HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
3 Mayıs 2016 Salı Saat: 10:17

“2B’DE RAYİÇ BEDELLER YÜKSEK”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Maliye Bakanına 2/B Arazileri ile ilgili soru önergesi verdi.
“2B’DE RAYİÇ BEDELLER YÜKSEK”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Maliye Bakanına 2/B Arazileri ile ilgili soru önergesi verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, Maliye Bakanına rayiç bedelleri sordu.

Torun, TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde “Kamuoyunda 2/B arazisi olarak bilinen araziler yıllarca vatandaşlarımızın kullanımında olmuştur. Arazilerini ekip biçmişler, yoğun emek ve çaba harcamışlar ülkemiz ekonomisine ve tarımına katkıda bulunmuşlardır. Bu araziler doğal olarak en çok onların hakkıdır. Bu arazilerin rayiç bedellerinin halkımızın gelir durumlarının gözetilerek belirlenmesi gerekir. Çiftçilerimizin, fındık üreticilerimizin,  bu alanlarda tarımla uğraşan insanların hem bulundukları yerde istihdam edilmesi, hem köyden kente göçün önlenmesi anlamında da büyük önem taşımaktadır” dedi.

 

Ordu’da 2/B arazileriyle ilgili çalışmaların sonucunda ortaya çıkan rayiç bedellerin vatandaşı sıkıntıya soktuğunu, diğer illerdeki m2 birim fiyatlarından daha yüksek belirlenen rayiç bedeller konusunda çok sayıda şikayet geldiğini belirten Torun, Maliye Bakanının yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde şu sorularına cevap istedi.

 

  1. Ordu ili genelinde 2/B arazileri kapsamında  rayiç bedeli belirlenmeyen arazi var mıdır? Eğer varsa çalışmalar ne zaman tamamlanacaktır?
  2. Ordu ili genelinde şimdiye kadar 2/B kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda belirlenen rayiç bedelin toplamı ne kadardır?
  3. Ordu ili ve ilçelerindeki 2B arazilerinin m2 birim değer cetveli Manisa, Adana, Düzce, Samsun hatta Giresun gibi birçok ilden yüksek çıktığı gelen bilgiler arasındadır. Ordu merkezde ve ilçeler genelinde belirlenen rayiç bedel rakamları ne kadardır?
  4. Bu arazilerin; mahallinde parsel bazında fiili tespitleri, imar durumları, alt yapı yatırımlarından yararlanıp yararlanmadığı, jeolojik yapısı, eğimi, toprağın verimliliği, tarımsal faaliyetten elde edilen yıllık gelir ve konumu ile ilgili araştırmalar yapılmış mıdır?
  5. Rayiç bedel tespiti kontrol çalışmalarında taşınmazın bulunduğu bölgenin şartlarını bilen kişilerden görüş sorulmuş mudur? (Haber Merkezi)

 

 

 

Anahtar Kelimeler : “2B’DE, RAYİÇ, BEDELLER, YÜKSEK”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız