HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Şubat 2018 Salı Saat: 09:19

Şampiyon Satrançcıdan İl Müdürü Mustafa Genç’e Ziyaret

Türkiye Satranç federasyonu 2018 yılı faaliyet programında yer alan, 20 - 26 Ocak 2018 tarihlerinde Antalya’da yapılan 14 yaş Türkiye Satranç Şampiyonasında Ordu’ yu başarı ile temsil edip 14 yaş grubunda Türkiye Şampiyonu ola
Şampiyon Satrançcıdan İl Müdürü Mustafa Genç’e Ziyaret

Türkiye Satranç federasyonu 2018 yılı faaliyet programında yer alan, 20 - 26 Ocak 2018 tarihlerinde Antalya’da yapılan 14 yaş Türkiye Satranç Şampiyonasında Ordu’ yu başarı ile temsil edip 14 yaş grubunda Türkiye Şampiyonu olan Enes Tanrıverdi, Ordu   Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa GENÇ’ i makamında ziyaret etti.

                 İl Müdürü Mustafa Genç kabulde “ Şampiyon satranççımız Enes Tanrıverdi’yi ağırlamaktan son derce memnunum. Sporcumuz 2017 yılında 13 yaş Okullar Dünya Şampiyonasında altın madalya kazanarak ülkemizi gururlandırmıştı. Sporcumuzdan aynı başarıyı bu yıl Yunanistan’da yapılacak dünya şampiyonasında da bekliyoruz. Her şampiyonadan sporcularımızın başarı ile dönmesi Ordu’da spor adına bir şeylerin değiştiğinin göstergesidir.  

Alt yapıdan yetişen sporcu sayısını artırmak bu başarıların en önemli nedenlerinden biridir.  Özellikle satranca il müdürlüğü olarak büyük önem veriyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteği ile 200 kişinin aynı anda satranç oynayabileceği, sabit, sadece satranca ait bir salon oluşturduk. 2017 yılında ilimizde düzenlediğimiz 9 satranç turnuvasına toplamda 1800 kişi katıldı. 2017 yılında satranç faaliyetlerine 50.000 tl İl Müdürlüğümüz tarafından destek sağlandı. Bu destekler 2018 yılında artarak devam edecektir.” dedi.

                İl Müdürü Genç ile şampiyon satranççı Tanrıverdi daha sonra 2017 yılının rövanşı olarak satranç oynadılar. Karşılaşmadan Enes Tanrıverdi galip ayrılarak iki yıl üst üste İl Müdürü Mustafa Genç’e karşı galibiyet serisini korudu. İl Müdürü Genç, kabulde ayrıca desteklerinden dolayı Enes Tanrıverdi’nin Eğitim gördüğü Özel Altaş Kolejine ve okul Müdiresi Ferahnaz Kalyoncu’ya ve kulübü Ordu Büyükşehir Belediyesi spor kulübüne teşekkür etti. 

                Şampiyon satranççı Enes Tanrıverdi ise “şampiyon olduğu için çok mutlu olduğunu kendisini destekleyen başta anne ve babasına, kulübü Büyükşehir Belediyesi spor kulübüne, okulu Özel Altaş Kolejine teşekkür etti. Amacım eylül ayında yapılacak olan dünya şampiyonasında şampiyon olmak” dedi.

                İl Müdürü Mustafa GENÇ kabulde, Enes Tanrıverdi’ye başarılar dileyerek Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız