HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Mayıs 2016 Cuma Saat: 09:09

“SİYASİ PARTİLERİN BİR ÖZELLİĞİ OLMALI”

ÖZEL HABER: Altınordu Belediyesi Başkanı Engin Tekintaş, siyasette üslup ve nezaketin önemine dikkat çekti. Büyükşehir Belediyesinin, Ünyeli şehidin evinin yapımını üstlenmesinin ardından geçen sürede muhalefetin olumsuz ve gerçeği
“SİYASİ PARTİLERİN BİR ÖZELLİĞİ OLMALI”

ÖZEL HABER:

Altınordu Belediyesi Başkanı Engin Tekintaş, siyasette üslup ve nezaketin önemine dikkat çekti. Büyükşehir Belediyesinin, Ünyeli şehidin evinin yapımını üstlenmesinin ardından geçen sürede muhalefetin olumsuz ve gerçeği yansıtmayan açıklamalarının siyasi partilerin özelliğine yakışmadığını söyledi.

Başkan Tekintaş gazetemize özel yaptığı açıklamada; “Bir defa siyasi partilerin bir özelliği olmalı. O da şudur, incelemeden, araştırmadan resmi beyanda bulunmamak gerekir. Şahsi görüşünüzü beyan edebilirsiniz. Bunu kamuoyuna yansıtabilirsiniz ama bu kurumsal bir yapının temsili ile ilgili ise ona dikkat etmek lazım” dedi.

“ÇOK ÖZEL BİR ŞEHİRDE YAŞIYORUZ”

Çok özel bir şehirde yaşadığımızın altını çizen Başkan Tekintaş açıklamasına şöyle devam etti; “Ordu denildiği zaman ilk akla gelen siyasetin nezaketi, siyasetin üslup nezaketi olduğu gibi, birbirini takdir etme nezaketi de vardır.  Çok özel bir şehirde yaşıyoruz. Bununda böyle devam etmesini diliyorum. Üslubun sertleştiği, daha doğrusu yapılanlar, mevcutlar göz önündeyken buna rağmen olumsuz bir eleştirinin sırf siyaseten gündeme getirilmesini asla kabul etmiyorum.

“SİYASİ PARTİLERİN BİR ÖZELLİĞİ OLMALI”

Tabi yaşanan bir olay var. Büyükşehir Belediyemizin bir şehidimiz için yapmış olduğu bir çalışmayı ve söz verildiği içinde hızlandırılıp bitirilmesi arzu edilen, bunun için çok hazırlıklı iken, sadece zaman problemi yaşandığı için ve hava şartlarının düzelmesi için beklenen bir tabloda, hızla çalışma yükselirken, böyle bir üslubun ortaya çıkarılmasını doğru bulmuyorum.

Bir defa siyasi partilerin bir özelliği olmalı. O da şudur, incelemeden, araştırmadan resmi beyanda bulunmamak gerekir. Şahsi görüşünüzü beyan edebilirsiniz. Bunu kamuoyuna yansıtabilirsiniz ama bu kurumsal bir yapının temsili ile ilgili ise ona dikkat etmek lazım. Son derece önemli, dolayısıyla bu uygun olmayan tavrın bundan sonra inşallah sürmemesini diliyorum” diye konuştu.

“ÜSLUP ŞEHİR VE SİYASET NEZAKETİNE GÖRE KULLANILMALI”

Üslubun şehir kardeşliğine ve siyasetin nezaketine göre kullanılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Tekintaş; “Ben her zaman şunu söylüyorum. Diyorum ki bizimle ilgili, Büyükşehir ile ilgili, bir konu size gelmişse, önce bize sorun. Eğer bunu açıklayamazsak, doğru cevap veremezsek, proje budur diyemezsek, doğru anlatmıyorsak, o zaman dersin. Dersin ki kardeşim geldim sana sordum, doğru cevap veremedin, gerçek buydu dersin. Bu ayrı, ama yarın problem yaşanacak, doğru olmadığı ortaya çıkacak olan bir sözün bugün söylenmesinin mantıklı olmadığını ben bir kez daha söylemek istiyorum.

Biraz üslubumuzu şehir kardeşliğine, siyasetin nezaketine, toplumun bu noktada ki ajitasyonunun olmayacağı şekilde onları doğru bilgilendirmeye yönelmesi gerekiyor. Ben bundan sonra da öyle olacağını düşünüyorum. Kısmen bazen bir bilgi geldiğinde hemen değerlendirmemek gerektiği ortaya çıkıyor.

“ARAŞTIRIN, İNANDIKTAN SONRA İŞLEM YAPIN”

Biliyorsunuz bu bizim inancımıza göre de böyledir. ‘Siz bir bilgi geldiğinde önce araştırın, kaynağını bulun, doğru olduğuna inandıktan sonra üzerinde işlem yapın’ deniliyor. Şimdi biz bir bilginin doğru olmadığını görüyorsak, buna rağmen de hala üzerine gidiyorsak, bu bizim içinde bir yıpratıcı durum olur” şeklinde konuştu.

“CHP ADINA DOĞRU BULMUYORUM”

Yapılan açıklamaların CHP adına talihsiz bir durum olduğunu ima eden Başkan Tekintaş sözlerini şu şekilde noktaladı; “Ben özellikle bu noktada Büyükşehir Belediye Başkanımızın çok net açıklamalarına rağmen, böyle bir uygulamayı zaten asla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adına doğru bulmadığımı ifade ediyorum.” (ŞAFAK DELİÇAKAR/OYH)


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız