HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
13 Mart 2018 Salı Saat: 06:21

ODÜ ULUSLARARASI ANLAŞMALARINA YENİLERİNİ EKLEDİ

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç gerçekleştirdiği görüşmeler sonucunda Litvanya’da bulunan Panevėžys University of Applied Sciences ve Letonya Üniversitesi ile anlaşma imzalandı.  Üniversitelerarası ilişk
ODÜ ULUSLARARASI  ANLAŞMALARINA YENİLERİNİ EKLEDİ

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç gerçekleştirdiği görüşmeler sonucunda Litvanya’da bulunan Panevėžys University of Applied Sciences ve Letonya Üniversitesi ile anlaşma imzalandı.

 Üniversitelerarası ilişkileri geliştirmek ve Erasmus programı  kapsamında  öğrenci ve personel hareketliliğini arttırmak amacıyla Litvanya ve Letonya’ya yapılan ziyaretlerde Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan ve Uluslararası İlişkiler Birimi Öğr. Gör. Manolya Akyüz eşlik etti.

 Litvanya’daki Panevėžys Üniversitesi ve ODÜ Arasında Yapılan Anlaşmalara Yenileri Eklendi

 Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ve Panevėžys Üniversitesi Rektörü Dr. Gediminas Sargunas arasında imzalanan anlaşma sonucunda daha önce Diş Hekimliği, Hemşirelik, Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Eğitimi Bölümleri ile yapılan anlaşmalara Fizyoterapi, Turizm, Müzik, Lojistik, Elektrik ve Otomasyon, Reklamcılık, Uluslararası İlişkiler, Güzellik ve Bakım,  Bilgisayar, Muhasebe, İnşaat ve İşletme bölümleri eklendi.

 Yapılan anlaşma sonrası Rektör Yarılgaç ve beraberindeki ekip üniversitede teknik incelemeler yaparak üniversitenin teknik laboratuvarlarını, ders işleme sınıflarını, uygulama atölyelerini, rehabilitasyon ve fizyoterapi salonunu gezdi. Rektör Yarılgaç ayrıca Üniversitede Erasmus öğrencisi olarak öğrenim gören Türk öğrencilerle söyleşi yaparak öğrencilerin şehirde ve üniversitede yaşadıkları deneyimleri dinledi.

 Gerçekleştirilen ziyaret kapsamında 1922’de kurulan ve köklü bir üniversite olan Litvanya’daki Kaunas Üniversitesi ile görüşülerek fikir alışverişinde bulunuldu. Üniversitemiz tanıtımının yapıldığı görüşmede personel ve öğrenci hareketliliği için yeni Erasmus antlaşmalarının önü açıldı.

 Letonya’nın Köklü Üniversitesi ile Anlaşma İmzalandı

 Üniversitelerarası bilimsel, kültürel ve sosyal faaliyetlerin geliştirilmesi amacıyla yapılan anlaşmalara bir yenisi eklenerek Letonya’nın köklü üniversiteleri arasında yer alan Letonya Üniversitesi ile Üniversitemiz arasında anlaşma imzalandı.

 ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ve Letonya Üniversitesi Rektörü Prof. Indrikis Muiznieks arasında imzalanan anlaşma, iki üniversitede bulunan Biyoloji, İşletme, İşletme ve Ekonomi, Tarih ve Felsefe, Tıp, Bilgisayar Bilimleri, Eğitim, Psikoloji, Sanat, Fizik ve Matematik, Kimya fakülteleri ve bölümlerini kapsamaktadır.

 Gerçekleştirilen anlaşma sonrasında yapılan teknik incelemelerde Üniversitenin yönetim binası, sosyal faaliyetlerin ve çeşitli sanat etkinliklerinin yapıldığı çok amaçlı salonu, konferans salonu, derslikler, Tıp Fakültesi Farmakoloji Bölümü ve daha önceden anlaşmamızın olduğu Kimya Fakültesi, Üniversitenin teknik ve bilimsel laboratuvarları, uygulama atölyeleri, kütüphanesi, kantini ve sosyal faaliyet alanları gezildi.

 Gerçekleştirilen anlaşmalar sonrasında açıklama yapan ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Ulusal ve uluslararası bilim camiasına nitelikli insan yetiştirmek misyonuyla hareket eden Üniversitemiz; gerçekleştirmiş olduğumuz ziyaretler vesilesiyle uluslararası ölçekte tanınmış, saygın kurumlarla işbirliklerine yenilerini eklemiş bulunmaktadır.

Ordu Üniversitesi akreditasyonlar kazanmaya, stratejik ortaklıklar kurmaya ve ülkelerinde önemli geçmişe sahip olan seçkin kurumlarla beraber hareket etmeye devam etmektedir. Bilimsel çalışmalarında evrensel ilkeleri temel alan ve bu bağlamda dünyadaki bilimsel gelişmeleri yakından takip eden Üniversitemiz aynı zamanda kültürlerarası iletişim ve diyaloğun çağımızdaki önemini göz ardı etmeden uluslararası ilişkilerini her geçen gün bir adım daha öteye taşımaktadır.

Panevėžys ve Letonya Üniversitesiteleri ile gerçekleştirdiğimiz anlaşmalar ile birlikte çeşitli projeler yürütebilme olanağı  karşılıklı olarak anlaşma yapan üniversitelere  tecrübeler kazandıracaktır. Bu vesile ile gerçekleştirilen anlaşmaların üniversitelerimiz adına hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız