HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
30 Aralık 2018 Pazar Saat: 13:12

SAHALARIN EFSANESİ YUSUF TUNAOĞLU

Yusuf Tunaoğlu, Beşiktaş genç takımından yetişmiş ve bir sezon dışında tüm futbol hayatını Beşiktaş’ta geçirmiş, futbolu bıraktıktan sonra Beşiktaş alt yapısında antrenörlük, A takımda yardımcı antrenörlük yapmış efsane
SAHALARIN EFSANESİ YUSUF TUNAOĞLU

Yusuf Tunaoğlu, Beşiktaş genç takımından yetişmiş ve bir sezon dışında tüm futbol hayatını Beşiktaş’ta geçirmiş, futbolu bıraktıktan sonra Beşiktaş alt yapısında antrenörlük, A takımda yardımcı antrenörlük yapmış efsane futbolcularımızdandır.

Beşiktaş 1962-63 sezonunun son maçında Galatasaray’a 1-0 yenilerek şampiyonluğu kaybetmiş ve bu travma yaşanırken iki yıldız futbolcusu olan Şenol Birol ve Birol Pekel’in Fenerbahçe’ye gitmeleri, camiaya ikinci travmayı yaşatmıştır. İşte bu günlerde genç takımdan gelen Sanlı Sarıoğlu ile Yusuf Tunaoğlu A takıma alınmış ve Baba Hakkı ikisi için meşhur “Şenollar Birollar gider, Sanlılar Yusuflar gelir” sözünü söylemiştir.

Yusuf’un A takımdaki ilk sezonunda, Beşiktaş uzun süre ligi lider sürdürmüş son haftalarda şampiyonluğu kaybederek ligi 2. tamamlamıştır. Sonraki sezonu da 2. tamamlayan Beşiktaş, Yusuf’un da önemli katkılarıyla 1965-66 ve 1966-67 sezonlarında üst üste 2 kez şampiyon olmuş ve 1967’de Cumhurbaşkanlığı Kupasını kazanmıştır.

                Yusuf Tunaoğlu futbol tarihinin gelmiş geçmiş en teknik futbolcularından kabul edilir. Ben başka takımı tuttukları halde, sadece Yusuf’u seyretmek için Beşiktaş maçlarına giden insanlar tanıdım. Telefon kulübesinde çalım atar denilen tipteki futbolculardan olduğu söylenir. Diğer taraftan, belki de sinema oyuncusu olacak derecedeki yakışıklılığından dolayı, bir çok çapkınlık hikayesine adı karışmış, gece hayatı vb. sebeplerle yeteneğinin çok altında katkıda bulunmuştur. Yine muhtemelen yakışıklılığı sebebiyle 1974 yılında çekilen, Yılmaz Güney’in Arkadaş filminde rol de almıştır.

                Futbolundaki iniş çıkışlar yüzünden 1974 yılında Altay’a gitmiş ve Beşiktaş’tan ayrı tek sezonunu geçirmiştir. Sanlı Sarıalioğlu, o sezon oynanan Altay maçında, Beşiktaş’a karşı mükemmel bir futbol oynadığını anlatır.

Yusuf 1975 yılında yuvaya geri dönmüştür. Beşiktaş tarihinin en kötü sezonu olan 1975-76 sezonunun ardından 21 Ağustos 1976 tarihinde yapılan Trabzonspor maçında jübilesini yapmıştır.

Yusuf Tunaoğlu futbolu bıraktıktan sonra Beşiktaş alt yapısında antrenörlük, A takımda ise yardımcı antrenörlük yapmıştır. Futbolculuk döneminde maçlarını seyretmeme rağmen, yaşım küçük olduğundan futbolunu anlayamadığım Yusuf Tunaoğlu’nu, antrenörlük döneminde Beşiktaş A takım idmanlarında faal futbolcularla 5’e 2 oynarken seyrettim. İlerlemiş yaşına ve kilo fazlasına rağmen, faal futbolculardan daha iyi görünüyordu.

Yusuf Tunaoğlu, 22 Temmuz 2000 tarihinde aramızdan ayrıldı.(Ordu Yeni Haber)

 

 

Anahtar Kelimeler : SAHALARIN, EFSANESİ, YUSUF, TUNAOĞLU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız