HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Eylül 2021 Perşembe Saat: 10:00

SALONA KAPASİTESİNİN YARISI KADAR SEYİRCİ

2021-2022 sezonun da oynanacak basketbol müsabakalarına, Covid-19 tedbirleri nedeniyle, salon kapasitesinin yüzde 50’si kadar seyirci alınacak.                 Basketbol Federasyonu Resmi İnternet Sitesi’nde yayınlanan müsabakal
SALONA KAPASİTESİNİN YARISI KADAR SEYİRCİ

2021-2022 sezonun da oynanacak basketbol müsabakalarına, Covid-19 tedbirleri nedeniyle, salon kapasitesinin yüzde 50’si kadar seyirci alınacak.

                Basketbol Federasyonu Resmi İnternet Sitesi’nde yayınlanan müsabakalara seyirci alınmasına yönelik kural ve uygulamalar şöyle gerçekleşecek:

“Yönetim Kurulumuz tarafından 2021-2022 sezonuna basketbol müsabakalarının olumlu yönde vazgeçilmez unsuru olan seyirci alınarak başlanması konusunda prensip kararı alınmıştır. İlkaşamada ev sahibi takımlar müsabakalarına salon kapasitesinin en fazla %50’si kadar seyirci alabileceklerdir. Salgının seyrine bağlı olarak resmi makamların alacağı kararlar paralelinde buoran artırılabilir, azaltılabilir veya iptal edilebilir. Müsabakalara seyirci alınmasına yönelik belirlenmiş kuralların yerine getirilmesi ve bu konuda salgın ile mücadelede zafiyete düşülmesine neden olabilecek aksaklıkların önlenmesine yönelik tüm tedbir, uygulama ve denetim sorumluluğu ev sahibi kulübe aittir.

Müsabakalara sadece ev sahibi takımın seyircileri alınacak misafir takımın seyircilerinin salona girişlerine izin verilmeyecektir. Misafir kulübün Lig Direktörlükleri tarafından akredite edilmiş yöneticilerine ilave olarak en fazla yirmi (20) kişiden oluşan yönetici ve mensuplarının liste ile tesise girişine izin verilecektir. Bu kişilerin tesise girişi 2020-2021 sezonu için uygulanan prosedür dahilinde yapılacaktır.

Müsabakaları izlemek üzere;

-Aşı takvimini tamamlamış kişiler son aşı tarihini takip eden 14. günden itibaren 180 gün süre ile seyirci olarak salona alınacaktır.

-Covid-19 geçirmiş ve izolasyon süreçlerini tamamlamış kişiler 180 gün süre ile seyirci olarak salona alınacaktır.

-12 yaşını tamamlamış ve henüz Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği aşı yaş grubuna dahil olmamış kişiler, müsabakalardan en fazla 48 saat önce PCR testi yaptırması ve test sonucu negatif olması şartıyla salona alınacaktır.

Saha kenarından müsabakaları izleyecek kişiler de dahil olmak üzere yukarıda belirtilen şartlara uymayan kişilere bilet satışı yapılmayacaktır. Seyircilerin salona girişlerinde bilet kontrolü ile birlikte aşı kartı ve hes kodu kontrolü de yapılacaktır.

Tribün ve saha kenarında müsabakayı izleyecek seyircilerin tamamı kullanım amacına uygun

şekilde maske takmak zorundadır. Müsabakalara seyirci alınması ve bilet satışı ile ilgili esaslar aşağıdaki gibidir.

a) Müsabakaları izlemek için gereken prosedürlere uymayan kişilere bilet satışı yapılmayacaktır.

b) Belirlenen kapasite oranında bilet satışı yapılmalıdır.

c) Ev sahibi kulüpler seyircilerin oturacakları yerleri mesafe kurallarına göre düzenleyeceklerdir. Bilette yer alan oturma yerleri her 4 m2 ye bir kişi olacak şekilde ve damalı oturma sisteminde1

planlanacaktır. Seyircilerin salon içi hareketleri TBF Temsilcileri tarafından takip edilecektir. Salondaki tüm koltukların numaralı olması ve yönlendirme ve/veya ilave yer gösterici personelle seyircilerin yerlerine oturmaları sağlanmalıdır.

d) Saha içi koltuklarda birer boşluk kalacak şekilde seyirci oturması sağlanacak, iki veya daha fazla sıra koltuk bulunan tesislerde dama düzeni uygulanacaktır. Düzenin aksaksız uygulanması için ev sahibi kulüp gereken tedbirleri almakla yükümlü ve sorumludur.

e) Seyircilerin genel sağlık tedbirlerine uyularak salona alınması gereklidir. Ev sahibi kulüpler seyircilerin salona girişlerinde uygun mesafenin sağlanması için zemin markalaması, düzenli giriş akışı için bariyerlerle koridorların oluşturulması, yeterli sayıda kapının açılması konusunda gerekli düzeni sağlayacak ve kapılarda birikmenin önlemini alacaktır. Ayrıca seyircilerin salona girişlerinde HES kontrolü de yapılacaktır. Sadece belirlenen koşullara haiz kişilerin salona alınmasına yönelik kontroller ve HES kontrolünün amacına uygun olarak yapılmasından ev sahibi kulüp yükümlü ve sorumludur.

f) Bu protokolde yer alan koşulları sağlamayan kişilerin salona alınmasına izin verilmeyeceğinden salona alınmayacak kişinin ve tercihine bağlı olarak yanındaki kişilerin bilet bedeli iade edilmesi sağlanacaktır. Bu durum bilet üzerinde satış sözleşmesinde açıkça yer almalıdır.

g) Mümkün olan tüm müsabakalarda e-bilet satışı yapılmalıdır. Biletler akıllı cep telefonları veya el okuyucuları ile kontrol edilmelidir. Sabit bilet okuyucuların kullanılması halinde 1 Bir koltuğun sağının, solunun, arkasının ve önünün boş olması, bu cihazların elle dokunulan yerleri her geçiş sonrası sabit görevlendirilmiş bir temizlik görevlisi tarafından dezenfekte edilmelidir.

h) Mecbur kalınan durumlarda kâğıt bilet satılması halinde;

-Gişelerin önlerinde uygun mesafe ile sıraya girmelerine yardımcı olacak yer markalaması yapılmalıdır.

-Gişe pencerelerinde kişilerin doğrudan görüşme yapmasını önleyici cam veya şeffaf paneller olmalıdır.

-Satış yapan kişiler satışa başlamadan evvel eldiven takmalı ve özellikle yoğun satışlarda eldivenlerini sıkça değiştirmelidir.

-Girişte kontrol için bilet kontrolü yapan kişiye bilet elden verilmemeli bunun yerine seyirci biletini makul bir mesafeden gösterdikten ve geçerli olduğu anlaşıldıktan sonra kendisi tarafından uygun yeri yırtılarak kutuya atılmalıdır.

i) Büfe, tuvalet gibi ortak alanlarda sosyal mesafe ve temizlik konularıyla ilgili bilgilendirme afişleri, yer belirticiler ve yön göstericiler hazır bulundurulmalıdır. Bütün ortak alanlarda el dezenfektanı bulundurulmalıdır.

j) Büfelerde sıra bekleme işaretleri ve temassız ödeme seçenekleri bulundurmalıdır. Su, lazım görülürse soğuk sandviç gibi temel ihtiyaca yönelik ürünler dışında ürünlerin satışı tavsiye edilmemektedir. Bununla birlikte müsabaka günlerinde büfe kullanımı ve kapasitesiyle ilgili karar ev sahibi kulübe ait olacaktır.

k) Tuvaletlerde pisuarlar bir kişilik aralık kalacak şekilde kullanıma kapatılmalıdır. Kabin tuvaletlerde oturma kağıdı, tuvalet kağıdı, lavabolarda kağıt havlu, sabun gibi kişisel hijyen malzemeleri her zaman yeterli miktarda ve hazır bulundurulmalıdır. Bu malzemelerden mümkün olanların ortak temasın önüne geçecek şekilde fotoselli makinalar vasıtasıyla sağlanması önerilmektedir.

l) Tuvalet ve büfelerinin seyircilerin kullanım düzeni için ilgili lig talimatları geçerlidir. Ev sahibi kulüpler tuvaletler ve genel kullanım alanları için resmi makamlar tarafından belirlenmiş hijyen şartlarını yerine getirmek, büfelerden yapılacak satışlar için işletmecilerinin kurallara riayet etmesini sağlamak zorundadır. Müsabaka sürecinde mümkünse salon dışında 2 tane ambulans bulundurulması, bu ambulansların müsabakadan yarım saat önce salon dışında hazır olması tavsiye edilir. Seyirci girişlerinde kapılara optik cihaz bulundurulması da dahil olmak üzere ateş ölçüm kontrolü yapılması kulübün tercihine bırakılmıştır.”

Anahtar Kelimeler : SALONA, KAPASİTESİNİN, YARISI, KADAR, SEYİRCİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız