HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
28 Temmuz 2020 Salı Saat: 09:46

AVRUPA LİGİ BİLETİ ALAN TAKIMLAR

Süper Ligde 2019-2020 sezonun tamamlanmasının ardından,  UEFA Avrupa Ligi bileti alan takımlar da belli oldu. Başakşehirin şampiyonluğunu ilan ettiği Süper Lig’de  Trabzonspor sezonu 2, Beşiktaş 3, Demir Grup Sivasspor 4, Aytemiz Alanyasp
AVRUPA LİGİ BİLETİ ALAN TAKIMLAR

Süper Lig'de 2019-2020 sezonun tamamlanmasının ardından,  UEFA Avrupa Ligi bileti alan takımlar da belli oldu.

Başakşehir'in şampiyonluğunu ilan ettiği Süper Lig’de  Trabzonspor sezonu 2, Beşiktaş 3, Demir Grup Sivasspor 4, Aytemiz Alanyaspor ise 5. sırada bitirerek Avrupa kupalarında mücadele etme hakkını elde ettiler.Galatasaray ile Fenerbahçe’de Avrupa kupaları dışında kaldı.

Şampiyon MedipolBaşakşehir, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılacak. Avrupa kupalarında mücadele edecek diğer takımlar ve kupalara hangi aşamadan katılacakları ise Trabzonspor ve Aytemiz Alanyaspor'un finalde karşılaşacağı Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanacak ekip ile UEFA tarafından bir yıl men cezası alan Trabzonspor'un Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesindeki (CAS) davasının sonucuna göre kesinlik kazanacak.

Bu arada Trabzonspor'un Avrupa Kupalarından men cezası alması hem Türkiye Kupası'nda hem de ligde hesapları değiştirecek.

 Bordo mavililer, hem ligdeki konumu hem de UEFA'dan alacak oldukları men cezası nedeniyle Avrupa Ligi'ne katılamayacak.

Bilindiği gibi Avrupa Ligi'ne kupayı kazanan takım katılıyor. Kupayı kazanan takım Şampiyonlar Ligi bileti alırsa Avrupa Ligi hakkı ligi 5. bitiren takıma devrediliyor.

Ancak Trabzonspor'un UEFA'dan aldığı men cezası CAS'tan dönmezse Avrupa Ligi'ne katılacak olan takım kupa finalisti olacak.

Öte yandan Süper Lig’de 2019-2020 futbol sezonu sonunda Kayserispor, MKE Ankaragücü ve Malatyaspor 2.Lig’e düşen takımlar oldular.

Diğer taraftan Trabzonsporlu Alexander Sörloth, 24 golle 2019-2020 Süper Lig Cemil Usta Sezonu'nun gol kralı oldu. Aytemiz AlanyasporluPapissCisse 22 golle ikinci sırada yer aldı. Fraport TAV Antalyaspor'dan AdisJahovic ise 17 golle 3'üncü oldu.

Anahtar Kelimeler : AVRUPA, LİGİ, BİLETİ, ALAN, TAKIMLAR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız