HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Haziran 2021 Pazartesi Saat: 09:12

BAL’DA COVİD-19 SALGINI ÖNLEMİ

TFF,  2020-2021sezonun da Bölgesel Amatör Lig Müsabakalarında Covid-19 salgını nedeniyle uygulanacak esaslar belirlendi.                 BAL Ligi’nde seyirci, maske, ateş ölçümü  ve medya uygulaması şöyle gerçekleşecek:
BAL’DA COVİD-19 SALGINI ÖNLEMİ

TFF,  2020-2021sezonun da Bölgesel Amatör Lig Müsabakalarında Covid-19 salgını nedeniyle uygulanacak esaslar belirlendi.

                BAL Ligi’nde seyirci, maske, ateş ölçümü  ve medya uygulaması şöyle gerçekleşecek:

SEYİRCİ UYGULAMASI

1. TFF Yönetim Kurulu tarafından aksine bir karar alınmadığı sürece, Bölgesel Amatör Lig

2020 – 2021 Sezonu müsabakaları seyircisiz olarak oynanır.

MASKE TAKILMASI

1. Stadyuma girişlerde maske takılması zorunludur. Maskesi olmayan kişiler stadyuma giriş

yapamaz. Stadyumda bulunan tüm kişilerin sürekli olarak maske takmaları zorunludur. Oyundan çıkan futbolcular da maske takmak zorundadır.

2. Müsabaka esnasında; saha içerisinde bulunan futbolcu ve hakemler ile yedek kulübesinde

bulunan sadece teknik sorumluların maske takma zorunluluğu yoktur.

ATEŞ ÖLÇÜMÜ

1. Stadyuma girecek diğer tüm kişilerin müsabaka günü ev sahibi kulüp tarafından belirlenecek sağlık görevlileri aracılığı ile TFF sağlık görevlisi nezaretinde ateş ölçümü yapılır. Ateşi 37,8 derece ve üzerinde olanlar stadyuma alınmaz.

2. Takım kafilesinde bulunan tüm kişilerin stadyuma girişlerinde, ev sahibi kulüpler

tarafından belirlenecek sağlık görevlileri aracılığı ve TFF Sağlık Tedbirleri Kontrolörünün

nezaretinde ateş ölçümü yapılır. Ateşi 37,8 derece ve üzerinde olanlar stadyuma alınmaz.

SOSYAL MESAFE UYGULAMALARI

1. Stadyuma, protokol tribününe veya herhangi bir stadyum dahili mekana girişte ve çıkışta

ön ve arkadaki kişiler ile aralarında en az 1,5 (bir buçuk) metre mesafe bırakılarak giriş ve çıkış yapılması zorunludur.

2. Stadyum tribünlerinde oturacak tüm kişiler aralarında 2 koltuk boşluk bırakılacak şekilde

ve arka sıradaki oturma düzeni arada bir sıra boş bırakılmak suretiyle ön sıraya göre çaprazlama olarak oturmalıdır. Protokol tribününün kapasitesinin yeterli olmaması halinde yan taraftaki tribünler protokol tribünü olarak kullanılabilir.

3. Kullanıma açık olacak olan birden fazla pisuar ve lavabo olan tuvaletlerde; pisuarlar ve lavabolar arasında birer boşluk bırakılması ve boş bırakılan pisuarlar ve lavaboların kullanıma kapatılması zorunludur.

4. Takım araçları ve hakem araçları stadyuma en az 5 dakika zaman farkı ile giriş yapmalı

(Hakemler; -90, Ev sahibi takım; -85, misafir takım; - 80) ve aynı zaman farkı ile stadyumu terk etmelidir. Takım otobüsleri, takım malzeme araçları, hakem araçlarının birbirlerine uzak mesafede park etmeleri gerekmektedir.

5. Müsabaka esnasında Teknik Alanda, yedek kulübesinde bulunması gereken kişiler, (Hakemler, Denetçi, Müsabaka Güvenlik Amiri, Stadyum Müdürü/Sorumlusu) dışında kimse bulunamaz. Soyunma odası koridorlarına sahada ve Teknik Alanda bulunabilecek kişiler haricinde kişilerin giriş çıkışları yasaktır.

6. Yedek Kulübelerinde kişilerin aralarında 2’şer koltuk boş bırakılarak oturulması zorunludur. Yedek kulübesinde bulunma hakkı bulunan diğer kişiler aralarında en az 1 (bir) metre mesafe bırakılarak, yedek kulübesi ile aynı hizada olacak şekilde oturacaktır.

7. Müsabaka isim listesinde yer almayan en fazla 5 futbolcu, yedek kulübesinin arkasındaki

tribünlerde aralarında 2 koltuk boşluk bırakılacak şekilde ve arka sıradaki oturma düzeni ile arada bir sıra boş bırakılmak suretiyle ön sıraya göre çaprazlama olarak oturmalıdır.

8. Müsabaka öncesi, devre arası ve müsabaka sonunda ev sahibi takım, misafir takım ve hakemler ayrı ayrı zaman diliminde sahaya çıkacak ve sahadan ayrılacaktır. Sahaya giriş ve çıkışlar 4. Hakemin kontrolünde yapılır. Müsabaka öncesi hakemler tarafından yapılan teçhizat kontrolü, seremoniden önce saha içerisinde yapılır ve oyuncuların birbirleri ve hakem ile arasındaki mesafenin en az 1,5 (bir buçuk) metre olmasına dikkat edilir. Protokol tribünü selamlanır ve tokalaşma yapılmayarak para atışına geçilir. Takımların ayrı ayrı ve birlikte takım fotoğrafı çekilmez.

MEDYA

1. Medya mensupları stadyuma en erken maçtan 30 dakika önce giriş yapabilirler.

2. Müsabakaya akredite olan en fazla 8 (sekiz) medya mensubu sadece Basın Tribünü

alanlarını kullanabilir.

3. Müsabaka öncesi, sırası ve sonrasında sahada Foto Muhabiri dışında medya mensubu bulunamaz. Saha içinde görev yapan foto muhabirleri (En fazla 4 kişi) ev sahibi kulübün sorumluluğu ve gözetiminde sadece kale arkasında 4 korner direği ile kale direkleri arasında en az 1,5(bir buçuk) metre aralıklarla konumlanacak şekilde görev yapacaklardır. Foto muhabirleri tüm süreçte oyunculara 4 metreden daha fazla yaklaşmamalıdırlar. Gerekli kontrol müsabaka boyunca müsabakada görevli olan TFF BAL Denetçileri tarafından sağlanır.”

 

Anahtar Kelimeler : BAL’DA, COVİD-19, SALGINI, ÖNLEMİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız