HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Mart 2018 Salı Saat: 08:12

HASTALIĞINDAN 1 SAATTE KURTULDU

Ordu’nun Kabataş ilçesinde yaşayan 83 yaşındaki Ahmet Akdoğan iki yıldır çözüm bulunamayan hastalığından 1 saatte kurtuldu.
HASTALIĞINDAN 1 SAATTE KURTULDU

 

 

Ordu’nun Kabataş ilçesinde yaşayan 83 yaşındaki Ahmet Akdoğan iki yıldır çözüm bulunamayan hastalığından 1 saatte kurtuldu.

 

Ahmet Akdoğan uzun yıllardır mide şikayeti dolayısıyla son zamanlarda sürekli kusmaya başlamış ve gün geçtikçe kilo kaybediyordu.  Müracaat ettiği hastanelerde "subtotal gastrektomi” (mide çıkışının daralması ve tıkanması) teşhisi konulan 83 yaşındaki Ahmet Akdoğan İstanbul’da da gittiği bir çok hastanede beraberindeki ileri derece KOAH hastalığı ve yaşı dolayısıyla yüksek riskte görülüp ameliyat edilemiyordu. Devam eden şikayetleri sebebiyle Medical Park Ordu Hastanesi Dahiliye Polikliniğine başvurdu.  Burada yapılan değerlendirmeler sonucunda Genel Cerrahi Polikliniğinde tedavisine devam edilmesi kararı verildi. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Nihat Polat tarafından ameliyat değerlendirmesine alınan hasta yandaş hastalıkları sebebiyle çok yüksek riskli ameliyat oranı olan %90 olarak değerlendirildi. Ameliyatın riskleri ve uygulanacak ameliyat yöntemi hakkında  bilgilendirilen  Ahmet Akdoğan edindiği güven üzerine acil şartlardan dolayı ameliyata alındı. Yaklaşık 1 saat süren başarılı ameliyat sonunda sağlığına kavuşarak bir hafta sonra taburcu edildi.

 

1 SAATLİK AMELİYAT İLE MİDE DARLIĞI AÇILDI…

Hasta hakkında bilgi veren Medical Park Ordu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Nihat Polat şunları söyledi. ’’Hastanın primer problemi mide çıkışında ileri derecede darlık olmasıydı. Yediği gıdaları midesindeki darlık sebebiyle sindiremiyor,  kusmaları oluyor ve  bu darlık yüzünden hasta beslenemiyordu. Daha önce gittiği hastanelerde yaşı ve ileri derece KOAH nedeniyle yüksek riskli olarak değerlendirilmiş ve ameliyata alınamamıştı. Hastaya yaptığımız tetkikler sonucunda mide çıkışında darlık olduğu tekrar teyit edildi. İleri KOAH hastalığı nedeni ile anestezi uzman görüşü istenilen Ahmet Akdoğan’a epadural anestesi önerildi. Hasta uyutulmayarak belden özel bir teknikle uyuşturuldu ve operasyona alındı. Ortama 1 saat süren ameliyatta Ahmet Akdoğan’ın mide çıkışındaki ileri derece  darlığın tamiri için midenin 3’te 1’i alınarak yeni bir mide yapıldı. Artık gıdalarını rahatlıkla sindirip yiyebiliyor ve sindirilen gıdalar bağırsağa geçebiliyor. 2 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra servise alınan hastamız yaşanan bu süreçte hiç bir şekilde solunum cihazına bağlanmasına gerek olmadı. Hastamız artık önceki gibi yemek yiyebiliyor ve kaybettiği kiloları geri almaya başlayarak sağlığına kavuştu. Kontrollerine gelmek üzere kendisini mutlu bir şekilde taburcu ettik.‘’ 

 

NİHAYET SAĞLIĞIMA KAVUŞTUM…

 

Geçirdiği başarılı operasyon sonrası yeniden doğmuş gibiyim diyen Ahmet Akdoğan  “Daha önce birçok hastaneye başvurduk ama hiçbirinden çözüm alamadık. Her geçen gün yemek yiyemediğim için zayıflıyordum ve çaresiz kalmıştım. Hastalığıma çareyi Medical Park Ordu Hastanesinde buldum. Başta doktorumuz Op. Dr. Nihat Polat olmak üzere ilimizde böyle bir sağlık hizmeti sunduğu için Medical Park Ordu Hastanesi yöneticilerine ve çalışan tüm personellere gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : HASTALIĞINDAN, 1, SAATTE, KURTULDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız