HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Mart 2018 Pazartesi Saat: 08:15

TEMİZ; “ÇAMAŞ’TA ÜRETİCİ BİTMİŞ”

Saadet Partisi (SP)Ordu İl Başkanı Av. Erkan Temiz ve İl Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir heyet, İlçe Divan toplantısına katılmak üzere gittiği Çamaş’ta incelemelerde bulundu.
TEMİZ; “ÇAMAŞ’TA ÜRETİCİ BİTMİŞ”

Saadet Partisi (SP)Ordu İl Başkanı Av. Erkan Temiz ve İl Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir heyet, İlçe Divan toplantısına katılmak üzere gittiği Çamaş’ta incelemelerde bulundu.

Çamaş Belediyesi, Çamaş İlçe Emniyet Amirliği ve Çamaş Müftülüğünü ziyaret eden Saadet Partisi heyeti, kurumların çalışmaları hakkında bilgi aldı. Resmi kurum ziyaretleri sonrasında esnaf ziyaretlerinde bulunarak esnafın sorunları dinledi.

Çamaş Belediye Başkanlığını ziyaret esnasında, Çamaş’ın her geçen gün göç verdiğine dikkat çeken Saadet Partisi İl Başkanı Temiz, şunları ifade etti; “Diğer ilçelerimizde odluğu gibi Çamaş ilçemiz de yoğun bir şekilde göç vermektedir. İl nüfusunu %65-70’nin üç ilçeye yığılmış, il dışına göç artarak devam etmektedir. Bunun en temel sebebi, insanlarımız doğdukları yerde doyamamasıdır. Çamaş halkının en temel geçim kaynağı fındıktır. Fındık maliyetinin altında bir fiyatla küresel sermayeye peşkeş çekilmiş, fındık üreticinin emeği ve alın teri sömürttürülmektedir. Bunun yanında hayvancılık tamamen bitmiştir. Çamaş halkı arıcılık yapmakta, bal üretimi yapmaktadır. Piyasa yeterince denetlenmemekte, dışarıdan kalitesiz bal ithal edilmekte, piyasaya sürülen sahte bal ile fiyatlar düşmektedir” dedi.

Ayrıca üretim maliyetleri, haksız vergiler ve faiz sebebiyle yüksek olmaktadır diyen Temiz, şöyle devam etti; “Siyasi iktidarın, yerli üreticiyi koruyacak, piyasayı denetleyecek, üretenin emeğini ve alın terini koruyacak, sahtekârlara, ithalatçılara ve küresel sermayeye ezdirmeyecek şekilde tedbirler alması gerekmektedir. Siyasi iktidarın alacağı bir takım tedbirlerin yanında, yerel yönetimlerin de üretime yönelik bir takım yatırımlar yapması, halkımızın doğduğu yerde doymasını, iş ve aş imkânına kavuşmasını sağlayacak bir takım yatırımları ya bizzat yapması, ya da öncülük ederek teşvik etmesi zorunludur. Belediyecilik sadece çöp toplamak, asfalt ekip beton dökmek değildir. Belediye kaynaklarının bir kısmının entegre tesislerin kurulmasına harcanması gerekir. Örneğin, Çamaş arıcılarının ürettiği hatta tüm Ordu arıcılarının ürettiği balın işlenmesi, paketlenmesi pazarlanması için bir tesisin kurulması mümkündür. Bu çalışma Çamaş belediyesi ve Ordu Büyükşehir Belediyesi, Arıcılar Birliğinin işbirliği sayesinde kurulması mümkündür. Çamaş’a ait bir marka ürün üretilmesi için çalışmalar yatırımlar yapılmalıdır. Bu şekilde kurulacak üretim tesisleri ile iş ve aş imkânı bulan Çamaş insanı, bu güzel coğrafyayı terketmeyecektir” diye konuştu.

Ziyaretler sonrasına ilçe binasında, tekilat mensupları ve üyelerle birlikte, ilçe divan toplantısı yapıldı. Teşkilat çalışmaları değerlendirilerek, seçimlere yönelik çalışma planlar müzakere edilen toplantıda konuşan başkan Temiz, “2019 seçimleri hem yerelde hem de Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde Milli Görüşün iktidara geldiği yıl olacaktır. Bu aziz millet nasıl ki 1919 yılında kurtuluş mücadelesini başlatmış ve emperyalistlerin işgaline son vermişse, 2019 yılında da Milli Görüşü iktidara taşıyarak yeni bir kurtuluş mücadelesini başlatacaktır. Bu kurtuluş mücadelesi ile birlikte ülkemiz emperyalist sermayenin, rantiyenin, bankaların sömürüsünden ve işgalinden kurtulacak, milli ve manevi değerleri esas alan, kendi inanç ve medeniyet değerlerini iktidara taşıyarak, yaşanabilir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünyanın Kuruluşunu, milli görüş iktidarıyla sağlayacaktır” şeklinde konuştu.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız