HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Nisan 2021 Salı Saat: 10:06

KAYRA SAYİT AVRUPA ŞAMPİYONU

Büyükler Avrupa Şampiyonası’nın son gününde kadınlar +78 kiloda Kayra Sayit altın madalyayla, erkekler 90 kiloda Mihael Zgank beşincilikle organizasyonun kapanışını yaptılar. Türkiye 2 altın madalya ile şampiyonayı ikinci sırada tama
KAYRA SAYİT AVRUPA ŞAMPİYONU

Büyükler Avrupa Şampiyonası’nın son gününde kadınlar +78 kiloda Kayra Sayit altın madalyayla, erkekler 90 kiloda Mihael Zgank beşincilikle organizasyonun kapanışını yaptılar. Türkiye 2 altın madalya ile şampiyonayı ikinci sırada tamamladı.

Portekiz’in başkenti Lizbon’da, Tokyo Yaz Olimpiyat Oyunları’na puan ve kota kazandıran müsabakaların son gününde kadınlar +78 kioda Kayra Sayit altın madalya ile Avrupa Şampiyonu olurken, erkekler 90 kiloda Mihael Zgank beşincilikle kapanışı yapan judocularımız oldu. Türkiye, şampiyonayı iki altın madalya ile ikinci sırada noktaladı.

Son gün tatamiye çıkan judokalarımızdan kadınlar +78 kiloda Kayra Sayit, ilk turda maç yapmadı. İkinci turda Rus Anzhela Gazparian’ı çeyrek finalde Fransız Anne Fatoumata M’Bairo’yu, yarı finalde Belaruslu Maryna Slutskaya’yı ipponla yenerek finalist oldu. Kayra, altın madalya için Fransız Lea Fontaine’yi ipponla yenerek şampiyon olarak birinmncilik kürsüsüne çıktı.

Erkekler 90 kiloda Mihael Zgank, ilk turu bay geçti. İkinci turda Polonyalı Sebastian Oldak’ı altın skorda, üçüncü maçta Slovak Peter Zilka’yı, çeyrek finalde Hollandalı Jesper Smink’i ipponla (3 shido) yendi. Judocumuz yarı finalde Gürcü Lasha Bekauri’ye yenildi. Bronz madalya maçında Macar Krisztian Toth’a altın skorda yenildi ve beşinciliği elde etti.

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanı  Muharrem Kasapoğlu,ayni zamanda Ordu Büyük Şehir Belediyesi’nin de sporcusu olan ve Avrupa Judo Şampiyonası'nda kadınlar +78 kilo finalinde altın madalya kazanan judocumuz Kayra Sayit için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Kasapoğlu mesajında şunları ifade ettİ:

“Portekiz'in başkenti Lizbon'da düzenlenen Avrupa Judo Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak şampiyon olan Kayra Sayit'i kutluyorum. Milli sporcumuz, uluslararası arenada gösterdiği başarılı performansıyla ülkemize büyük bir gurur yaşattı. Sporcumuzun ülkemiz adına daha nice başarılara imza atacağına yürekten inanıyorum. Bu önemli başarıda emeği geçenlere ülkem ve şahsım adına şükranlarımı sunuyorum.”

 

 

Anahtar Kelimeler : KAYRA, SAYİT, AVRUPA, ŞAMPİYONU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız