HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Ocak 2021 Pazartesi Saat: 09:53

TFF’DEN AMATÖR ADINA SES ÇIKTI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2020-2021 Sezonu Amatör Futbol Ligleri Uygulama Esaslarını yayınlandı. TFF den konuya yönelik yapılan açıklamada, 2020-2021 sezonunda amatör futbol müsabaka, tescil ve disiplin uygulamaları, amatör lisans i
TFF’DEN AMATÖR ADINA SES ÇIKTI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2020-2021 Sezonu Amatör Futbol Ligleri Uygulama Esasları'nı yayınlandı.

TFF' den konuya yönelik yapılan açıklamada, 2020-2021 sezonunda amatör futbol müsabaka, tescil ve disiplin uygulamaları, amatör lisans işlem bedelleri, amatör liglerde yaş ile kategorilerin yer aldığı uygulama esaslarının yönetim kurulu toplantısında kabul edildiği açıklandı.

Açıklamada, amatör futbolcuların filiz lisans ile vize işlemlerinin 15 Şubat'ta başlayacağı ve 30 Haziran'a kadar devam edeceği aktarıldı.

Amatör futbolcuların transfer işlemlerinin ise 15 Şubat'ta başlayacağı, bitiş tarihinin ise daha sonra ilan edileceği belirtildi.

TFF'nin internet sitesinde yer alan "2020-2021 Sezonu Amatör Futbol Ligleri'nde Uygulanacak Esaslar" kitapçığının basıldıktan sonra tüm amatör kulüplere dağıtılacağı da duyuruldu.

Öte yandan konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapan TFF Başkan Vekili ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Ali Düşmez şunları vurguladı:

“2019-2020 Amatör Futbol Sezonu yeni tip koronavirüs (Covid- 19) salgını nedeniyle amatör futbolun en yoğun dönemleri olan Mart, Nisan, Mayıs, Haziran ve Temmuz ayları, altyapı kategorilerinin yerel organizasyonlarının sonlanıp U14, U15, U16, U17 ve U19 kategorilerinde Türkiye Şampiyonalarının yapıldığı, Büyükler kategorilerinde BAL’ın Nisan ayı başı itibariyle sonlanıp, play-off’ların başlatıldığı, aynı zamanda illerin en üst yerel ligi takımlarıyla o ili BAL’da temsil eden takımların baraj müsabakalarını oynadıkları tarihtir. Okulların tatile girdiği Haziran ayı en küçük yaş kategorilerimiz olan U11, U12 ve U13 kategorilerinin bir şenlik havasında oynatılıp sonlandırıldığı tarihler olup bu organizasyonları gerçekleştiremedik.

Mayıs ayı içinde düzenlemeyi planladığımız, 2021 yılında Türkiye’yi UEFA Regions Cup’da temsil edecek Bölge Karmasının belirleneceği, 14 Bölgenin karmalarının katılacağı organizasyonu gerçekleştiremedik. Geçen sezon U15 kategorisinde 12 ilin katılımı ile düzenlenen bu sezon U13 ve U14 kategorilerinde 30 Büyükşehir statüsündeki ilin katılımı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, TFF ve TASKK işbirliğinde gerçekleştireceğimiz organizasyonu maalesef yapamadık.

2019 Eylül ayında başlayıp, pandemi nedeniyle 2020 yılı Mart ayı ortalarında sonlanan amatör futbol organizasyonları bu altı aylık döneminde çok yol almıştır. 26 haftalık bir organizasyon olan BAL’da 22.hafta tamamlandıktan sonra erteleme olmuştur. İllerde yerel liglerimizde Süper ve 1. Amatör kümeler BAL’a paralel olarak bitme aşamasındaydı. Altyapı kategorilerinin bir kısmı bitmiş, bir kısmı devam ediyordu. Sezonun ilk 6 aylık döneminde 302 bin  lisanslı faal futbolcu, 15 bin  civarında takım ile yaklaşık 70 bin müsabaka oynattık. Kovid-19 salgını yaşanmasaydı Temmuz ayının sonuna kadar yaklaşık 110 bin  civarında müsabaka oynatılmış olacaktı.

Gençler Türkiye Şampiyonalarında yaklaşık 700 civarında takım, 15 bin  civarında futbolcu, 4-5 gün süreyle 142 tarafsız grup merkezlerinde müsabakalarını oynayacaktı. Umuyoruz ve diliyoruz dünyamız ve ülkemiz bu illetten biran önce kurtulur ve önümüzdeki yıllarda amatör futbolumuzu ve altyapımızı çok daha iyi yerlere taşırız.

Büyük bir gönüllüler ordusuyla yürüttüğümüz amatör futbol organizasyonuna katkıda bulunan Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği, TFFHGD, Türkiye Saha Komiserleri Derneği, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonları yönetimlerine, Futbol İl Temsilcilikleri, İl Tertip, İl Hakem ve İl Disiplin Kurullarına, Spor Kulüplerimizin yöneticilerine, Federasyonumuzun Merkez Hakem Kurulu, Tahkim Kurulu, Amatör Futbol Disiplin Kurulu üyelerine ve Hukuk Müşavirliğimize, Türkiye Futbol Federasyonu çalışanlarına, Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerimize, Spor Genel Müdürlüğümüze ve desteklerini bizden esirgemeyen Federasyon Başkanımız Sayın Nihat Özdemir  ve Yönetim Kurulundaki çalışma arkadaşlarıma katkıları için teşekkür eder, 2020- 2021 sezonunda amatör futbol için aynı katkıyı gönülden gösterecekleri inancı ile yeni sezonun tüm amatör futbol camiası için sağlıklı ve başarılı geçmesi dileğiyle sevgi ve saygılar sunarım”

 

Anahtar Kelimeler : TFF’DEN, AMATÖR, ADINA, SES, ÇIKTI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız