HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
23 Temmuz 2018 Pazartesi Saat: 08:23

KADINLAR 1.LİGİ STATÜSÜ

2018-2019 futbol sezonu Kadınlar 1.Ligi statüsü yayınlandı. İşte Kadınlar 1.Ligi’nde futbolseverleri ilgilendiren bölümleri KADIN FUTBOL LİGLERİ’NDE UYGULANACAK DİSİPLİN HÜKÜMLERİ (1) Kadınlar 1., 2., 3. Futbol Ligleri, Genç ve Y
KADINLAR 1.LİGİ STATÜSÜ

2018-2019 futbol sezonu Kadınlar 1.Ligi statüsü yayınlandı. İşte Kadınlar 1.Ligi’nde futbolseverleri ilgilendiren bölümleri

KADIN FUTBOL LİGLERİ’NDE UYGULANACAK DİSİPLİN HÜKÜMLERİ

(1) Kadınlar 1., 2., 3. Futbol Ligleri, Genç ve Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonalarına ilişkin disiplin ihlalleri konusunda AFDK yetkilidir.

(2) U-13 Kızlar Yerel Şampiyonaları’na ilişkin disiplin ihlalleri konusunda İl Disiplin Kurulları yetkilidir. İl Disiplin Kurulu kararına karşı Futbol Disiplin Talimatı’nın 86. maddesi uyarınca Amatör Futbol Disiplin Kurulu’na başvurulabilir.

(3) Kadın Futbol Liglerinde ve şampiyonalarında sarı kart takibi uygulaması yapılmaz.

TRANSFER İŞLEMLERİ

(1) Kadın Ligleri’nde oynayacak futbolcuların lisans ve transfer işlemleri, bu statüdeki istisnai durumlar dışında Amatör Futbolcu Lisans ve Transfer Talimatı uyarınca yapılır.

(2) Kadın futbolcuların transfer işlemleri, TFF Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek transfer ve tescil dönemlerinde gerçekleştirilir. Kadın Futbol Ligleri’nde, ilk kez (filiz) lisans çıkartma ve vize işlemleri yapacak olan futbolcuların tescil işlemleri, transfer ve tescil dönemlerine bağlı olmaksızın Amatör Futbol Liglerinde Uygulanacak Esaslar’da belirtilen tarihe kadar yapılabilir.

(3) Kulüplerin, vize, filiz lisans ve transfer işlemleri ile ilgili belgelerinde, Bölge Müdürlükleri tarafından talep edilmesi halinde, belgelerin asılları verilmesi zorunludur. Belgelerin asıllarını vermeyen kulüplerin işlemleri yapılmaz.

(4) Kadın futbolcular, aynı sezon içerisinde en fazla iki ayrı kulübe tescil edilebilirler.

(5) 18 yaşın altındaki kadın futbolcular kulüplerinin muvafakatlarını almadan transfer yapamazlar. Futbolcuların transferinde lisanslı oldukları kulübe ödenecek katkı payı bedeli futbolcunun bağlı bulunduğu kulüp tarafından belirlenir.

(6) 18 - 25 yaş aralığındaki kadın futbolcular için, futbolcu milli futbolcu ise futbolcunun eski kulübüne en fazla 20.000.-TL katkı payı bedeli ödenir. Futbolcu milli futbolcu olmadığı takdirde eski kulübüne en fazla 5.000.-TL katkı payı bedeli ödenir.

(7) 26 - 30 yaş aralığındaki kadın futbolcular için, futbolcu milli futbolcu ise eski kulübüne en fazla 15.000.-TL katkı payı bedeli ödenir. Futbolcu milli futbolcu olmadığı takdirde eski kulübüne en fazla 3.000.-TL katkı payı bedeli ödenir.

(8) Yukarıda 6. ve 7. fıkralarda belirtilen hususlar birinci transfer döneminde uygulanır. Futbolcuların ikinci transfer dönemlerinde yapacakları transferlerde eski kulüplerden muvafakatname alınması zorunludur.

(9) 30 yaşın üzerindeki futbolcular muvafakatname aranmaksızın bedelsiz olarak transfer yapabilirler.

(10) Lisanslı futbolcu aralıksız iki sezon vize ve transfer işlemi yaptırmazsa serbest kalır.

(11) Yurt dışında bir spor kulübünde tescili bulunan TC vatandaşı kadın futbolcular gelmiş oldukları ülke federasyonuna bağlı kulüplerden transfer işlemi yaptırarak Türkiye’de herhangi bir kulüpte lisans çıkartacakları zaman kulüpleri tarafından TFF’nin belirleyeceği lisans bedelinin yatırılması ve banka dekontunun işlem yapacağı TFF Bölge Müdürlüğü’ne ibraz edilmesi gerekmektedir. Ücretin yarısının peşin yatırılması gerekmektedir. Lisans bedelleri Amatör Liglerde Uygulanan Esaslar çerçevesinde belirtilen tutarlar ile aynıdır.

(12) Yurt dışında tescili bulunan TC vatandaşı futbolcunun gelmiş olduğu kulübün bağlı olduğu ülke federasyonundan Uluslararası Transfer Sertifikası (ITC) alınır. Bu konumdaki futbolcuların tescil ve transfer işlemleri bu statüde belirlenen transfer ve tescil dönemleri içinde geçerlidir.

PUAN ve AVERAJ USULLERİ

Kadın Futbol Ligleri’ndeki puan ve averaj usulleri aşağıdaki şekilde belirlenir.

a) Aynı puana sahip takım sayısı iki (2) ise;

I. Önce bu iki takımın kendi aralarında oynadıkları müsabakalardaki puan üstünlüğüne bakılır.

II. Kendi aralarındaki müsabakalarda puan eşitliği varsa kendi aralarındaki müsabakalardaki gol averajına bakılır. (Kendi aralarındaki maçlarda atılan gollerde eşitlik varsa, deplasmanda fazla gol atan takım üstün sayılmaz.)

III. Bu şartlara rağmen eşitlik devam ediyorsa hükmen yenilgisi olmayan takım üstün sayılır.

IV. Bütün bu şartlara rağmen iki takımın arasında eşitliğin devam etmesi halinde genel puantajdaki gol averajına bakılmaksızın, takımlara tek maç eleme usulüne göre bir maç yaptırılır, kazanan takım üstün sayılarak nihai sonuç alınır.

b) Aynı puana sahip takım sayısı üç (3) veya daha fazla ise;

I. Bu takımların birbirleriyle oynadıkları müsabaka sonuçlarına göre yapılan puan cetveli ile kesin sonuç belirlenir. (Puan cetvelinde eşit puanlı iki veya daha fazla takım arasında oynanan müsabaka sonuçlarına tekrar bakılmaz.)

II. Önce bu puan cetvelinde takımlar arasında puan üstünlüğüne bakılır.

III. Puan cetvelinde puan eşitliği varsa I. bentte belirtilen puan cetvelindeki gol averajına bakılır.

IV. Bu şartlara rağmen eşitlik devam ediyorsa hükmen yenilgisi olmayan takım üstün sayılır.

V. Bütün bu şartlara rağmen iki veya daha fazla takım arasında eşitliğin devam etmesi halinde belirtilen esaslara göre ilgili takımlar arasında yapılacak tek maç eleme usulü müsabakaları neticesinde kazanan takım üstün sayılarak nihai sonuç alınır. Aynı puana sahip iki veya daha fazla takımın puan eşitliği durumunda müsabakalar tek devreli oynanıyorsa kendi aralarında oynadıkları tek müsabaka, çift devreli oynanıyorsa kendi aralarında oynadıkları iki müsabakaya bakarak üstün taraf tespit edilir. Müsabaka lig sonrası play-off müsabakası ise, lig müsabakasında kendi aralarında oynadıkları müsabakaya tekrar bakılmaz. Tek devreli veya çift devreli olarak oynadıkları play-off müsabakalarına bakılır. İki (2) veya daha fazla takım arasında olan puan eşitliği, bir üst lige yükselmesi veya bir alt lige düşmesi kesinleşmiş takımlar arasında olursa bu takımlar arasında müsabaka oynatılmasına gerek yoktur. Hükmen yenilgisi olup olmadığına bakıldığında hem ligdeki hem de play-off daki hükmen yenilgiler dikkate alınır.

KATILIM KOŞULLARI

(1) 2018-2019 sezonunda Kadınlar 1. Ligi’nde yer alan takımların, 2019 Yıldız Kızlar veya Genç Kızlar kategorilerinden en az birine katılmaları zorunludur. Bu zorunluluğa uymayan kulüplere 2019 – 2020 sezonunda uygulanmak üzere (-6) puan silme cezası verilir.

(2) Kulüplerin, TFF tarafından istenen katılım belgelerini ilgili sezonun başlamasından önce www.tff.org internet sitesinden ilan edilecek son başvuru tarihine kadar Grassroots Müdürlüğü'ne ulaştırmaları zorunludur.

FUTBOLCULARIN UYGUNLUĞU

(1) Kadınlar 1.Ligi’nde 01.01.1990 ilâ 31.12.2002 tarihleri arasında doğmuş futbolcular bu ligde oynayabilirler. 31.12.1989 ve daha önce doğmuş olan en fazla 5 (beş) tane yaşı büyük kadın futbolcu müsabaka isim listesine yazılabilir veya oynatılabilir.

(2) Kadın Ligleri kapsamında yer alan kulüplerin Milli Takımlar organizasyonlarına (Milli müsabakalar, hazırlık kampları, karma organizasyonları, milli takım seçmeleri vs.) aynı yaş kategorisinde en az 3 futbolcu göndermesi durumunda ilgili kulüplerin yazılı başvurusu doğrultusunda, organizasyon tarihlerindeki Kadın Ligleri ve Genç Yıldız Kız Şampiyonaları müsabakaları ileri bir tarihe ertelenebilir.

YABANCI UYRUKLU FUTBOLCULARIN TESCİL ve VİZE İŞLEMLERİ

(1) Kadınlar 1. Ligi takımlarının yabancı futbolcu transfer, tescil ve vize işlemlerinde, bu maddede belirtilen istisnalar dışında Amatör Futbolcu Lisans ve Transfer Talimatı hükümleri uygulanır. Kadınlar 1. Ligi takımları bir sezonda Türkiye’de en fazla 5 yabancı uyruklu futbolcu tescil ettirebilirler.

(2) Yabancı uyruklu futbolcuların filiz lisans, vize ve transfer işlemleri Amatör Futbol Liglerinde Uygulanacak Esaslar’da belirtilen oturma izin süreleri dâhilinde düzenlenir.

(3) Kulüplerin kadrolarında bulundurdukları 5 yabancı uyruklu futbolcunun tamamı müsabaka isim listesine yazılabilir ve oynatılabilir.

(4) Yabancı uyruklu futbolcunun Uluslararası Transfer Sertifikası’nın (ITC) gelmesi halinde, TFF tarafından kulübe futbolcunun uygunluğuna dair yazı verilir. Kulüp bu yazıyla beraber 1 senelik oturma izni başvurusu yapabilecek olup, yabancı uyruklu futbolcu için İçişleri Bakanlığı’ndan 1 senelik oturma izni alınması durumunda TFF tarafından futbolcuya lisans verilecektir.

(5) Bakanlar Kurulu Kararı ile TC vatandaşlığına geçen yabancı uyruklu futbolcular, vatandaşlığa kabul için yapmış olduğu ilk müracaat tarihinden itibaren, ancak üç yıl sonra Türk futbolcu sıfatı ile oynayabilirler.

(6) Yabancı uyruklu futbolcuların belgeleri, kulüpleri tarafından Bölge Müdürlüğü aracılığıyla Grassroots Müdürlüğü'ne gönderilir.

(7) Diğer ülke federasyonlarına bağlı kulüplerden yapılacak yabancı uyruklu futbolcuların tescil işlemi için kulüplerin ilgili form ve taahhütnamelerini Bölge Müdürlükleri kanalı ile Grassroots Müdürlüğü'ne ulaştırmaları zorunludur.

(8) Kadınlar 1. Ligin’den düşen kulüplerin yabancı uyruklu futbolcuları bir sonraki sezon serbest kalır. Bu futbolcular muvafakatname almaksızın Kadınlar 1. Ligi kulüplerine transfer olabilirler.

(9) Kulüplerin, vize işlemleri ve yurt içi transferler de dahil olmak üzere, tescil ettirdikleri yabancı uyruklu futbolcuların ilk ikisi için futbolcu başına 5.000.-TL, üçüncü ve dördüncü futbolcular için , futbolcu başına 7.500 .-TL ve beşinci futbolcu için 10.000.-TL tutarındaki sezonluk lisans bedelini TFF'ye yatırarak banka dekontunu diğer belgelerle birlikte işlem yaptıracağı TFF Bölge Müdürlüklerine sunmaları zorunludur.

 MÜSABAKA SİSTEMİ

(1) Kadınlar 1. Ligi 10 takım arasında çift devreli lig usulünde oynanır. Sezon sonunda ligi birinci sırada bitiren takım şampiyon olur. 10. sırayı alan takım Kadınlar 2. Ligi’ne düşer.

(2) Kadınlar 1. Ligi 2019 – 2020 Sezonunda 12 takımdan oluşur.

AVRUPA ŞAMPİYONASI’NA KATILIM

Şampiyon olan kulüp, UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’ne katılmaya hak kazanır. İlgili uluslararası turnuvaya katılım için gerekli pasaport, vize, ulaşım ve konaklamaya dair sair işlemler ve organizasyon, katılım hakkı kazanan kulüp tarafından yapılır. Katılım hakkı kazanan takıma ulaşım masrafları için her bir tur başına TFF tarafından 50.000 TL destek sağlanır. Söz konusu destek kulübün hesabına yatırılır.(Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : KADINLAR, 1.LİGİ, STATÜSÜ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız