HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Nisan 2020 Pazar Saat: 09:58

TBF AKADEMİ BASKETBOLSEVERLERİ BULUŞTURACAK

Yaklaşık iki buçuk yıllık detaylı bir çalışmanın sonucunda, eğitimde teknolojinin gücünü kullanarak; sporda erişilebilirliğin sınırlarını ortadan kaldıracak ve bilgiyi, basketbola gönül veren herkesle buluşturacak Türkiye Basketbo
TBF AKADEMİ BASKETBOLSEVERLERİ BULUŞTURACAK

Yaklaşık iki buçuk yıllık detaylı bir çalışmanın sonucunda, eğitimde teknolojinin gücünü kullanarak; sporda erişilebilirliğin sınırlarını ortadan kaldıracak ve bilgiyi, basketbola gönül veren herkesle buluşturacak Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Akademi hayata geçti.

                Konuya yönelik Türkiye Basketbol Federasyonu Resmi İnternet Sitesi’nde yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Yakın bir zamanda büyük bir basketbol kütüphanesine dönüşmesini beklediğimiz ve dünyanın önde gelen uzaktan eğitim platformları arasına giren TBF Akademi’nin eğitmen kadrosunda, alanında uzman akademisyenlerin yanı sıra ilgili konuların yurt içinden ve yurt dışından katılan profesyonelleri ile TBF yöneticileri yer almakta. Ayrıca; Ufuk Sarıca, Ergin Ataman, Zeljko Obradovic, Çetin Yılmaz ve Orhun Ene gibi birçok kıymetli antrenörümüzle de TBF Akademi çatısı altında buluşulabilecek.

Bu değerli proje, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun yenilikçi ve vizyoner yapısına uygun olarak, Türk basketbol kültürünün genişlemesi, oyunun her bir aktörünün rollerinin daha iyi belirlenip işlevselliğinin artırılması ve daha nitelikli spor insanlarının basketbolumuza kazandırılması amacıyla hizmete açıldı.

TBF Akademi’de kullanıcılar; 60’ın üzerinde eğitmenin 185’in üzerinde hazırlamış olduğu eğitime ve 1250’nin üzerindeki videoya ulaşma olanağı yakalayabilecek.

TBF Akademi’de iki meslek edindirme programı da olacak: Hakemlik Eğitimi ve Yöneticilik Eğitimi.

Hakemlik Eğitimi Programı

Bu programın ilk aşamasında, Türkiye’nin her yerinden katılımcılar uzaktan eğitim yöntemi ile bu adımı tamamlama hakkına sahip olacak. Önceden 81 şehre eğitmenler gönderilerek gerçekleştiren bu eğitim, yeni sistemimizle birlikte tek merkezden sunulacak. Bu süreç içerisinde tüm iletişim TBF Akademi üzerinden sağlanacak. Bu sayede federasyonumuz maddi tasarruf sağlarken eğitim standardı da korunmuş olacak.

Birinci aşamayı tamamlayan katılımcılar, ikinci kısım olan uygulama bölümünü ise federasyonumuzun organize ettiği eğitimlerle alacaklar. Bu süreçte federasyonumuz, katılım olan iller dikkate alınarak ikinci aşama eğitim için ortak buluşma şehirleri seçecek ve hakemlik eğitiminin uygulama bölümü bu illerde verilecek.

 Yönetici Eğitim Programı

Bu programda ise değerli yöneticilerimiz ve yönetici adaylarımız, ilk aşamayı yine TBF Akademi üzerinden uzaktan eğitim sistemiyle tamamlayacak.

İkinci aşamada ise akademisyenlerin ve profesyonellerin de yer aldığı, Bahçeşehir Üniversitesi’nin de iş birliğiyle, üniversite ortamında gerçekleşecek eğitimler sonrasında katılımcılar sertifika sahibi olabilecek.”

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız