HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Kasım 2016 Çarşamba Saat: 08:12

“Çocuk Boksörler Fotoğraf Sergisi” Açıldı

Basın fotoğrafçılığı alanında uğraş veren ve çalışmalarda bulunan Abdurrahman Antakyalı’nın “Çocuk Boksörler Fotoğraf Sergisi”, Ordu Kültür Sanat Merkezi fuayesinde açıldı.
“Çocuk Boksörler Fotoğraf Sergisi” Açıldı

Basın fotoğrafçılığı alanında uğraş veren ve çalışmalarda bulunan Abdurrahman Antakyalı’nın “Çocuk Boksörler Fotoğraf Sergisi”, Ordu Kültür Sanat Merkezi fuayesinde açıldı.

“Çocuk Boksörler Fotoğraf Sergisi”nin açılışına, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Şaban Karataş, Basın Fotoğrafçısı Abdurrahman Antakyalı ve sanatseverler katıldı.

Davetlilerle birlikte serginin açılış kurdelesini kesen Vali İrfan Balkanlıoğlu, sergide yer alan fotoğrafları tek tek inceleyerek, fotoğraflarla ilgili serginin sahibi Abdurrahman Antakyalı’dan bilgi aldı.

Sergi ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Anlamlı bir Fotoğraf sergisindeyiz. Fotoğraf sergisi bizzat kendisi anlamlı zaten. Ama içeriği itibariyle çok büyük anlam taşıyor. Sokakta yaşayan, her türlü tehlike ve tehdide açık, aile korumasından uzak çocuklar var bu fotoğraf karelerinde. Bu çocuklar sonuçta bizim çocuklarımız öyle ya da böyle büyüyorlar. Çoğu zaman eğitilemiyor. Bir çok sorunlarla hem kendileri, hem aileleri, hem de toplum yüzleşmek zorunda kalıyor. Çok güzel bir proje uygulanmış tebrik ediyorum.

Ankara’da sokakta yaşayan, yetersiz beslenen, çok sağlıksız koşullarda mahallelerde barınan ailelerin çocuklarını alarak boks sporunu sevdirmişler. Çocuk boksörlerin küçük yaştan itibaren gelişim evrelerini fotoğraflamışlar.

Bu çocuklar her türlü sorundan arındıkları gibi topluma ve ailelerine faydalı birer birey olmuşlar. Türkiye şampiyonu olmuşlar, dünya şampiyonlukları var. Derecelere girmişler. Her biri Türkiye’yi temsil edecek kadar belli bir yere gelmişler.

Demek ki spor gençleri sosyalleştiriyor, paylaşımı öğretiyor, kötü alışkanlıklarından uzak tutuyor. Bunun somut bir göstergesi de bu sergidir. Sergiyi açan Basın Fotoğrafçısı Abdurrahman Antakyalı’ya ve serginin ilimizde açılmasını sağlayan Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürümüz Mustafa Genç’e teşekkür ediyorum” dedi.

“Çocuk Boksörler Fotoğraf Sergisi”ni Türkiye’nin değişik illerinde açıldığını ifade eden Abdurrahman Antakyalı, “Bu anlamlı sergiyi Ordu’da açmaktan dolayı çok mutluyum. Sergimiz, sokak çocuklarının spor sayesinde topluma kazandırılmasını anlatan bir sergidir. Tüm Ordulu sporseverleri ve sanatseverleri sergimizi görmeye davet ediyorum” diye konuştu.

Açılış kurdelesinin kesimi ve yapılan konuşmaların ardından Abdurrahman Antakyalı, Kültür Sanat Merkezinin salonunda öğrencilere yönelik bir sunum gerçekleştirdi. (Ordu Yeni Haber)


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız