HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Ekim 2022 Salı Saat: 11:06

GENÇ: ”AMATÖRLÜK HER SPOR DALININ İLK ADIMIDIR”

Türkiye’de her yıl Ekim ayında Amatör Spor Haftası, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor.  Ordu Gençlik ve Spo
GENÇ: ”AMATÖRLÜK HER SPOR DALININ İLK ADIMIDIR”

Türkiye’de her yıl Ekim ayında Amatör Spor Haftası, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor.

 Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Amatör Spor Kulüpleri Haftası için yazılı bir açıklama yaptı.

Amatörlüğün her spor dalının ilk adımı olduğunu belirten İl Müdürü Genç, konuya yönelik yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Her spor dalında işe amatörlükle başlanır. Amatör ruh ile sporun herhangi bir dalıyla tanışan gençler kendilerini yetenekleriyle birlikte geliştirerek profesyonelleştirebilirler. Ama profesyonelliğin temeli amatörlüktür. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu her yıl ekim ayı içinde amatör spor haftasını kutluyor. Her yaştan insanın spor yapması için düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen ‘Amatör Spor Haftası’ bu yıl 3-9 Ekim tarihlerinde kutlanacak. Amatör Spor Haftası’nda düzenlenecek olan faaliyetlerle farkındalık oluşturularak, halkın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanması, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerin, bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcuların halka tanıtılması sağlanacak. Biz de Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak büyük bir aileyiz. Bu vesile ile amatör spora emek veren herkese bir kez daha teşekkür ederek tüm camianın amatör spor haftasını kutluyorum. Desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Valimiz Sayın Tuncay Sonel’e teşekkür ederiz.”

Anahtar Kelimeler : GENÇ:, ”AMATÖRLÜK, HER, SPOR, DALININ, İLK, ADIMIDIR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız