HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Mart 2018 Cumartesi Saat: 09:23

“BU DESTAN KOLAY YAZILMADI”

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 103. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Dün olduğu gibi bugün de vatan topraklarında gözü olan düşmanların tüm oyunlarına
“BU DESTAN KOLAY YAZILMADI”

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Dün olduğu gibi bugün de vatan topraklarında gözü olan düşmanların tüm oyunlarına rağmen, milli ruhu her daim yüreğinde taşıyan aziz Türk milletimiz, tarih sayfalarında yer alacak yeni yeni destanlar yazmaya devam etmektedir” dedi.

Başkan Enver Yılmaz, mesajında şu görüşlere yer verdi:

Çanakkale Zaferi, yokluk, yoksulluk ve umutsuzluğun en acı günlerinde dahi Türk milletinin bağımsızlık nidalarıyla dünyaya başkaldırdığı, esaret altında yaşayan tüm milletlere umut meşalesini yaktığı, vatan sevgisini tarihe altın harflerle işlediği bir destandır. Bu kutlu zafer, tüm işgal devletlerine Türk ulusunun bölünmez bütünlüğünü kabul ettirmekle kalmamış, yeniden uyanışın ilk ışıkları olmuştur.

Çanakkale Zaferi'nin ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yürütülen istiklal mücadelesi, azim, inanç, kararlılık ve kahramanlıkla nihai hedefe ulaşmış, Türk milletinin hür ve müstakil yaşama kararlılığının ebedi anıtı dikilmiştir.

Bu büyük zafer, vatan topraklarının dört bir yanından gelerek Çanakkale’de işgal kuvvetlerine geçit vermeyen kahramanlarımızın bugün Türk milletinin sahip olduğu birlik ve beraberliğin ne kadar sağlam temeller üzerine oturduğunu tüm dünyaya en gür sesle ilan etmiş olmasının sembolüdür.

2023 hedeflerine adım adım yaklaşan Türkiye’miz, artık milli ve yerli kaynaklarla kalkınmasını ileri boyutlara taşımıştır. Bugün bile vatanımızda gözü olan ve gizli emellerini fırsat buldukları her an ortaya koyan nifak tohumları, ülkemizi çevrelemeye çalışmakta, milli birlik ve bütünlüğümüzü ortadan kaldırarak fırsat bulduklarında işgal etmenin planlarını yapmaktadır. Dün olduğu gibi bugün de vatan topraklarımızda gözü olan düşmanların tüm oyunlarına rağmen, milli ruhu her daim yüreğinde taşıyan Türk milleti, tarih sayfalarında yer alacak yeni yeni destanlar yazmaya devam etmektedir.

Bizler de tarihiyle övünen ve kahramanlarıyla gurur duyan nesiller olarak, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkacak ve ülkemizi hak ettiği yarınlara mutlaka taşıyacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle başta bu vatanı bize emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyor ve aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, gazilerimize ise minnet duygularımı ifade ediyorum.

 

Anahtar Kelimeler : “BU, DESTAN, KOLAY, YAZILMADI”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız