HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Ekim 2020 Pazar Saat: 12:15

TÜRKİYE, TAKIM HALİNDE YARIŞACAK

Polonya’nın Gdynia kentinde 17 Ekim günü yapılacak olan Dünya Yarı Maraton Şampiyonası’nın katılım listesi World Athletics tarafından açıklandı. Türkiye, şampiyonada erkeklerde ve kadınlarda takım halinde yarışacak. Türkiye’ni
TÜRKİYE, TAKIM HALİNDE YARIŞACAK

Polonya’nın Gdynia kentinde 17 Ekim günü yapılacak olan Dünya Yarı Maraton Şampiyonası’nın katılım listesi World Athletics tarafından açıklandı. Türkiye, şampiyonada erkeklerde ve kadınlarda takım halinde yarışacak.

Türkiye’nin özellikle erkeklerde iddialı olan kadrosuyla şampiyona tarihindeki ilk kürsü için mücadele vereceği Dünya Yarı Maraton Şampiyonası, Polonya’nın Gdynia kentinde 17 Ekim Cumartesi günü yapılacak. 62 ülkeden 283 atletin yarışacağı organizasyonda Türk Milli Takımı erkeklerde beş, kadınlarda ise üç isimle mücadele verecek. Finişe gelen en iyi üç dereceye sahip atletin derece toplamıyla oluşan takımlar klasmanında, Türkiye hem erkeklerde hem de kadınlarda sıralama kovalayacak.

Doğu Afrika’nın güçlü ekipleri Kenya, Etiyopya ve Uganda’nın yanı sıra Bahreyn, Güney Afrika, Britanya gibi takımların da iddialı olduğu organizasyonda Türkiye de erkekler takımda kürsünün adayları arasında bulunuyor. Yarı maratonda 59:48 ile Türkiye rekorunu elinde tutan Kaan Kigen Özbilen’in yanı sıra, Polat Kemboi Arıkan (PB 1:00:27), Aras Kaya (PB 1:02:21), Sezgin Ataç (PB 1:03:16) ve Saffet Elkatmış (PB 1:05:22) da ay-yıldızlı formayla kürsüye çıkmak için ter dökecek.

Kadınlarda ise özellikle pistteki başarılı kariyeriyle öne çıkan Yasemin Can, yolda da Türkiye’ye madalya kazandırmaya çalışacak. Can, yarı maratonda en iyi derecesi olan 1:08:29’luk performansı 2019 İstanbul Yarı Maratonu’nda koşmuştu. Milli Takım’da ayrıca Balkan Yarı Maraton şampiyonu Fatma Demir (1:13:17) ve eski Avrupa Kupası 10,000 metre şampiyonu Esma Aydemir (1:11:49) yer alacak.

Anahtar Kelimeler : TÜRKİYE, TAKIM, HALİNDE, YARIŞACAK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız