HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Şubat 2018 Pazartesi Saat: 09:08

BASINA VE KAMUOYUNA UYARI!

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden;
BASINA VE KAMUOYUNA UYARI!

Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü,son zamanlarda basında spor yarışmaları ve sporcuların başarıları İle ilgili eksik ve yanlış bilgilendirilmiş haberler çıkmaktadır. Bu haberlerle kamuoyu yanlış bilgilendirilmekte olup başarılı sporcular ikinci plana itilmektedir. Hatta bir çok sporcu, antrenör ve kulüp sanal olarak yazdırdıkları haberleri dayanak gösterip, belediyelerden, esnafdan yardım toplamaktadır. Çoğu zamanda spora destek olunmadığı yönünde şikayetlerde bulunmaktadır.

“Sayın Basın Mensuplarından spor haberleri ile ilgili gelen bilgileri daha detaylı araştırılmasını talep ederiz.
                Çünkü yapılan haberlerde ;
                1- Resmi Spor Federasyonu olmayıp, kendilerini Federasyonmuş gibi gösteren aslında sadece dernek statüsü olan oluşumların kamuoyunu yanılttıkları.
 ( Federasyonların tam listesine Gençlik ve Spor Bakanlığı internet sitesinden ulaşılabilir.)
                2- Turnuvalarda yapılan dereceler Avrupa, Dünya Şampiyonalarında yapılmış gibi lanse edilmektedir.
                Özellikle bir çok federasyon, sporcuların maç deneyimini artırmak ve federasyona gelir getirmesi için her sporcuya açık katılım ve konaklama ücretlerini ödemeleri karşılığında uluslararası turnuva düzenlemektedir.
                Bu turnuvalara katılan sporcuların büyük kısmının ne İl birinciliği nede Türkiye Şampiyonalarında derecesi olmadığı halde bu ve buna benzer turnuvalara maddi yükümlülüklerini kendileri çekerek  katılmakta olup, aslında yağ rakipsiz birinci olmakta veyahut katılımın az olması nedeni ile ikinci veya üçüncü olmaktalar. Fakat basını yanlış bilgilendirerek Balkan, Avrupa ve hatta Dünya Şampiyonasında derece yaptıkları yönünde haberler yaptırmaktadırlar.
 Özellikle rakipsiz birinci olan sporcular müsabakadan ve madalya töreninden fotoğraf göstermemesi, yine bir çok madalya töreninde dereceye giren sporcuların tamamının Türk olması dikkat edilmesi gereken hususlar olarak görmekteyiz.
                Ayrıca Federasyon ve İl Müdürlüğümüzden müsabakalarla ilgili bilgi paylaşımı istenirse rahatlıkla resmi sonuçlara ulaşabilirsiniz.
                3- İl Müdürlüğümüz antrenörleri tarafından İl Müdürlüğümüz spor salonlarında çalıştırılan İl Müdürlüğümüz maddi imkanları İle yarışmalara gönderilen sporcular derece yaptıkları durumlarda bazı kulüplerin sporculara derece kazandırdığına dair haberler yaptıklarını görmekteyiz. Hatta çoğu zaman bu kulüplerin sporculardan yarışmalara katılmak için, lisans çıkarmak için para topladığı İle ilgili çokça şikayet almaktayız.

                Sayın basın mensuplarından Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için sportif faaliyetler konusunda gelen bilgilerin ilgili federasyon veya İl Müdürlüğünden tetkik ettirilmesi hususunu bilgilerinize sunarız.

                Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü” (Ordu Yeni Haber)

Anahtar Kelimeler : BASINA, VE, KAMUOYUNA, UYARI!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız