HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Temmuz 2018 Salı Saat: 09:14

TFF 3.LİG STATÜSÜ

Türkiye Futbol Federasyonu 2018-2019 TFF 3.Lig statüsünü yayınladı.                 İşte futbolseverleri ilgilendiren; ligin oluşumu ve müsabaka sistemi.                 LİGİN OLUŞUMU (1) TFF 3. Lig, Türkiye
TFF 3.LİG STATÜSÜ

Türkiye Futbol Federasyonu 2018-2019 TFF 3.Lig statüsünü yayınladı.

                İşte futbolseverleri ilgilendiren; ligin oluşumu ve müsabaka sistemi.

                LİGİN OLUŞUMU

(1) TFF 3. Lig, Türkiye’nin en alt profesyonel futbol ligidir. Lig’in isimlendirilmesi yetkisi münhasıran TFF Yönetim Kurulu’na aittir.

(2) TFF 3. Lig, bir önceki sezonun sonunda TFF 2. Lig’den düşen ve FIFA Disiplin Komitesi kararı ile alt lige düşürülen Mersin İdmanyurdu haricindeki 5 takım, Bölgesel Amatör Lig müsabakaları sonucunda TFF 3. Lig'e yükselen 9 takım ve TFF 3. Lig’de yer alan 39 takımın katılımı ile toplam 53 takımdan oluşur.

(3) Lig’e katılacak olan kulüpler, “TFF 3. Lig Katılım Formu” nu süresi içerisinde TFF’ye göndermek zorundadırlar. Söz konusu formları TFF’ ye göndermeyen, TFF talimat ve düzenlemelerine aykırı hareket eden kulüpler, lig müsabakalarına katılamazlar.

 MÜSABAKA SİSTEMİ

(1) TFF 3. Lig 18 takımlı 2 ve 17 takımlı 1 grup olmak üzere toplam 3 grupta çift devreli lig usulüne göre oynanır.

(2) TFF 3. Lig’de çift devreli lig müsabakaları sonunda, 18 takımlı 2 grupta 16., 17., ve 18. sıraları alan, 17 takımlı grupta ise 16. ve 17. sıraları alan takımlar olmak üzere toplam 8 takım Bölgesel Amatör Lig’e düşer.

(3) TFF 3. Lig'de çift devreli lig müsabakaları sonunda gruplarında 1. sırayı alan takımlar TFF 2. Lig’e yükselirler. Bu müsabakalar sonunda gruplarında 2., 3., 4. ve 5. sırayı alan takımlar, TFF 2. Lig’ yükselecek son 3 takımın belirleneceği Play-Off müsabakalarına katılacak takımları oluştururlar.

(4) Play-Off’larda, her grupta grubunu 2. sırada bitiren takım 5. sırada bitiren takımla, 3. sırada bitiren takım ise 4. sırada bitiren takım ile çift maç eleme usulüne göre eşleşirler. İlk müsabakalar 4. ve 5. takımların sahasında oynanır.

(5) Bu maddenin 4. fıkrasında belirtilen müsabakalarda kazanan takımlar tek maç eleme usulüne göre final müsabakası oynarlar. Her grupta ayrı ayrı oynanan Play – Off müsabakaları sonunda finalde kazanan takımlar (toplam 3 takım) TFF 2. Lig'e yükselir.

(6) Play - Off Müsabakalarında, galibiyet sayılarının eşit olması halinde ikili averaj göz önüne alınır ve rakip takımın sahasında daha fazla gol atan takım tur atlar. Bu durumda da tur atlayan takım belirlenemiyorsa (iki takımın da evinde ve rakip takım sahasında attığı gol sayısı eşit ise), ikinci müsabakada on beşer dakikalık iki uzatma devresi oynanır. Uzatma devrelerinde gol atılamazsa, kazanan takım penaltı noktasından yapılacak vuruşlar sonucunda belirlenir. Uzatma süresi içerisinde eğer takımlar eşit sayıda gol atarlarsa, rakip sahada atılan gol adedi fazla olan takım, yani misafir takım tur atlar ve penaltı atışları yapılmaz.

(7) Final müsabakasının normal süresi berabere sonuçlandığı takdirde, on beşer dakikalık iki uzatma devresi oynanır. Uzatma devresinde gol atılamazsa, kazanan takım penaltı noktasından yapılacak vuruşlar sonucunda belirlenir.

(8) 2018 - 2019 Sezonu Bölgesel Amatör Lig müsabakaları sonunda 9 takım bu statü ve ilgili talimatlardaki kriterleri karşılamaları şartıyla TFF 3.Lig’e yükselir.(Ordu Yeni Haber)

 

 

 

Anahtar Kelimeler : TFF, 3.LİG, STATÜSÜ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız