HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Mart 2018 Pazartesi Saat: 08:12

Destek ödemeleri Nisan’da

Ak Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak: Nisan ayında yapılacak Alan Bazlı Gelir Desteği Ödemeleri kapsamında toplam 850 Milyon Liranın 281 Milyonunu Ordu’daki üreticilerin alacağını söyledi.
Destek ödemeleri Nisan’da

 

Ak Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak: Nisan ayında yapılacak Alan Bazlı Gelir Desteği Ödemeleri kapsamında toplam 850 Milyon Liranın 281 Milyonunu Ordu’daki üreticilerin alacağını söyledi.

Milletvekili Çanak, fındıkta Alan Bazlı Gelir Desteği Ödemelerinin Nisan ayı içerisinde başlayacağını açıkladı.

Milletvekili Çanak, üreticinin serbest piyasa şartlarında mağdur olmaması için hükümet tarafından 9 yıldır uygulanan fındık alan bazlı destek ödemelerinin bu yıl Nisan ayı içerisinde gerçekleştirileceğini söyledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde ödemelerin 6 Nisan’da başlayacağına ilişkin karar alındığını belirten Çanak, “Şu anda 6 Nisan tarihine karar verildi. 6 Nisan’da başlamasa bile Nisan ayının ikinci haftasında yapılacak” dedi.

Üreticilerin TC kimlik numaralarının son rakamlarına göre yapılacak ödemelerin 6 gün süreceğini belirten Çanak, “2018 yılı fındık alan bazlı gelir desteğinden yararlanmak amacıyla Türkiye genelinde fındık üretimi yapılan 16 il 123 ilçe toplam 850 milyon lira destek alacak. Dekar başına 170 lira ödenecek olan bu destek ödemelerinde Ordu ili 281 milyon lira ile en büyük payı alacaktır” diye konuştu.

Fındık üreticilerine büyük destek sağlayan ödemelerin şehir ekonomisine de büyük bir katkıda bulunduğunu anımsatan Milletvekili Çanak,  "Fındık üreticilerine 2009 yılından beri ödenen alan bazlı gelir desteği bu sene de devam ediyor. Her yıl yaklaşık 120 bin Ordulu hemşehrimizin başvurduğu alan bazlı gelir desteği ile Ordu’ya bu yıl sadece Nisan ayında 281 milyon lira gibi önemli bir nakit akışı sağlanacak. Bu destek hem fındık üreticimizi koruyor hem de şehir ekonomisine doping etkisi yapıyor” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler : Destek, ödemeleri, Nisan’da

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız