HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Mart 2018 Salı Saat: 08:19

ÇOCUK İSTİSMARINA KARŞI ÖNLEMLER ARTIRILACAK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, ''İstismar vakası olduktan sonra failin hak ettiği cezayı alması elbette çok önemli ama en önemlisi çocuklarımızı her türlü ihmal ve istismardan korumamız. Komisyonum
ÇOCUK İSTİSMARINA KARŞI ÖNLEMLER ARTIRILACAK



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, ''İstismar vakası olduktan sonra failin hak ettiği cezayı alması elbette çok önemli ama en önemlisi çocuklarımızı her türlü ihmal ve istismardan korumamız. Komisyonumuzun da çalışmalarının önemli bir kısmını koruyucu, önleyici hizmet ağımızın geliştirilmesi, daha da etkinleştirilmesi oluşturuyor'' dedi.


Çocukların her türlü ihmal ve istismardan korunması konusunda Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ başkanlığında komisyon kurulduğunu belirten Bakan Kaya, komisyonun çalışmalarını sürdürdüğünü ve biter bitmez Başbakan ve Cumhurbaşkanı'na çalışmanın sonucunu bildireceklerini anlattı.

Bu konuların genelde cezalar üzerinden konuşulduğunu ama koruyucu önlemlerle çocukları her türlü ihmal ve istismardan korumanın her şeyden daha önemli olduğunu vurgulayan Bakan Kaya, şunları söyledi:
''İstismar vakası olduktan sonra failin hak ettiği cezayı alması elbette çok önemli ama en önemlisi çocuklarımızı her türlü ihmal ve istismardan korumamız. Komisyonumuzun da çalışmalarının önemli bir kısmını koruyucu, önleyici hizmet ağımızın geliştirilmesi, daha da etkinleştirilmesi oluşturuyor. Biz, bakanlık olarak bu konuda çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde bu çalışmaları daha da artırarak her çocuğumuzu her türlü ihmal ve istismardan korumayı hedefliyoruz. Türkiye olarak gerçekten aslında birçok konuda dünya ülkeleri ile yaptığımız görüşmelerden sonra görüyorum ki yaklaşık 20'ye yakın bakanla görüşme gerçekleştirdim, Türkiye'de hem yasal düzenlemelerimizle, hem uygulama noktasında birçok konuda ileriyiz dünya ülkelerine göre. Biz yapacağımız çalışmalarla geliştireceğimiz yeni yöntemlerle tüm çocuklarımızı her türlü ihmal ve istismardan korumayı hedefliyoruz.''

Son 15 yılda Türkiye'de kadınlar konusunda yapılan çalışmalarda alınan yolun birçok ülke tarafından gıptayla, takdirle karşılandığına dikkati çeken Bakan Kaya, hem eğitim noktasında, kız çocuklarının eğitiminde verilen mücadele ve şu an gelinen noktada hem de istihdam noktasında son 12 yılda kadın istihdamının artırılmasının birçok ülke tarafından takdirle  karşılandığını söyledi.

Önümüzdeki dönemde 2023 hedefleri doğrultusunda bu alanda çalışmaları daha fazla artırarak yüksek bir ivmeyle devam ettireceklerini dile getiren Bakan Kaya, şunları kaydetti:

''Türkiye olarak hem kadına karşı şiddetle mücadelede yaptığımız çalışmalarla, İstanbul Sözleşmesi'ni ilk imzalayan ülkeyiz biz. Norveçli Bakanla görüştüm daha bu sene imzaladıklarını söyledi. Biz, hemen imzaladık ve ardından hemen gerekli yasal düzenlemelerimizi gerçekleştirdik ve uygulamalarını yapıyoruz. Dünyanın birçok ülkesi bu konularda daha yeni yeni adımlar atarken Türkiye, sözleşmenin adı da İstanbul'dan alındığı gibi, ilk imzalayan, meclisinden ilk geçiren ülke olması nedeniyle çok önemli. Uygulama noktasında da biz kadına karşı şiddetle mücadelede yasalarımızı hassas bir şekilde titizlikle uyguluyoruz, uygulamaya da devam edeceğiz. Biz her kadınımızın her türlü şiddetten korunduğu bir Türkiye için mücadele ediyoruz.''
 
- ''Kadına şiddete karşı sıfır tolerans'' 

Türkiye'deki sığınma evi modellerini anlattıklarını ve farklı ülkelerdeki modelleri sorguladığını aktaran Bakan Kaya, ''137 sığınma eviyle şu an hizmet veriyoruz ama biz istiyoruz ki hiçbir kadınımız şiddete maruz kalmasın ve hiçbiri sığınmak zorunda kalmasın ama şiddete uğrayan ya da uğrama ihtimali olan her kadınımızı da koruyacak gücümüz ve kapasitemiz ülke olarak, bugün Türkiye olarak mevcut. Biz her türlü şiddetle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Biz şiddete karşı sıfır tolerans ilkesiyle hareket ediyoruz dediğim zaman birçok ülkenin bakanı 'Biz de sıfır tolerans için çalışıyoruz' dediler. Türkiye olarak kararlılığımız, yaptıklarımız gerçekten birçok ülkenin dikkatini çekti'' diye konuştu.

Türkiye'nin mülteciler konusunda gösterdiği duyarlılık, hassasiyet ve açık kapı, açık gönül politikasının tüm dünyanın takdirini topladığını belirten Bakan Kaya, ''Bütün dünyanın üzerine düşen sorumluluğu yapması lazım. Biz Türkiye olarak 4 milyon mülteciye ev sahipliği yapıyoruz, onlara insan onuruna yakışır şekilde yaşam imkanı sunuyoruz ama dünyanın da üzerine düşen sorumluluklar var''ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler : ÇOCUK, İSTİSMARINA, KARŞI, ÖNLEMLER, ARTIRILACAK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız