HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Mayıs 2020 Pazar Saat: 11:01

2020 AVRUPA ŞAMPİYONASI SERÜVENİ

Millî takım Elemelerde Fransa, İzlanda, Arnavutluk, Moldova ve Andorra ile H grubuna düştü. 22 Mart 2019da Arnavutlukla İşkodrada karşılaşan millî takım, Şenol Güneşin ilk maçında 2-0 galip geldi.3 gün sonra Eskişehirde Moldova ile kar
2020 AVRUPA ŞAMPİYONASI SERÜVENİ

Millî takım Elemelerde Fransa, İzlanda, Arnavutluk, Moldova ve Andorra ile H grubuna düştü. 22 Mart 2019'da Arnavutluk'la İşkodra'da karşılaşan millî takım, Şenol Güneş'in ilk maçında 2-0 galip geldi.3 gün sonra Eskişehir'de Moldova ile karşılaşan millîler,4-0'lık net bir skorla rakibini mağlup etti. Böylelikle Şenol Güneş millî takımın başında çıktığı iki karşılaşmadan da galip ayrıldı, 6 gol atıp kalesinde gol görmedi.

Tarihler 8 Haziran 2019'u gösterdiğinde rakip son Dünya Şampiyonu Fransa'ydı. Milli takım güçlü rakibini 2-0 yendi. Maçtan 3 gün sonra İzlanda'yla karşılaşan  millî takım, Reykjavik havaalanında saatlerce bekletilmiş ve futbolcuların gerilmesi sağlandı ve maçı  2-1 kaybederek ilk yenilgisiyle tanıştı.

7 Eylül 2019'da Vodafone Park'ta Andorra'yı konuk eden millî takım, sahadan  1-0 galip ayrıldı. 10 Eylül'de Moldova'ya konuk olan millîler, rakibini  4-0 mağlup etti.

11 Ekim'de yine İstanbul'da bu kez Şükrü Saraçoğlunda Arnavutluk'u konuk eden Türkiye, rakibini son dakika golüyle 1-0 yendi.

7 hafta sonunda 6 galibiyet 1 mağlubiyet alan millî takım grubunda liderlik koltuğunda oturmaya devam etti. 14 Ekim günü Konya'da 2-0 mağlup ettiği son Dünya Şampiyonu Fransa'yla bu kez Saint-Denis'te karşılaştı. Rakibiyle 1-1 berabere kaldı.

 14 Kasım'da kazanması ya da berabere kalması halinde Euro 2020'ye katılmaya hak kazanacak olan millî takım, TT Stad'ında İzlanda'yı konuk etti. Rakibiyle golsüz berabere kalan milli takım, Euro 2020 finallerine katılmaya hak kazandı.17 Kasım günü Andorra'yı 2-0 mağlup ederek grubunu 2.sırada bitirdi.

Öte yandan8 30 Kasım akşamı Bükreş'te çekilen kurada da A grubunda İtalya, Galler ve İsviçre ile eşleşti.

 

Anahtar Kelimeler : 2020, AVRUPA, ŞAMPİYONASI, SERÜVENİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız