sefer iptalleri konusuna da değinen Vali Yavuz, “Ordu-Giresun Havalimanı, dünyada üçüncü, Avrupa ve ülkemizde ise ilk olma özelliğini taşıyor. Türkiye’nin ulaştığı ekonomik ve teknik gücü gösteren bir yatırımdır. Ordu-Giresun Havalimanı, hizmete açıldığı günden itibaren oldukça fazla ilgi görmüş ve halkımızın yoğun ilgisi artarak devam etmektedir. 2015 yılında 222.936 yolcu, 2016 yılında 796.188 yolcu, 2017 yılında 1.193.125 yolcuya hizmet verilmiştir. Ordu-Giresun Havalimanı, açıldığı günden itibaren trafiği en çok artan havalimanıdır. 55 Havalimanı arasında 16. sıraya kadar yükselmiştir.

Havalimanımızın kurulu olduğu yer, Doğu Karadeniz'in son, Orta Karadeniz'in başlangıç noktası olması nedeniyle Ordu Şehir merkezi ile farklı iklim olayları yaşanmaktadır. Ordu'da güneşli bir hava mevcut iken, Gülyalı'da sis olabilmektedir. Havalimanımızda uçakların iniş ve kalkışı için gerekli olan Seyrüsefer yardımcı cihazları kurulmuş olup, komşumuz olan Çarşamba ve Trabzon havalimanlarındaki cihazların aynısı ILS, DVOR, DME, NDB, Ordu-Giresun Havalimanında da mevcuttur. DVOR cihazı Ağustos ayından itibaren devrededir.

Ordu-Giresun Havalimanında, teknik cihaz olarak bir eksikliğimiz yoktur. Meteoroloji biriminin yayımladığı tahmin raporuna göre, Havayolu şirketleri seferlerini ya icra, ya da iptal etmektedirler. Bütün yetki havayolu şirketindedir. Meteorolojinin yaptığı uzun vadeli tahminlerin bazen gerçekleşmemesi de seferin iptaline neden olmaktadır. Zaman zaman Çarşamba ve Trabzon Havalimanlarında rüzgar ve düşük görüş olması durumunda, Ordu-Giresun havalimanına yönlendirilen uçaklar olmaktadır. 2016 yılında 6.550 uçak iniş-kalkışı gerçekleşmiş olup, 103 iptal olmuştur. 2017 yılında 8.786 uçak iniş-kalkışı gerçekleşmiş olup, 210 iptal olmuştur” şeklinde konuştu.

“Boztepe’de Yamaç Paraşütü Yapılabilmesi İçin Girişimlerimiz Devam Ediyor”

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından Boztepe’nin yamaç paraşütü alanı olarak uygun görülmemesi konusunda da açıklamada bulunan Vali Yavuz, “Altınordu İlçe Sportif Kurulu’nun kararı ile Boztepe Tesislerinin yanında bulunan mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait alanda yamaç paraşütü kalkış ve iniş noktalarının uygunluğunun teknik açıdan incelenmesi açısından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne görüş sorulmuş, bunun üzerine Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce 12.08.2017-31.12.2017 tarihleri arasında Boztepe’de Yamaç Paraşüt Uçuşları için izin verilmiştir.

Verilen sürenin dolmasından sonra Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden 2018 yılı için Boztepe bölgesinin yeniden Yamaç Paraşütü Parkur Alanı ilan edilmesi için talepte bulunulmuş, ancak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce, söz konusu bölgede gerçekleştirilecek olan yamaç paraşütü faaliyetlerinin, 04.01.2018 tarihi itibariyle Havacılık Bilgi Yayını (ALP) alçalma hattında kalması ve Ordu-Giresun Havalimanı trafiğinde yaşanacak artış nedeniyle uygun görülmediği bildirilmiştir.

Bunun üzerine Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne bir yazı yazılarak, söz konusu bölgenin Ordu iline yapmış olduğu ekonomik ve turizm alanındaki katkılardan dolayı Boztepe Yamaç Paraşüt Parkur Alanı olarak yeniden değerlendirme yapılması istendi. Uçuş saatlerinin dışında, Boztepe’de yamaç paraşütü faaliyetinin yapılabilmesine izin verilmesi için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ile hem şifahi görüşmeler, hem de resmi yazışmalar sürdürülüyor” diye konuştu. 

“Gerekli Ödenek Sağlandığında, 2019 Yılında Tekli Eğitime Geçebileceğiz”

Programda, Ordu’da tekli eğitime geçme çalışmalarını da değerlendiren Vali Yavuz, “Hükümetimizin en önemli eylem planlarından bir tanesi, tekli eğitime geçiştir. Bununla ilgili ilimizde de tekli eğitime geçilmesi konusunda ciddi çalışmalar yürütülüyor. İlimizde, 23 temel eğitim okulumuzda ikili eğitim yapılmaktadır. İkili eğitim ile eğitim-öğretim gören öğrenci sayısı 17.560'dır. Toplam öğrenci sayısının %12'ine tekabül etmektedir. Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerimizdeki okullarda ikili eğitim yapılmaktadır. Altınordu ilçemizde, 11 okul, 6 binada 6.486 öğrenci ikili eğitim yapmakta olup, 77 dersliğe ihtiyaç vardır.

TOBB tarafından yaptırılan 32 derslikli okul binası ve yapımı devam eden Altınordu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tamamlandığında toplam 64 dersliğe ulaşılacağından, 13 dersliğe ihtiyaç kalacaktır. Bu derslik ihtiyacı ise, 2018 yılı ek yatırım programında 24 derslikli bir okul planlanarak giderilebilecektir. Fatsa ilçemizde, 6 okul ve 6 binada 6.426 öğrenci ikili eğitim yapmakta olup, 95 dersliğe ihtiyaç vardır. 48 derslik ihale aşamasında, 2018 yılı ek yatırım programında ise 56 derslik daha planlanmaktadır.

Bunun yanında, FETÖ/PYD'den geçen bir binada onarım yapılarak, Şubat 2018’de 25 derslik hizmete girmiş olup, toplamda 129 dersliğe ulaşılacağından, ikili eğitim sorunu kalmayacaktır. Ünye ilçemizde ise, 6 okul ve 5 binada 4.648 öğrenci ikili eğitim yapmakta olup, 62 dersliğe ihtiyaç vardır. 40 derslik yapım aşamasında, 2018 yılı ek yatırım programında ise 24 derslik daha planlanmaktadır. Bu durumda toplam 64 dersliğe ulaşılacak olup, ikili eğitim sorunu kalmayacaktır. Altınordu İlçesinde 24, Fatsa İlçesinde 56 ve Ünye İlçesinde 24 derslik yapımı için gerekli olan 55.209.600 TL ödeneğin %20’si olan 11.041.920 TL tutarındaki miktarı, Milli Eğitim Bakanlığımızdan talep ettik. Talep ettiğimiz ödenekler geldiği takdirde, 2019 yılında Ordu İlinde tekli eğitime geçilebilecektir” dedi. 

“Arkeoloji Müzesi’ni Ordu’ya Kazandıracağız”

Ordu’da, 4.500 civarında arkeolojik eser var. Biz istedik ki, bu eserlerimizin sergilenebileceği güzel bir arkeoloji müzesine sahip olalım. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Prof.Dr.Numan Kurtulmuş’a bu konuyu ilettim. Kendisine bu konuda brifing verdik. Ordu’muzun kültür varlıkları konusunda kendisini bilgilendirdik. Böyle bir müze yapılması halinde Ordu’muzun turizmine önemli bir katkı sağlayacağını kendisine ifade ettik. Sağolsun Sayın Bakanımız da bu projemizi sahiplendi ve ‘ne gerekiyorsa yapalım’ dedi. Yer arayışına geçtik. Altınordu ilçemizin Karşıyaka mahallesinde, yaklaşık 8 dönümlük bir yer tespit ettik. Önce bir proje üzerinde çalıştık. İlk tasarlanan proje bizleri pek tatmin etmedi. Bunun üzerine müdahil olduk.

Ordu’ya yakışır bir arkeoloji müzesi olsun istiyoruz. İçerisinde de çeşitli aktiviteleri barındırabilecek bir proje olsun istiyoruz. Şu anda 5.328 m2 kapalı alanı, 2.912m2 açık kullanım alanına sahip, sergi alanları, toplantı ve eğitim salonları, dinlenme ve yeme-içme mekanları, idari birimler, depolar gibi yapıları barındıran bir proje olacak. Güzel bir proje üzerinde şu anda çalışıyoruz. YİKOB aracılığıyla proje ihalesine çıkıyoruz. Proje ihalesinden sonra da yapım ihalesine çıkacağız. Bu projenin ilimize kazandırılmasını sağlayan Kültür ve Turizm Bakanımız Prof.Dr.Numan Kurtulmuş’a teşekkür ediyoruz. Bu proje, Ordu’ya kazandırılacak çok önemli bir eser olacaktır. Ordu turizmine de çok önemli katkı sağlayacaktır” diye konuştu. 

Vali Seddar Yavuz, programda izleyicilerden gelen soru ve taleplere karşı da açıklamalarda bulundu.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız