HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Nisan 2016 Cuma Saat: 10:12

RÖPORTAJ: “ORDU SAĞLIKTA GERİ KALMIŞTIR”

3 yıl önce Ordu Eczacılar Odası başkanlığına gelen genç eczacı Koray Karamanlı ilk geniş röportajını gazetemize verdi.
RÖPORTAJ: “ORDU SAĞLIKTA GERİ KALMIŞTIR”

HAFTANIN RÖPORTAJI

3 yıl önce Ordu Eczacılar Odası başkanlığına gelen genç eczacı Koray Karamanlı ilk geniş röportajını gazetemize verdi.

Eczacılar Odası olarak sıkıntılı süreçlerden geçtiklerini anlatan Karamanlı Ordu sağlıkta çağ atlamıştır diyenlerin aksine Ordunun sağlık alanında çok geriye gittiğini açık yüreklilikle Yeni Habere anlattı..

OYH: Sayın başkan yaklaşık 3 yıldır görevdesiniz..Göreve geldiğinizde ne gibi eksiklikler , ne gibi sıkıntılar yaşadınız ?..

KORAY KARAMANLI: Aslında Ordu eczacılar Odası ile ilgili pek fazla sorun yoktu.Ama Türkiye eczacıları olarak sorunlarımız çoktu.. Çok yoğun , sıkıntılı bir sürecin içindeydik..Yaklaşık on senedir eczacıların karı geçimlerini sağlamanın altına düşmüştü..Kredi çeken eczacı oranı fazlalaşmıştı..Bu nedenle eczacılara ekonomik getiri gerekiyordu. Bizim gibi odaların sosyal projelerin yanı sıra eczacılarla ilgili kaygılarını da engellemek lazımdı.. İlk geldiğimiz süreç bu tip sıkıntılı bir süreçti..Bizde elimizi taşın altına koyduk yönetim olarak.. Hem eczacıların ekonomik getirisini sağlayalım hem de biraz daha vatandaşları eczacılara yakınlaştıralım istedik.. Biz kendimizi kamuya yeterli şekilde anlatamıyorduk..Bunun sıkıntısını hep yaşadık..

OYH: Bunu nasıl aştınız. Kendinizi kamuya tanıtmak adına neler yaptınız?.

KORAY KARAMANLI: Tabi bunu düşünürken birinci alternatifimiz bu Ordu yerel medyası oldu..Problemlerimizi anlatmamız gerekiyordu..Bunları anlatırken de Oda ve yönetimin mutlaka medyayı kullanması gerekiyordu. Bu anlamda da bu sıkıntılarla beraber bu işin içine girdik..Ben daha önce Ulubey ilçesindeydim. Orada eczanem vardı.. Ulubey’de Ordu yerel medyası oldukça etkindi..Ulusal gazeteleri pek göremezdik ama yerel gazeteler her yerde vardı.. Vatandaşlar yerel kanalları izliyordu çoğunlukla..Bana göre Ordu medyası bu konuda çok ileri.. Bizde bundan yararlanalım dedik..Ve yerel medyayla iyi ilişkiler içinde olduk . Oldukçada yararlandık.

OYH: Projeler konusunda neler yaptınız?.

KORAY KARAMANLI: Önce eczacıların sorunlarını çözmeye çalıştık. Bu arada da çocuklarla ilgili projeler geliştirdik. Kimsesiz çocuklar için projeler hayata geçirmeye çalıştık..Bu proje belki de Türkiye’nin en iyi projelerden biri oldu.Bu konuda işbirliği yaptığımız kurumlar ve sponsorlarımız oldu. Çok yoğun bir çalışma yaptık ve halada bu alandaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz.. Bunun yanında eczacılarımızın ekonomik sıkıntılarını aşmaya yönelik çalışmalar yaptık..İlaçların vatandaşlara daha nasıl ucuz ulaştırabilirizin çalışmalarını yaptık..Oda olarak bazı tedbirler almaya çalıştık..Tabi bizim önceliğimiz eczacılarımızın gelecekle ilgili kaygılarını ortadan kaldırabilmekti.. Bunu büyük oranda başardık. “ORDU SAĞLIKTA GERİ KALMIŞTIR”..

OYH: Yapılan açıklamalarda Ordu sağlık alanında çağ atladı deniliyor. Buna katılıyormusunuz? Ordu sağlık açısından önemli adımları attımı?..

KORAY KARAMANLI: Ben buna katılmıyorum. Ordu sağlık hizmetlerinde değil çağ atlamak çağın çok gerisinde kalmıştır.Hastanelere gidin bakın. Oradaki sıkıntılar ortadan kalkmadı ki..Vatandaş yine parası varsa tedavi olabiliyor, ilaçlarını alabiliyor..Özellikle özel hastanelere bakın.. Uzman doktor eksiğinden tutun randevu sistemine kadar her şey sıkıntılı.. Çağ atladık diyenler bunları bize anlatsınlar.Dediğim gibi değil çağ atlamak Ordu sağlık hizmetlerinde çağın çok gerisinde kalmıştır.. Çağ falan atlaması yok öyle..

OYH: Orduda hastahane sayısı yeterlimi sizce?..

KORAY KARAMANLI: Bir bakıma yeterli. Ama hastaneler pek etkin değil. Uzman doktor konusunda, sağlık ekipleri konusunda bayağı eksiklikler var..Bildiğiniz gibi hastaneler, özel hastaneler, sağlık kuruluşları var. Bunların çok olması o ilde sağlık hizmetlerinin çok iyi olduğunu göstermez.. Hasta ve hastane ilişkilerini çok iyi tutmak gerekir.Mesela öncelikle hasta göçünü engellemek lazım.. Ordu artık Büyükşehir. Samsunda Büyükşehir, Trabzon’da Büyükşehir..Ama bizim hastamız hala Ankara’ya, İstanbul’a tedaviye gidiyor.. Oralara sevk ediliyor. Bunun birde ekonomik boyutunu düşünün. Parası olan var olmayan var..Vatandaşlar bununla ilgili çok büyük sıkıntılar yaşıyor. Hadi diyelim ki Ordu önceleri sadece bir şehirdi.. Şimdi Büyükşehir oldu..Hasta göçü durdumu, durmadı.Yine hastalarımız Ankaralara, istanbullara sevk ediliyor..Biz çağ atladık laflarını bir kenara koyup önce bu hasta göçünün önünü kesmeliyiz..Hastalarımızı Orduda tutmalıyız. Dışarıya giden trilyonlarca lirayı şehrimizde tutmalıyız..Hastane sayımız yeterli ama hastalarımız hala niye dışarıya sevk ediliyor bunu düşünmemiz lazım..

OYH: Bu durumdan sizde endişe duyuyorsunuz tabi...

KORAY KARAMANLI: Tabi ki duyuyoruz. Hastalarımız acaba bizi nereye sevk edecekler diye endişe duymamalı. Bizde eczacılar olarak endişe duymamalıyız.Bizde sağlıkçıyız. Elimizden geelni yapıyoruz.İşimiz sadece vatandaşa ilaç satıp para kazanmak değil.

OYH: Son olarak neler söylemek istiyorsunuz?

KORAY KARAMANLI: Öncelikle sizlere çok teşekkür ediyoruz. Hakikaten Ordu medyası bize çok destek verdi. Sesimizi duyurdu, projelerimizi duyurdu.Önemli projelerimiz var daha. Ama bunun hayata geçirilmesi için sponsorlara ihtiyaç duyuyoruz.Sponsor bulabilirsek daha yapacak çok şeylerimiz var. Zaten Ordu medyası da yapacaklarımızı kamu oyuna duyurma görevini en iyi şekilde yapıyor..

Anahtar Kelimeler : RÖPORTAJ:, “ORDU, SAĞLIKTA, GERİ, KALMIŞTIR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız