HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
30 Nisan 2016 Cumartesi Saat: 06:17

TUZ TERAPİSİ

KARADENİZ’DE VE ORDU’DA İLK!
TUZ TERAPİSİ

HAFTANIN RÖPORTAJI

Karadeniz’de ilk kez Ordu’da uygulanmaya başlayan tuz terapisi, gün geçtikçe rağbet görmeye devam ediyor.

Karadeniz’in mevsimsel hastalıklarına karşı bire bir olduğu belirlenen Tuz Terapisi, Akyazı Mahallesinde bulunan Emsal Güzellik, Cilt Sağlığı ve Bakımı Merkezinde bulunuyor. Tuz Odası ile yaklaşık 3 yıldır müşterilerine hizmet veren Uzman Birsen Ersoy ise gazetemiz editörü Şafak Deliçakar’ın sorularına karşılık terapinin bilinmeyen yönlerini anlattı.

Dikkatle okuyacağınızı umduğumuz röportajın soru ve cevapları ise şu şekilde kaydedildi.

Ş.D.:Tuz Terapisi Nasıl Uygulanır ?
Birsen Ersoy: Tuz terapisi seansı 20-40 dakika arasındadır. Tuz terapisinin Başlangıçta 5 gün üst üste daha sonra da Mümkünse ayda bir kez alınması tavsiye edilir.
45 dakikalık bir seans boyunca insanın almış olduğu tuz miktarı bir çorbada bulunan Tuzun 10 / 1 i kadardır.
Terapi süresince çalan müzik ve loş ortam kişinin rahatlamasına yardımcı olur.

Ş.D.:Hangi durumlarda tuz terapisi tavsiye edilir?
Birsen Ersoy: Sağlıklı insanlarda stres Atıcı özellikleri taşıması yanında, aşağıda belirtilen hastalıklarda rahatlatıcı etkisi bulunmaktadır; Sık görülen viral enfeksiyonlarda, öksürük ve soğuk algınlığında,Astım Hastalarında,Kronik KBB (Kulak-burun-boğaz) hastalıklarında,Bronşit hastalığında,Sık görülen kulak enfeksiyonlarında,Alerji kaynaklı cilt sorunlarinda,Alerjik soğuk algınlığında,Egzama ve deri iltihabı hastalıklarında,Sedef hatalığında,Uykusuzlukta,

Ş.D.: Hangi durumlarda tuz terapisi tavsiye edilmez?
Birsen Ersoy: Ateşli enfeksiyonlarda, Kalp yetmezliği olan kişilerde,Yüksek tansiyon hastalıklarında
Tuz Odası Ziyaretçileri Cezbediyor. Seans süresince ziyaretçilerimiz kokusu olmayan ve gözleri tahriş etmeyen tuz aerosol atmosferi içinde bulunurlar. Tuz bulutu vücudumuza iki yolla girerek vücudun savaşması için yardımcı olur. Yararlı maddeler vücudumuza ciğerlerimizden solunum ve deriden emilim yoluyla girerler. Böylece kan ve lenf dolaşımının gelişmesini sağlar.

Tuz terapi odalarının özel tasarımları sakinleştirici ve yatıştırıcı ortam sağlar. Bu özel ortam sayesinde günlük kaygı ve düşüncelerden uzaklaşırsınız. Sağlığınızı düzenleyici bu seanslarda konforlu koltuklarla uyumlu rahatlatıcı beyaz duvarlar, dinlendirici müzik, hafif ışık ve taze temiz hava size eşsiz bir ortam sunar.

Tuz odaları günlük stresten kurtulma ve sağlık geliştirme gibi farklı amaçlar için kullanılabilir. Ziyaretçilerin haftada iki seansa katılması ise gribe, öksürük, sinüzit, alerji gibi rahatsızlıklara karşı güçlü bağışıklık kazanmasını sağlayacaktır. Tuz odası tedavi prosedürü 20 ile 40 dakikalık kesintisiz seanslar şeklindedir. Hamile bayanlar ve çocuklar için hiçbir sakıncası yoktur.

Ş.D.: Neden Tuz Odası?
Birsen Ersoy: Tuz Odası 4 hedefe etki eder: Tuz Odaları Genellikle tek veya iki odalı olarak tasarlanırlar. ek odalı sistemlerde halojeneratör hasta odasına yerleştirilir. İki odalı sistemlerde ise hasta odasından ayrı olarak halojenaratörün veya kontrol panelinin olduğu operatör odası bulunur. Hasta odasının yapısında hasta alma kapasitesi göz önüne alınmalıdır. Kişisel hijyen ve yeterli havalandırma için kişi başına 4 m3 hacimden daha az ortam olmamalıdır. Odanın büyüklüğü konusunda ise bir sınırlama yoktur ancak en iyi verim aralığında olması için odanın 150 m3 den daha fazla hacimde olması önerilmemektedir. Sağlık personelinin prosedürü kontrol etmesi açısından bu tür sistemler daha uygundur. Sistemlerin teknik kapasiteleri hasta odasının -her bir bölüm kendi mikroklima ortamını sağlamak koşulu ile bölümlerden oluşmasına olanak sağlar.  Hasta odasındaki duvarlar, dekoratif elemanlarla birlikte, eşsiz bir teknoloji yardımıyla doğal tuz ile kaplanır. Tuz kaplı duvarlar estetik durmasının yanında ses yalıtımını, sıcaklığın ayarlanmasını, odadaki nemi ve aerosol ortamının bakterilerden arınmasını sağlar. Hastanın bulunacağı oda genellikle aydınlatma, ses ve video sistemleri ile donatılır. Bu sebeple hastalar konforlu koltuklarda oturarak kendisi için hazırlanan bu odanın tadını çıkartabilir. Hasta odasındaki tuz aerosolü halojeneratör aracılığı ile oluşturur.Tek odalı sistemlerde ise halojeneratör direk olarak hasta odasında bulunur.

Ş.D.: TUZ ODASININ FAYDALARI
Birsen Ersoy: Her yaştan insanlar Tuz Terapisinden yararlanabilir. Krili hava ve tozlu alanlarda çalışan kişiler için özellikle yararlıdır. Çünkü bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalanmayı önler, vücudun zararlı toksinlerden temizlenmesine yardımcı olur.

Tuz Odasının Terapötik değeri kanıtlanmış olduğundan aşağıdaki rahatsızlıkları olan kişilere yarar sağlayacaktır:

Solunum hastalıkları, Astım, Nefes darlığı ve göğüs sıkışması, Bronşit, Bronşiyal Hiperaktivite, Bronş Tüpü İltihaba, Akciğer Kronik İnflamasyonu, Sinüslerin Kronik İnslamasyonu, Soğuk Algınlığı ve Grip, Öksürük (özellikle geceler ve egzersiz sonrası), Viskoz Balgam ile Öksürük, Kistik Fibrozis, Toz Hastalığı (Pnömokonyoz), Kulak Enfeksiyonları, Anfizem, Solunum yollarını sık akut hastalıkları, Saman Nezlesi, Larenjit, Mukozal ödem, Farenjit, Pnömoni (Akut dönemi atlattıktan sonra), Mevsimsel Alerji, Sinüzit, Sigara içip öksürenler, Bademcik iltihabı, Solunum enfeksiyonları, Rinit ve Solunum alerjileri, Hırıltı

Ş.D.: TUZ TERAPİ NEDİR?
Birsen Ersoy: Tuz Terapi : (Speleotherapy veya Halotherapy) doğal kuru tuz ile tamamen her yeri kaplanmış Tuz Odası’nda gerçekleştirilen bir uygulamadır.
Bu uygulamanın solunum ve cildimizin üzerinde olumlu bir etkisi vardır. Aldığımız nefes içinde mikroskobik tuz partikülleri içermektedir. Bu da vücudumuzun toksinlerden temizlenmesine yardımcı olur. Tuz terapisi güvenli ve hiç bir yan etkisi yoktur.

Tuz partikülleri vücudumuzun bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde önemli olan; negatif iyonları, pozitif iyonlar haline dönüştürür.


Ş.D.: TUZ TERAPİ NASIL OLUŞUR ?
Birsen Ersoy: Tuz Terapi, doğal tuz ile kaplı Tuz Odalarında belli bir süre kalma ilkesine dayanmaktadır. Tuz Odaları iyonize hava ve doğal tuz maddesi ile doymuş- küratif bir düşük konsantrasyonda, yüksek tuz mevcudu olan yerlerdir. Tuz Odalarının duvarları mikroklima kontrollü sıcaklık be nem ile birlikte oluştuğundan, hipo-bakteriyel ve alerjen içermeyen bir haba ortamı yaratır. Bu hava vücudumuzun solunum sistemini temizler, negatif itonlar, bakteriyel çoğalmaları yavaşlatır, solunum yolu hastalıklarına karşı direncimizi arttırır, solunum sistemimizi temizler. Bu etkisinden dolayı; astım, bronşit, sinüzit, pnömoni tedavileri için hem yetişkinlerin hemde çocukların kullanması faydalı olur. Tuz Odasındaki tuz partikülleri, yüksek oranda mineral içeriği nedeniyle cilt üzerinde faydalı bir kozmetik etkiyede sahip olduğu bilinmektedir. Ayrıca vücuttaki varsa iltihabı azaltır ve antimikrobiyal etkisi vardır.

 

Anahtar Kelimeler : TUZ, TERAPİSİ

Haber Yorumları ( 1 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Hasan hoşoğlu 16.05.2017 19:32
Orduda tuz odasına gitmek istiyorum iletişim bilgilerini öğrenmek istiyorum randevu alacam

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız