HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Mart 2018 Cumartesi Saat: 09:21

“Kadına yönelik şiddette sıfır tolerans ilkesiyle hareket ediyoruz”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Kadına yönelik şiddetle ilgili sıfır tolerans ilkesiyle hareket ediyoruz. Kadın odaklı meselelerde zihinsel bir dönüşüm sürecinden geçiyoruz. Kadına değer veren medeniyetin me
“Kadına yönelik şiddette sıfır tolerans ilkesiyle hareket ediyoruz”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Kadına yönelik şiddetle ilgili sıfır tolerans ilkesiyle hareket ediyoruz. Kadın odaklı meselelerde zihinsel bir dönüşüm sürecinden geçiyoruz. Kadına değer veren medeniyetin mensupları olarak, kadına kıymet veren bir dinin mensupları olarak, kadına yönelik şiddeti insanlık suçu olarak değerlendiriyoruz." dedi. 

AK Parti'nin iktidara geldiği günden itibaren kadınları baş tacı yaptığını ve bütün politikaların merkezine onları koyduğunu vurgulayan Sarıeroğlu, "Kadınlarımız güçlü olursa Türkiye'nin güçlü olacağına inandık. Kadınlarımız güçlü olursa aile yapılarımızın güçlü olacağına inandık. Kadınlarımız mutlu olursa onların mutluluğunun tüm ülkemize yayılacağına inandık." diye konuştu. 

Kadınların hayatın her alanında aktif olarak yer aldığını dile getiren Sarıeroğlu, bunun daha iyi seviyelere gelmesi için çalışmalara devam ettiklerini anlattı.

Sarıeroğlu, kadına yönelik şiddet olaylarına dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Kadına yönelik şiddetle ilgili sıfır tolerans ilkesiyle hareket ediyoruz. Kadın odaklı meselelerde zihinsel bir dönüşüm sürecinden geçiyoruz. Kadına değer veren medeniyetin mensupları olarak, kadına kıymet veren bir dinin mensupları olarak, kadına yönelik şiddeti insanlık suçu olarak değerlendiriyoruz. AK Parti iktidarı olarak kadına yönelik şiddetle mücadelemizi sonuna kadar kararlılıkla sürdüreceğiz. Kurullarımız ve çalışmalarımız var, yasal düzenlemelerimiz var. Burada topyekun seferberlik halinde yerel yönetim ve sivil toplum örgütlerimizle hep birlikte çalışacağımız bir alan. İnşallah bundan sonra bu konularda daha hızlı bir ilerleme sağlayacağız."

Çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarına da değinen Sarıeroğlu, "Bu konuda da çok ciddi şekilde çalışmalar yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bir komisyon kuruldu, Bakanlık olarak biz de bu kuruldayız. Çok ciddi çalışmalar yapıyoruz ve bu konuya bütüncül bir bakış açısıyla bakıyoruz. Cezalardan, çocuklarımızın daha fazla örselenmemesine ilişkin tüm konuları büyük bir titizlikle alıyoruz. Çocuklara yönelik istismar olayını asla kabul etmiyoruz, bunun bir canilik ve sapkınlık olduğunu buradan bir kez daha ifade ediyorum. Bu konuyla da mücadelemiz kararlılıkla devam edecek." diye konuştu.  

Yaşam merkezine adı verilen Özgecan Aslan'ı kardeşi gibi değerlendirdiğini vurgulayan Bakan Sarıeroğlu, onu rahmetle yad ettiğini dile getirdi.

Bakan Sarıeroğlu, Özgecan'ın ailesinin onun aziz hatırasını yaşatmak için birçok faaliyetin içerisinde olduğunu aktararak, "Gerçekten evlat acısı yaşadılar ama bu evlat acısının ardından bu konuyla ilgili bir inisiyatif yüklendiler, bir sorumluluk yüklendiler." ifadelerini kullandı. 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız